Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I v této části triptychu se setkáme se zdravotní sestrou Věrou Podlipnou (Simona Stašová), která pracuje na psychiatrii a kterou po jejich vlastních zkušenostech nemohou nechat nečinnou osudy jiných. Znovu se potkáme s tajemným doktorem Zahálkou (Juraj Kukura), který se tentokrát na ni obrátí s problémem jednoho svého známého, jehož syn Milan (Jan Budař) má psychické problémy. Milan, který miluje letadla, žije sám s nemocnou matkou (Iva Janžurová). Pracuje na letišti, kde mu dle jeho vlastních slov údajně nesnesitelně nadbíhá jedna z jeho kolegyní (Jana Stryková). Je do Milana prý až patologicky zamilovaná a k realizaci svých záměrů se neštítí použít ani těch nejšpinavějších možných prostředků. Milan je z toho do té míry zoufalý, že se dokonce pokusí o sebevraždu. Jenže – jak je to ve skutečnosti? Kdo komu vlastně ztrpčuje život? To vše se Věra Podlipná pokouší zjisti, aby opět – jako v obou předchozích dílech triptychu Vetřelci a lovci dospěla k překvapivým zjištěním, ve kterých právě doktor Zahálka nehraje nepodstatnou roli… (Česká televize)

(více)

Recenze (57)

Radiq 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, herecky docela solidně obsazeny, ale zahrany? To už hraničilo s trapností a nejapností a viním z toho Renče. Obzvláště krysí scéna ke konci filmu mě spíš rozesmála, než abych soucítil s obětí. Soucítím spíš s tvůrcema. Je mi líto, že natočili takovou blbost. ()

Gavin87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně nejpovedenější díl této trilogie. Jan Budař umí...Jen mi uniklo chování slečny - kamarádky na konci. Místo toho, aby zavolala policii, nebo pomoc na letišti, volá neznámému právníkovi, který ji dal vizitku, tedy scénář by to chtělo ještě trochu vyladit. ()

Krasus odpad!

všechny recenze uživatele

Laciná přehlídka naivních skečů špatně zahraných rolí. Film, kde je i Jan Budař hrozivě špatný herec. ()

dita.krizova 

všechny recenze uživatele

Ach ty dialogy...!! Chvilkama to vypadalo, jako pokus o napodobení amerických detektivek. Což ale musím uznat je, že místy se mi hodně líbilo provedení střihu a kamery a nesmím opomenout Budaře, který se do role úlisného ctitele hodil jako nikdo jinej. ()

LudeCZek 

všechny recenze uživatele

Oproti minulým dílům zklamání, né že by ty předchozí byly bůhvíjaké.... tady se postavy chovaly nelogicky(wtf. volat cizímu člověku co mi dal číslo někdy před půl rokem dřív než policii?) a celkově trapně... 2,5* ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Není mi dobře z toho, co teď Renč natáčí. Dříve zajímavý a velice dobrý režisér se utápí ve stále kalnějších vodách českého filmového průmyslu. Budař zkouší ze svého těžce nemocného Milana vytasit aspoň určitou dávku psychického narušení a některé scény jsou aspoň průměrně odvedené. Ale za ten šílený závěr, kdy se dvě hlavní ženské postavy ocitnout v přední kabině letadla...a vy-víte co následuje... ne, to se nedá. Za to by zasloužil Josef Klíma opravdu nafackovat. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak s tímhle psem jsem si příliš neužil! Už u komentáře předcházejícího dobrodružství Vetřelců a lovců jsem projevil strach z dalšího pokračování a mé obavy se bezezbytku naplnily. Opět ty samé nešvary co se týče režie a opět ty příšerné nelogičnosti – když postava hraná Hanou Holišovou při nálezu své zraněné a uvězněné kamarádky (Jana Stryková) nevolá 158, 155, 112 nebo alespoň na nebe nevysílá signál určený Batmanovy, ale vytáčí číslo z navštívenky, jenž jí dal neznámý advokát, kterého předtím viděla pět minut, otvírala se mi kudla v kapse. Myslím, že dodržení osvědčeného „třikrát a dost“ je tou nejrozumnější věcí, kterou tvůrci televizní série mohly udělat. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalking. Drsné. Je smutné, když se lidi snaží si nedělat problémy. Zlo se musí potírat. Maminky (Iva Janžurová) je mi líto. Milánku, nechceš, abych ti udělala semlbábu ?. Režisér Renč mě zklamal, že díl neobsahoval další příhody pana Kalivody a pana Linharta. Vtípek nakonec (komisař stojí před benz.pumpou pije kafe z automatu a dlabe bagetu) Kde jste komisaři ? Já, právě jsem v luxusní francouzské restauraci před sebou mám haldu krevet, krásnou přítelkyni, popíjím Sauvignon ročník 2007 proč ? Tak to Vám závidím ! … Vám se tedy vyplatí brát telefon. Doufám, že mi to alespoň nevystydne. ()

Tyna31 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal docela slibně, ale jak se film dostával ke konci a gradoval, všechno najednou začalo být nelogické a zavánělo to trapností. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Není to sice žádný zázrak, rozhodně se mi tento film líbil daleko více než "Zrozen bez porodu". Zřejmě to bude především díky výkonu hlavního záporáka, Budař totiž předvedl daleko lepší výkon než dvojice Hrušínský a Nosek. I když, občas jsem si říkal, že tohle se přeci nemohlo stát. Neboť přestože autoři tvrdí, že je všechno podle skutečné události, některým ten věcem jsem prostě... nevěřil. Ale možná je to jen můj pocit, nevím. ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Na českou televizní tvorbu příjemně dobrá podívaná. Nejvíce se mi líbil námět podle skutečné události (dost z toho mrazí, když si člověk uvědomí, že by se něco podobného mohlo stát klidně i jemu) a "slizký" výkon Budaře. ()

DanielP. 

všechny recenze uživatele

Všechny 3 jsou skvělý. Nevím co se tady komu zase nezdá, ale Renč zde natočil kvalitní krimi dramata která nenudí a navíc skvělé herecké obsazení. Myslím, že by jste měli ve většině z Vás zapřemýšlet, že tyhle TV Filmy jsou dělané s dost nízkým rozpočtem a přesto nabízí skvělou podívanou. ()

tsatsiki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mě se moc líbila tato série, byly to příběhy zase o něčem jiném, než jsou klasické kriminálky a blýskla se tu Simona Stašová a hraje tu můj oblíbený Jiří Dvořák.80% ()

Reklama

Reklama