Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vnímavá Theo jako by v neklidné mladé pacientce, kterou pronásleduje hrozivý úsměv pana Smileyho, viděla sebe sama. (Netflix)

Recenze (24)

maoc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejděsivější epizoda. Pořád je to pomalé a lehce zmatené, ale linie už se vyjasňují a tento díl asi zatím nejvíce odkryl karty domu i lidí, kteří jej opustili. Každý díl se více věnuje jedné z postav. Minule to byla balzamovačka, tentokrát dětská psycholožka. Vedlejší linie s panem Smajlíkem byla fajn, jen jsem poněkud zklamán z obligátního vyústění. Nemohla být sedačka z výprodeje plná vzpomínek na dřívější násilí a malá holčička citlivá k jeho emanaci? Bylo by to stačilo :-/ Po doteku mrtvoly jsem čekal, že nebude nic. To by mne asi znejistělo víc. I tak jde o creepy díl, po kterém jsem se budil ze spaní. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V roku 2018 natočil pod záštitou americkej spoločnosti Netflix režisér Mike Flanagan televízny dramaticko-horrorový seriál "The Haunting of Hill House". Prvá séria obsahuje desať zhruba hodinových na seba naväzujúcich dielov. V poradí tretia epizóda nesie názov "Touch" (Na dotyk). V údonej časti sme sa zoznámili so spisovateľom Stevenom Crainom, druhá epizóda bola zameraná na majiteľku pohrebnej služby Shirley Crainovú a v treťom pokračovaní som sa dozvedel, kto je tá promiskuitná lesba v rukaviciach, ktorá býva v hosťovskom dome u Shirley. Theodora Crainová je prostredná sestra. Pracuje ako detská psychologička. Už ako dieťa bola iná ako jej súrodenci, podivná, tvrdá ako tehlová stena. Taká je i v dospelosti. Tvrdá, uzavretá, rázna, neprístupná. Má zvláštne mentálne schopnosti, ktoré v sebe objavila, keď vyrastala v sídle Hill House. **** ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To prolínání přítomnosti s minulostí je prostě dokonalé. I na dále se straší především decentně v linii z minulosti ve strašidelném domě a to je prostě bomba. Tvůrci vůbec netlačí na pilu a jde jim to opravdu parádně. Navíc vizuálně se jedná opravdu o špici. Samozřejmě, že se najdou tací odborníci, kteří to odsoudí, zřejmě jim chybí gore, ale o to tu vůbec nejde. Seriál si zatím drží vysokou úroveň a věřím, že si ji uchová i nadále. Pro mě zatím parádní zážitek. ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělý díl plný bravurně vyprávěného příběhu s perfektními hereckými výkony. Tato epizoda se věnuje Theo, která je aktuálně se Stevem z rodiny nejzajímavější a to i především díky jejím schopnostem, které zdařile stále tají. Pomalu ale jistě se dozvídáme záhadné události tohoto nepříjemného domu a životy rodiny, která v něm žila. Scéna ve sklepě brrr. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z "té navíc" se během jednoho dílu stává nejlepší a nejzajímavější postava seriálu. Navíc Theo ztvárňuje vynikající herečka! Seriál má pomalejší tempo, neservíruje horor v pravém slova smyslu, ale zaměřuje se na osudy a traumata jednotlivých postav a skrze flashbacky přenáší nepříjemnou tísnivou atmosféru. Dojde na pár docela silných scén a závěr láká dál. Slabší scénář jsem tentokrát skoro nevnímal - pořád mě uchvacuje řemeslná stránka, režie a práce s detaily (postavy stojící v pozadí při "paranormálních" jevech v Hill House jsou neuvěřitelně creepy!). ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama