Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Gavin87 k tomuto seriálu (2)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Oceňuji originální a opravdu reálný námět, ale některé rozpory celý film vyloženě kazí. Autoři si na jednu stranu dali práci s takovým detailem, že například příslušný "archivář" hledajíce narození syna paní Stašové v matriční knize narozených, nahlíží do knihy, jejíž jednotlivé rubriky skutečně přesně odpovídají vzhledu matriční knihy z roku 1986, ale na druhou stranu jaksi pozapomněli, že matriční knihy narozených 1986 se skutečně nemohou nacházet v nějakém prachem oplývajícím suterénním archivu, v kterém se hrabe postarší archivář v modrém plášti....to opravdu ne! Nebo hned na začátku filmu je paní Stašová požádána, aby sdělila adresu svého syna, aby jí posléze tuto adresu sama soudkyně dala na schodech.....A podobných rozporů je zde více. Režie Filipa Renče je obecně něco, na co si mám problém zvyknout. ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Pro mě osobně nejpovedenější díl této trilogie. Jan Budař umí...Jen mi uniklo chování slečny - kamarádky na konci. Místo toho, aby zavolala policii, nebo pomoc na letišti, volá neznámému právníkovi, který ji dal vizitku, tedy scénář by to chtělo ještě trochu vyladit. ()

Reklama

Reklama