Reklama

Reklama

VOD (1)

Krátké westernové etudy bratrů Coenových, od absurdních po hlubokomyslné, sledují příběhy psanců a osadníků na americkém Divokém západě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (312)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Stále som čakal na tú parádu a ono to neprišlo. Keď už poviedky, tak nech sú všetky zaujímavé ako latinské Divoké historky, kde sa proste nemáte šancu nudiť. Lenže tento súbor je úplne iný. Prvé dve sa ešte dali, priniesli aj úsmevné momenty. Odvtedy akoby uťalo. Vizuálne pekné, áno je tu super westernové prostredie, pekná príroda, západy slnka, ale dejovo to má tendenciu klesať stále nižšie, prichádzajú hluché momenty a tie sú vypĺňané napríklad tým, že si postava pospevuje a takto prejdú kľudne aj dve minúty. Slabšie tri hviezdy. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

The Ballad of Buster Scruggs - 100%, Near Algodones - 80%, Meal Ticket - 70%, All Gold Canyon - 100%, The Gal Who Got Rattled - 100%, The Mortal Remains - 70% .................................. Buster Scruggs príde v šialenom tempe, zaspieva si, zastriela si a zasa zmizne. Esencia komediálnych Coenovcov. Druhá poviedka detto. Tretia s Neesonom ma nebavila, ale zas ten záver... A o to tu ide. Či už to pohromade drží alebo nie, každá z tých poviedok/postáv by zvládla vlastný film. So všetkými detailmi, krásnou prírodou a brutalitkami; Coenovci toho za tie dve hodiny dokázali povedať viac, ako o tej dobe povedal ktorýkoľvek iný western. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Coenům sice moc nefandím, ale tohle se jim docela povedlo. U těchto filmu je často problém nevyváženost jednotlivých povídek. Tento není výjimkou. Liší se dost i v žánrech. Obsazení je většinou slušné. Nejvíc se mi líbila předposlední povídka s karavanou a nejmíň třetí s Liamem Neesonem. I zasazení do westernového prostředí je celkem zajímavé. určitě na poměry Netflixu super. "Jsme lovci odměn." ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Celý příběh je založený na konceptu jedntlivých povídek, ale s Filmem jsem ve výsledku velice spokojený. Nejzábavnější byla asi první povídka která následovala podobně zábavnou povídkou s mým oblíbým hercem Jamesem Franco, proto hodnotím první dvě (5ti hvězdami). Dále mě však třetí povídka o postiženém herci nebavila skoro vůbec(1 hvězda). Čtvrtá povídka o zlatokopovi to trochu napravila, ale ve výsledku stále průměrná (3hvězdy). Předposlední povídka byla naprosto skvělá hlavně kvůli závěrečné přestřelce s indiány (5hvězd). Naneštěstí závěrečná epizoda tomu opět pokazila průměr. U tlachání v dostavníku jsem se nebavil skoro vůbec a nejhorší, že to ani nikam nesměřovalo. Proto bych příhodu zhodnotil 1 hvězdou. Podtrženo, sečteno bych celý film zhodnotil 3-4 hvězdami, ale pokud se k filmu v budoucnu někdy vrátím, polovinu příhod nekompromisně přeskočím. 70% ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Povídkový western bratří Coenů není vůbec špatnou záležitost, pravda, s mojím hodnocením trošku převyšuji, ale je to hlavně díky zdejšímu většinovému názoru, film mi přijde hodně podceňován.. Nemůžu si pomoci, ale v každé povídce jsou prostě pánové originální a jasně čitelní. První povídka, podle které se i film jmenuje převyšuje všechny, na druhu stranu je až moc ulítlá, naopak taková povídka s vykradením banky, i zlatokopecká balada s Waitsem - to jsem si opravdu užil se vším všudy, příběh z karavanou má zase grandiozní konec a dostavníkové potlacháníčko je zase skvělá konverzačka, nejslabším článkem dle mého názoru je povídka s Liamem a jeho potulným divadlem. Jako celek to ovšem funuje skvěle. Nádherné digitální scenérie divokého západu - v nově natočených westernech takové krajinky prostě chybí, drsní a špinavý cowboyové, nadupané hlášky, co do krve, soubojů a střel si divák také užije. Jediné co bych vytkl je písničkářství, písní a hudby je zde poměrně dost, ale na bratry Coeny to zkrátka není ono, je to takové moc přeslazené, přejodlované a snadno zapomenutelné. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Tim Blake Nelson, představitel Bustera Scruggse, zpíval své písničky sám, včetně závěrečného songu první povídky „When A Cowboy Trades His Spurs For Wings“, kde zpívá duet s Williem Watsonem, známým folkovým zpěvákem, který zde představuje pistolníka v černém Heralda z Demise. (Landauer)
  • Obrázek koně na zadní straně knihy je logo produkční společnosti bratrů Coenových – Mike Zoss Productions (Puxina)
  • Natáčalo sa v amerických štátoch Nebraska, Nové Mexiko, Colorado a taktiež vo filmových štúdiách Santa Fe v Novom Mexiku. (MikaelSVK)

Související novinky

Bratři Coenové chystají krvavý horor

Bratři Coenové chystají krvavý horor

30.01.2024

Je tomu už pět let od posledního společného snímku talentovaného tvůrčího dua bratří Coenů, jímž byl western Balada o Busteru Scruggsovi vyrobený pro streamovací službu Netflix. Po uvedení tohoto… (více)

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

Chris Evans jako vůdce sekty od Ethana Coena

29.01.2024

Po premiéře filmu The Tragedy of Macbeth, prvního projektu, na němž pracoval sám Joel Coen (Tahle země není pro starý, Big Lebowski) bez svého bratra, se šířily zvěsti, že Ethan Coen o režii… (více)

Netflix mění filmovou strategii

Netflix mění filmovou strategii

26.08.2018

Jestli Netflixu něco nelze upřít, je to způsob, jakým ovlivnil televizní výrobu na roky dopředu. Co se týče filmového formátu, tam to ovšem streamovacímu gigantovi poměrně drhne. Jediný opravdový… (více)

Reklama

Reklama