Reklama

Reklama

Mandalorian - Season 2

(série)
Trailer 1
USA, 2020, 5 h 21 min (Minutáž: 32–52 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (163)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,PÍSNĚ EONŮ MINULOSTI VYPRÁVÍ O BITVĚ MEZI MANDALOREM VELKÝM, A ŘÁDEM ČARODĚJŮ, ZVANÝCH JEDIOVÉ. DLE KRÉDA JE VE TVÉ PÉČI. MUSÍŠ HO SHLEDAT S JEHO DRUHEM.“… /// Hned v úvodu je jasný, že tenhle svět i příběh mají kouzlo. Navíc je zajímavý sledovat, kdo všechno (z herců) se tady (byť na chvíli) objeví. Disney by se měl zamyslet, proč SW filmy nejsou tak zábavný, jako tyhle perfektní westernově – akční jednohubky! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že Star Wars mě nemají čím překvapit. 2.) Mám v péči parchanta. /// Thx za titule „Kratos91“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to dobrý, je to dobrý. Ani druhá sérka neklopítá a je to pořádně nadupaná jízda v každým dílu. Možná mě krapet mrzí, že některý díly mají jen 30 minut, ale co už. Malej zelenej toho pořád ještě moc nepředvedl, ale to se časem poddá. POtěšilo, že si Manda sundal helmu, to jako bomba! Dějově je to stejně jednoduchý jako SW, ale v tom je právě ta jejich síla. Takže ano, stal sem se fanouškem tohodle seroše... :o) ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aspoň niečo u Disney vyšlo k veľkému potešeniu. Celá plejáda známych režisérov a hercov tomu dáva riadnu exkluzivitu. Dobrodružné príbehy dobre sypú, technicky takmer dokonalé zvládnuté, akcia ma grády, aj keď likvidovanie StormTrooperov je dosť jednoduché ako by tam ani neboli, taká ľahšia prekážková dráha. Čiastočne to vynahradia s Darktroopermi. Záver z mega bonusom excelentný. Spokojnosť, seriál roka 2020! /90%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrozně se mi líbí koncept Mandaloriana, který díl za dílem vypráví vedlejší příběhy, které postupem času posouvají i příběh hlavní. Díl za dílem jsem se těšil, co Baby Yoda s Mandem zažijí. Díl za dílem jsem se kochal nádhernou atmosférou Hvězdných válek, kterou jsem, a teď už to mohu říct, zažil naposledy v době, kdy mi snad nebylo ani -náct a já poprvé viděl první trilogii Hvězdných válek. Tohle se tvůrcům prostě povedlo. Na konceptu se střídá bezbřehé množství lidí z Hollywoodu a v případě tohoto seriálu dělají to nejlepší, co z Ameriky aktuálně vychází. Dobré příběhy, dobré efekty, roztomilost na absolutní rovině a napětí, které by dokázalo krájet máslo na plátky o tloušťce mikro metru. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší Star Wars od Rogue One před Andorem (aniž bych znal Klonové války). Má to seriálové parametry, ale zachází to s rozpočtem tak inteligentně, že to jen a jen příjemně překvapí. Výborná série mezi mnoha jinými sériemi. Co na tom, že to občas působí jako Xena s Herculem z devadesátých let. Když se rozjede akce nestačí se člověk divit, co všechno J. J. Abrams s prvním a třetím dílem zahodil za příležitosti. Druhá půlka posledního dílu byla čirá radost. ()

Galerie (131)

Zajímavosti (100)

  • Dôvodom, pre ktorý sa Ahsoka rozhodla necvičiť Dieťa (ktorého meno Grogu nám bolo odhalené v tejto epizóde) je ten, že jeho citová naviazanosť na Mandaloriana by ho mohla urobiť náchylným k temnej strane. Toto priamo odkazuje na osud Anakina Skywalkera, ktorý bol Ahsokiným majstrom. Ahsoka používa taktiež podobné argumenty, aké použil Mace Windu (Samuel L. Jackson) v Hviezdne vojny: Epizóda I - Skrytá hrozba (1999), keď odmieta trénovať Anakina. (ČSFD)
  • Vodný mesiac Trask je obývaný predovšetkým rasami Mon Calamari a Quarren. Obe nám boli predstavené už v originálnej trilógii a obe pochádzajú z planéty Mon Cala. (ČSFD)
  • Boba mimo iné prezradí aj to, že Jango Fett bojoval v Mandalorianskej občianskej vojne (Mandalorian Civil War). V tomto konflikte, ktorý sa odohral ešte pred Epizódou 1 (1999) spolu bojovali dve frakcie Mandalorianov. Jedna bola za mierové spolunažívanie s ostatnými svetmi, zatiaľ čo tá druha chcela, aby Mandaloriani zostali obávanými bojovníkmi a zabijakmi. S pomocou rytierov Jedi vyhrala pokroková, pacifistická frakcia. Porazení agresori odišli do exilu a sformovali tzv. Dead Watch - skupinu, ktorá vychovala Din Djarina (Pedro Pascal). Nie je jasné, na ktorej strane v tomto konflikte stál Jango Fett, je však pravdepodobnejšie, že to bolo na strane pacifistov. (ČSFD)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama