Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Nastěhují se lidem do života, vysávají ho a baví se neštěstím svých „hostitelů“. I když své oběti mohou zničit – psychicky i fyzicky -, jejich činy jsou těžko dokazatelné, a tedy i nepotrestatelné. Skutečné případy kriminálních parazitů zpracoval novinář Josef Klíma ve scénáři k triptychu Vetřelci a lovci. Každý díl triptychu je samostatným příběhem, spojuje je ale téma, tedy „vetřelecká“ kriminalita, inspirace skutečnými událostmi a herecká dvojice Juraj Kukura a Simona Stašová. Věra Podlipná, sestřička na psychiatrii, byla v první části (Zrozen bez porodu) obětí „vetřelců“ a tak se seznámila s jejich „lovcem“, tajemným soukromým detektivem Zahálkou. Oba sehrávají podstatnou roli i v dalších dvou příbězích. Spolu s nimi se ve všech dílech objeví také Jiří Dvořák coby kriminalista, který Zahálkovi pomáhá „vetřelce“ předat spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele argenson k tomuto seriálu (2)

Zrozen bez porodu (2009) (E01) 

No, mě vždycky potěší brněnské exteriéry a interiéry (scény ze soudu jsou na chodbách Krajského úřadu), neméně mě baví vždy a všude Simona Stašová. Ovšem jinak se tu odvíjí těžko stravitelná mafiánská story, která zasáhne do života zdravotní sestry. Prej podle skutečnýho případu? No tak to teda potěš. Ovšem Fíďa Renč, aby dostál své pověsti za všech okolností vybočovat, neodpustil si pár sekvencí hodně pošoustanýho psycha. ()

Krutá nevěra (2012) (E02) 

Přerod Simony Stašové ze zdravotní sestry v mafiánskou šéfku je hodně křečovitej, ale jako celek rozhodně lepší než Zrozen bez porodu. Sice dost překombinovanej, ale gradující scénář a destrukční pointa plus exteriéry Brna, takže u mě velká spokojenost. ()

Reklama

Reklama