Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisér Baz Luhrmann rozehrává klasické drama v moderní podobě o panensky čisté lásce a zbraních s plnými zásobníky. V oslnivé adaptaci Shakespearova proslulého milostného příběhu se představuje na Oscara nominovaný Leonardo DiCaprio společně s Clair Danes. Oba září na filmovém plátně jako milenci narození pod nešťastnou hvězdou, jejichž osudové drama - odvážně umístěné do současnosti - podporuje energická hudba. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

evulienka3 

všechny recenze uživatele

"Kto je tvoj obľúbený režisér?* Baz Luhrmann* Baz Luhrman? To myslíš vážne?* Áno, on. Prečo mi neveríš?* Točí filmy plné klišé, v ktorých hlavný hrdina zomrie.* Človeče, on natáča impozantné milostné príbehy!" Hneď z kraja sa priznám, že nebyť tejto konverzácie a ešte zopár scén a skladieb využitých práve z tohto filmu, ktoré si seriál SKAM vypožičal, asi by som si túto xtú verziu príbehu Rómea a Júlie nikdy nepustila. Ako teda ja vnímam Baza Luhrmana a jeho film po jeho pozretí? Rozhodne ho ku svojim obľúbeným režisérom nepridám, musím však povedať, že sa mi to páčilo. Je pravda, že veľa sfilmovaných verzií Rómea a Júlie som nevidela, pretože žial koniec je vopred daný. Kombinácia moderných prvkov a pôvodného textu ma však bavila a vôbec nepôsobila rušivo a čo je hlavné, chémia medzi Leonardom a Claire fungovala na obrazovke na 100 %. Even mal pravdu, toto je skutočne impozantný milostný príbeh. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Zajímavě stylizované, skvěle zrežírované Bazem Luhrmannem, výborně zahrané vedlejšími herci (hl. John Leguizamo a Harold Perrineau si to dávali) a navíc v tom furt hrajou nějaký hustý pecky. Jenže Leonardo DiCaprio a Claire Danes mi do rolí Romea a Julie prostě moc nesedli no. Ani jednomu jsem to nějak nevěřil a tim se to trochu zkurvilo, jinak ale fajn film. ()

Reklama

Sofia 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých favoritů. Dokonalé moderní zpracování s originálními dialogy, skvělý soundtrack + spousta bláznivých maličkostí, na které člověk narazí až po několikátém zkouknutí - např. Paris na maškarním plese v kostýmu amerického kosmonauta. Pro mě jeden velký filmový orgasmus od začátku až do konce. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zbrane namiesto mečov, výstrely namiesto bodnutí, autá namiesto koní, no v podstate sa nič iné sa nezmenilo a možno práve to bola chyba, pretože mi niektoré situácie priši naozaj smiešne a nedotiahnuté. Čím film zaujal, bolo audio-vizuálne spracovanie, ktorým si Luhrmann otvoril dvere do sveta netradičných spracovaní rôznych žánroviek. Ale DiCaprio a hlavne Claire Danes mi prišli veľmi milý a podarený párik. Škoda, že taký nebol aj dojem z celkového filmu, pretože ambície mal podľa mňa vyššie. 65%. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem tušil, že to tam je, ale až napotřetí se mi podařilo přijmout a pochopit Bazův trans párty svět. První polovina je naprostý nářez a patří k tomu absolutně nejlepšímu, co jsem od Luhrmanna viděl. Je to přesně ten film, kde režisér už zcela viditelně ukazuje svůj rukopis a k tomu navíc disponuje dynamičností a nápaditostí, která je pro první brzké filmy velkých režisérů typická, a kterou ale později velká část z nich ztrácí. Takovému filmu pak rádi odpustíte slabší místa, když vám to v dalších minutách vynahradí. Leo a Claire jsou spolu úžasní. 8,5/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (19)

  • Julii si mohla zahrát Kate Winslet, zdála se však režisérovi na roli příliš stará. (ČSFD)
  • Tak jako většina Shakespearových prací, je i Romeo a Julie napsán v jambickém pentametru. Pete Postlethwaite, představitel otce Laurence, je ve filmu jediným hercem, který při řeči používá tuto metodu. (novoten)
  • Na roli Mercutia se hlásil Christian Bale, ale Luhrmann byl přesvědčen, že by postavu měl hrát herec černé pleti. Proto když se na Mercutia hlásil John Leguizamo, nabídl mu Luhrmann roli Tybalta, kterého měl rád latinoameričan. (novoten)

Související novinky

Zemřel herec Paul Sorvino

Zemřel herec Paul Sorvino

26.07.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Včera totiž zemřel také druhý slavný charakterní Paul Sorvino. 83letý veterán, známý pro hraní silných urostlých typů mužů, zemřel přirozenou smrtí ve svém domě… (více)

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

Pete Postlethwaite: 1946 – 2011

03.01.2011

Výrazný britský herec s neobvyklým jménem v neděli prohrál svůj zápas s rakovinou. Byl králem vedlejších rolí, přesto jsme jej všichni dobře znali, což je vlastně důkaz, jak výjimečný to byl herec.… (více)

Reklama

Reklama