Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je vianočný deň, keď sa rodina Milgramovcov prebudí a nájde tajomnú čiernu látku obklopujúcu ich dom. Niečo mimoriadne sa deje priamo pred ich dvermi, ale čo presne? Priemyselná nehoda, teroristický útok či jadrová vojna? Po desivých argumentoch zapínajú televízor a zúfale čakajú na nejaké informácie. Na obrazovke sa objaví správa: „Zostaňte doma a očakávajte ďalšie pokyny“. (dixx)

(více)

Recenze (66)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Za relativní originalitu tomu nechám čtyři hvězdičky, o nichž jsem byl přesvědčen po většinu stopáže, a přimhouřím oko nad závěrem, který se podle mne rozjel až do moc béčkových vod. Respektive, ono to má celé dost béčkový nádech, ale přitom to není hloupé. Atraktivní námět jako z polozapomenuté osmdesátkové Dětské hry slouží jako katalyzátor velmi napjatých vztahů mezi poměrně dobře načrtnutými postavami. Právě v tom je hlavní pnutí, ten mysteriózní / scifi element je po většinu dobu pouhým doplňkem. Tematicky se pak Kevorkian zabývá soubojem mezi kritickým myšlením a slepým následování rozkazů autorit a pasivním přijímáním informací, konzervativními předsudky a otevřenou liberální myslí, generačním střetem, kunzumerismem, patriarchátem. A činí tak poměrně zábavně a divácky vděčně. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nečekaně solidní paranoidní/mysteriózní Sci-Fi horor. Příběh se soustředí na Britskou rodinu, která slaví vánoce rodinnou večeří, ale brzy jsou uvěznění ve svém vlastním domě neznámou silou a jediné informace poskytuje TV v místnosti " Await further instructions". Jedná se o mimozemskou invazi či teroristický útok, to neví divák ani hlavní hrdinové a to je na tom to nejlepší. Atmosféra houstne, rodina propadá paranoii a bylo překvapivé jak rychle se obracejí proti sobě. Místy nečekaně drsné a atmosféricky dusné, v závěru příjemně Carpenterovsky osmdesátkové. Za mě spokojenost. Tyhle malé levnější snaživé a originální horory občas překvapí. 70% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Postupne gradujúca, vzťahová "drama", zaobalená do neobyčajne originálneho "konfliktu", ktorá nečakane solídne, zaujme najmä svojim námetom. Nič iné, divák očakávať nemusí, lebo nič iné - ani nedostane. Ako niečo, s čím sa človek len tak ľahko nestretne, "Await Further Instructions" poteší. No filmom, ktorý by mal "navždy" utkvieť v pamäti, sa zrejme (nikdy) nestane. Záver je už celkom slušná, béčková, sci-fi absurditka, a tak to priemerné hodnotenie - asik plne zaslúžené. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dokud se servíruje rodinný psychologický teror, je vše v naprostém pořádku. Dokonce bych i klidně napsal výborné! Jakmile se ale v posledních dvaceti minutách začnou konečně vykládat karty na stůl, jde uvěřitelnost stranou. Přehnaná hororová škatulka si začne vybírat svou daň, OMG střídá WTF a padá to celé do tupého žánrového průměru. 5/10. P. S. Jinak jsem ale nadšen režisérovým atmosférickým průletem v posledním záběru, a jen za tuhle ani ne minutu bych mu někdy v budoucnu klidně svěřil filmovou adaptaci The Evil Within. Modří vědí. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vánoce bývají časem, kdy se všichni sejdou, a buď si je mile užijí, nebo si vjedou do vlasů. Zdejší postavy čeká to druhé. Když se z domu stane nedobytná pevnost, netrvá dlouho a vypukne ukázková ponorková nemoc. Despotický dědek (David Bradley), pochcánek slaboch otec, dcera Kate furie, Nick, co mu trvá se odvázat, a spol. A zatímco televize instruuje uvězněné obyvatele domu, ti by se mezi sebou asi nejraději pomlátili. Atmosféra houstne, dojde na mrtvé a nakonec se ukáže, že o osudu zbývajících je rozhodnuto. Tetsuo, Hellraiser, Cloverfield, Poltergeist, Videodrome a tak dál. Jeden z těch malých nenápadných mystery příběhů z ranku sci-fi, co baví menšinové publikum. Konec si zaslouží samostatnou hvězdu, jelikož jiný bych si ani představit nemohl. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Fantastický nápad a obrovská porcia napätia a atmosféry, ktorá bola živená zvedavosť dráždiacimi otázkami. Len škoda, že tie odpovede na ne neboli podľa môjho gusta. Záver bol pre mňa dosť veľkým sklamaním - nedoriešené, nedomyslené a hlavne totálna konina. Na druhú stranu som sa ale skoro celý čas kráľovsky bavil, napnutý ako guma od trenírok. Slabší nadpriemer. 70/100 ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Film o negatívnom vplyvu televízie na mentálne zdravie človeka. Záver mi pripadal síce trochu smiešny, ale zato končil s nesmierne dôležitým posolstvom. Výborná nízkorozpočtová záležitosť, ktorá dokazuje, že ak je kvalitný scenár, nepotrebujete veľa prachov, aby ste dostali veľa muziky! ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Není třeba se rýpat v ději a lamentovat, co dává či nedává smysl. Await Further Instructions je především metafora a zajímavý sociální experiment. Zdařile podaný střet dvou myšlenkových táborů s různými pohledy na svět je okořeněn nadpřirozenými prvky, které ocení zejména žánroví diváci, což kvituji, jelikož ho to činí pozoruhodnějším, než kdyby šlo o vážně pojaté komorní drama – komorní sci-fi horor je vždy ta lepší varianta! Film by za určitých podmínek mohl fungovat i bez nadpřirozena, ale to bychom byli ochuzeni o ten skvěle provedený závěr, což by byla velká škoda. Podobné filmy u mě stojí či padají na závěrečném vyústění a pointě, a leckdy se mi stalo, že nepovedená tečka zkazila celkový dojem, který se do té doby zdál slibný. Tohle je naštěstí opačný případ, kdy to bylo dotaženo do zdárného konce a závěrečná pasáž je naopak vrcholem celého filmu – hlavně díky ní stojí za vidění. BTW: Zajímavá náhoda, že jsem si tenhle film pustil zrovna v koronavirovém nečase, aniž bych předem věděl, o co v něm jde. Určité paralely a potenciální situace plynoucí z aktuálního stavu jsou zde jasně patrné. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

91 minut = v tomto případě věčnost. “Rodina” plná kreténů dostanou skvělý vánoční dárek..příležitost povraždit se mezi sebou wtf. Co slovo, to hovno, co postava, to totální čurák..celý tohle hovno nemělo vůbec vzniknout. Ten konec jsem už fakt nepobíral.. SPOIL; z TV roste strom, co chce aby ho uctívali mimina. To je shit. + bonusová scéna; nahatá prdel Davida Bradleyho. Skvělý. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Po přečtení o čem film je jsem zavětřil svěží scénáristický nápad. Ale nakonec se z toho vyklubala hrozná blbost. Tématem je to, jak zhoubný je vliv médií. Rodinné drama, horor, sociální satira a sci-fi. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mám neodbytný pocit, že o sci-fi prvek tady ani tak nešlo, i když si úvodní premisu bere z britské televizní Dětské hry nebo pozdější Kingovy Kupole. Ale že tvůrcům šlo o tom, poukázat na všechny britské neduhy ohledně multikulturalismu a poukázat na vyhrocených charakterech britských primitivů, jak jsou strašně netolerantní. Celé je to samozřejmě podané stylem ideologické agitky, kdy Indka je zde pojatá jako klaďas ze všech největší a nejchytřejší. Chvílemi je celé to pojetí až směšné. Myslím, že až tenhle film dostane do ruky Hřebejk, natočí remake o českých zaprdlých lůzrech z hospod, kteří nepřijímají migranty a pěkně jim to natře. Co se samotného tématu týče, už víme, že není nijak originální, takže záleží na věrohodném chování postav a na pointě. Pointu bych ještě jakž takž zkousl (SPOILER - televize jako náš hýčkaný, přitom nepřátelský mimozemšťan), ale stupidní chování postav vážně ne. Každá z postav představuje buď nějaké trauma, nebo nějakou ctnost, takže nemají vlastní charakter, a navíc, když dojde na situaci, nikoho nenapadne dát hlavy dohromady a hledat možnosti řešení situace, ale jen se všichni poměřují, kdo má větší koule. O nějakém pudu sebezáchovy minimálně po první smrti a useknutých prstech není ani vidu ani slechu. S tímhle běžte, milí tvůrci, do háje. Slabá hvězda za sice taky trochu omšelou, ale aktuální pointu. Btw, teď mne napadlo - SPOILER - fakt, když vám jde o uctívání, zabijete jako prvního svého největšího uctívače? ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Děláte si prdel, tohle byl jednoznačně nejhorší film, co jsem za poslední rok viděl. Celý film si říkám, fakt super nápad, vypadá to dobřé. Co mi hodně vadilo byl fakt absurdní scénář postav, a ještě horší jejich výkony, bylo to jako by našli bezdomovce s IQ 50 a hodili ho do hlavních rolí... Hloupé a nepromyšlené postavy a jejich chování, a co je vrcholem téhle píč*viny, tak je to finále, které vypadá, jak by efekty dělal středoškolský student informatiky s rozpočtem 50kč na celou akční sekvenci v závěru. Hrůza, celou dobu jsem tomu dával naději, ale to, co přišlo bylo absolutní hovno kinematografie. 2 hvězdy za hodně originální a neotřelý nápad, nejzbytečnějších 90 minut mého života ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mohlo jít o vcelku zajímavé komorní scífko kombinované s orwellovštinou a la Big Brother, sice ne kdovíjak nápadité a myšlenkově podnětné, ale po pracovním dni dostatečně relaxační. Kdyby do něj ovšem ti devótní blbečci kteří ho vytvořili nezakomponovali angažovanou zápletku o rasismu omezených britských domorodců vůči přistěhovalcům. A ony domorodce samozřejmě tendenčně zkarikovali do podoby vylízaných nemyslících debilů. Jediný normální má být podle scénáře degenerát, který si k rodičům na Vánoce nepřivede Sally nebo Peggy, ale Šahrazádu. A opravdu to funguje, tyhle "rafinované" podprahové výchovné metody, je ze mne teď totiž ještě o něco větší xenofob než před filmem, bravo! Druhá půle ale trochu napravila můj dojem solidní brutalitkou všelijakých rodinných patálií a po bizarním finále už si říkám, že to úplná ztráta času rozhodně nebyla a po použití to do koše zatím nepůjde. A ještě pár bodů navíc za drsňáckého dědka 'Waldera Freye'. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rodinka, ve které nevládnou zrovna harmonické vztahy, je během Vánoc uvězněná ve svém domě, přičemž jedinou komunikaci se světem obstarávají příkazy na televizní obrazovce. Slušní herci, stupňující se paranoidní atmosféra a všudypřítomná otázka "Co se to děje?", kterou si divák pokládá společně s postavami. To mě bavilo. Jako mínus vidím málo Davida Bradleyho a závěr, který se mi vůbec nelíbil a z nabízejících se řešení vybrali tvůrci jedno z nejhorších. Ale i tak je celkový dojem víc než jen dobrý. 70% ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám rád tyhle lovecraft horory, s nulovým budgetem a pár herci. Ovšem pointu zde absolutně nechápu. Že lidi jsou příliš ovlivňovaný televizí a novinama? Myslim si, že i herci jsou ještě v pohodě. Předně hlavní dvojce. Ale ta rodina..takový odporný rasisti, primitivové, vypatlanci a idioti bez charakteru, mozku, nějak jsem si přál, aby to tam celé vychcípalo. Což pravděpodobně není dobrý, obzvlášť u hororu. Ta blondýna je teda fakt rakovina a mít takovou sestru, tak se od rodiny distancuju na kilometry. Skutečně, ty postavy jsou fakt na hovno a rasistickej dědek tomu nasazuje korunu. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Střídavě luxusní a debilní. Na jednu stranu skvělá paranoidní atmosféra, na stranu druhou až příliš vyhroceně a nereálně chovající se hlavní postavy. Je to hodně originální, má to řadu fakt creepy scén a nečekaně intenzivní závěr. Jen mi to ale ve výsledku nějak nedávalo smysl. Přišlo mi to nedotažené a je to škoda, protože být to méně blbé a lépe dopointované, tak to mohl být klidně horor roku. Ten nápad je v základu fakt dobrý a samotná vizualizace rovněž nemá chybu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Z počátku zajímavé, ale pak se to zvrtlo v takovou sračku, kde na konci zjistíme, že nepřítelem byly celou dobu nějaké odporné kabely :)) Toto je typickej příklad, jak se dá totálně zazdít nadějný nápad. 55% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Sci-fi-hororová alegorie na realitu dnešních dní.. Ta myšlenka z toho možná až moc umělohmotně trčí a někde ve třetí čtvrtině tomu na chvíli padá řetěz, ale ta finální cca čtvrtinka je tak uspokojivá, že se hecnu a tu čtvrtou hvězdu tam dokopnu. Příjemné překvápko. ()

Reklama

Reklama