Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele PavelZava k tomuto seriálu (3)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

Strach. Simona Stašová zahrála pocity strachu, noční můry a probouzení z šílených snů úplně bravurně a smějící se Juraj Kukura k pocitům jenom přidával. Bezmocnost boje proti úřednímu šimlovi Jo, takže vona je to jenom hra čísel … a psychiatr, který byl nějakej divnej, člověka jistě nepotěší. Myslím, že se pan Renč musel vyloženě bavit při postavách Kalivody (Petr Janiš): Já já jsem jenom otevřel okno a on, podívejte se na něj. Bylo tu , no bylo tu k nedejchání. a Linharta (Vladimír Hauser) “Proč mi tvrdíte, že nesmrdím, když smrdím.“ Kalivoda: Počkejte, co to tam píšete, smažte to. (do počítače) Moje návštěvy se nikam zaznamenávat nebudou … Tak tak to tedy né, abyste na nás oba mohli rovnou před špitálem čekat. Dyť mají všechny počítače nahekovaný a mě budou ozařovat rovnou z auta. … A vy, vy buďte ráda, že po Vás taky nejdou zatim. Zatím. *** Pan Lípa, takovej boháč a má stejný hrníček s broskví jako jsem měl já. *** To, že je někdo paranoik ještě neznamená, že ho opravdu nesledujou. *** Thriller versus logika a nemožné věci je komentováno v mém deníčku (29. Poznámka), bylo to dobrý *** Hudba : Walter Kraft (Opravdu Walter Kraft né Daniel Barták) ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

Hyenismus. Ta skupinka čtyř byla šílená, cituji :Správně, hrajeme si, Iva Frühlingová nejlepším velmi pobaveným smíchem přesně zapadala do toho (stejně i ostatní), jak to bývá s násilím všeho druhu. Když ho používají oni tak je to legrace, když přijde odveta strašně se diví, že to byla jenom legrace. *** Konspirační hláška JUDr. Zahálky pro povzbuzení paní Podlipné : Musíte jí sdělit, že v tom není sama, že jí pomůžeme. … Á vy to dokážete! *** Kalivoda a Linhart, Kalivoda se ohání mačetou jako pravý samuraj Přesně tak, léčí mě blbě … a Linhart je v pohodě *** V. Podlipná (S.Stašová): Ty fotky vyšly výborně. Jste byla fakt moc dobrá *** Nesnáším kameru rotující kolem dvou lidí co spolu hovoří, stejně jako kolotoče. Tady běh událostí překročil míru pravděpodobnosti, co jsem ochoten skousnout. ()

Užij si se psem (2012) (E03) 

Stalking. Drsné. Je smutné, když se lidi snaží si nedělat problémy. Zlo se musí potírat. Maminky (Iva Janžurová) je mi líto. Milánku, nechceš, abych ti udělala semlbábu ?. Režisér Renč mě zklamal, že díl neobsahoval další příhody pana Kalivody a pana Linharta. Vtípek nakonec (komisař stojí před benz.pumpou pije kafe z automatu a dlabe bagetu) Kde jste komisaři ? Já, právě jsem v luxusní francouzské restauraci před sebou mám haldu krevet, krásnou přítelkyni, popíjím Sauvignon ročník 2007 proč ? Tak to Vám závidím ! … Vám se tedy vyplatí brát telefon. Doufám, že mi to alespoň nevystydne. ()

Reklama

Reklama