Reklama

Reklama

Tiché místo: Část II

  • USA A Quiet Place Part II (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Neví se, odkud přišli, ale okamžitě po invazi na naši planetu se postavili na vrchol potravního řetězce. Reagovali na jakýkoliv zvuk a jeho původce bleskově zlikvidovali. Abbottovi přežili i díky tomu, že se kvůli nejstarší dceři naučili všichni komunikovat posunkovou řečí. Jenže ani to jim nakonec nepomohlo, otevřený střet s vetřelci nepřežil otec Lee (John Krasinski) a matka Evelyn (Emily Blunt) zůstala se třemi dětmi (z nichž jedno je novorozeně) úplně sama. Pragmatické ženě je jasné, že přežít dokážou jen s pomocí dalších přeživších. Právě tak začíná příběh druhé části Tichého místa. Abbottovi opouštějí svou farmu, díky systému přísných pravidel relativně bezpečné útočiště.  Vydávají se na extrémně nebezpečnou pouť, na jejímž konci snad čeká někdo, kdo jim pomůže. Během svého putování si však uvědomí, že stejně velké nebezpečí jako od nezvaných hostů z jiné planety, jim může hrozit od jejich vlastních lidí, k nimž se upínali jako k poslední naději na záchranu. Jak říká cynický drsňák (Cillian Murphy), ke kterému se přidají: „Lidi, co zůstali, si zachránit rozhodně nezaslouží.“ (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 7

Recenze (596)

kingik 

všechny recenze uživatele

Pšt! Slepé mimozemské kreatury osidlují zeměkouli už druhým rokem a stále je nejlepší obranou proti jejich smrtícím nájezdům nedělat hluk. Jejich mimořádně senzitivní slechy zná Emily Blunt a její relativně pustou krajinou putující rodinka za bezpečím naprosto dokonale. Nyní k sobě do party přizvali Ciliana Murphyho a na ty bestie si pořádně vyšlápli. Společně zachytili rádiový signál, který dává určitou naději na přežití. Jednička sklidila komerční ohlas, proč tedy nepokračovat ve výdělku. Vznikla dvojka, sice bez Johna Krasinskiho před kamerou (nepočítáme-li úvodní rekapitulaci apokalyptických událostí za jeho přítomnosti), ovšem s Johnem Krasinskim za kamerou a v tvůrčí a produkční permanenci. Michael Bay coby šéf své produkční společnosti pokračování taktéž náležitě posvětil. A poměrně nelehkým úkolem bylo pokračování posunout do oblasti nejapných diváckých překvapení. S politováním musím oznámit, že žádné mimořádné inovativní překvápko se ve druhém dějství neurodilo. Kreatury nenosí roušky a respirátory, do bister a restaurací chodí v klidu neočkované a pro nějaké scenáristické rozvolnění mají svá osobitá pravidla. Oproti tomu je Emily Blunt nemálo ustaraná, aby zdravotní klima umožnilo filmu jejího manžela v kinech zabodovat, až má občasně na čele zduřelou žílu. Film si na květnaté dialogy nepotrpí, obsahuje několik pasáží beze slov, které v sobě mají ostrou nálož napětí a působivosti. Najde se i porce nedomyšleností a film nemá povedený závěr, nebo mně nepřišel zajímavý. John Krasinski se ukazuje být schopným režisérem, scenáristicky už tolik neexceluje. Technické zázemí filmu je na patřičné úrovni, líbilo se mně, že film není ponořen do tmy a nebojí se bojovat s kreaturami ve dne. Dvojka má jen standardních 90 minut, tudíž má poměrně spád a nestihne vyloženě nudit, je mládeži přístupná, takže gore nemá prostor, navíc námět má tendenci být vyčerpaný jedničkou, přičemž scénář na něj víceméně urputně navléká scénky a scény rodinky v ohrožení, načež to celé zakrnělo v horor v očekávaných mantinelech. 6/10 ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Už někdy před koncem prvního dílu jsem měl pocit, že tenhle svět je trošku vyčerpaný a nemám úplně potřebu se do něj vracet. Dvojka to bohužel potvrzuje. Krasinski vlastně opakuje to, co fungovalo minule. Budu věřit, že ne kvůli tomu, že by nic jiného neuměl, ale spíš proto, že jeho svět nestojí na dostatečně silných základech, na nichž by šlo postavit plnohodnotnou dvojku. Pokud se vám to však posledně okoukalo ještě před závěrečnými titulky a jste na tom stejně jako já, trošku ten sequel odzíváte. V akčních scénách si je Krasinski velmi jistý, atmosféru taky umí šponovat a jeho lekačky jsou na správných místech, celé to ovšem působí jaksi zbytečně. Snaha rozšířit svět nevede k ničemu zajímavému, postava Cilliana Murphyho příliš nefunguje a snaha rozdělit hrdiny a rozmístit je na několik lokací a postavit před každého jeho vlastní výzvu nebo problém se taky míjí účinkem. Vypadá to spíš, jakoby Krasinski naháněl minuty a snažil se co nejdřív dostat k závěrečným titulkům, aby si diváci nevšimli, že tahle dvojka nedává moc smysl a jen variuje to, čím zaujal první díl. Nových nápadů tu ale fakt moc není. Bez trojky se bez problémů obejdu. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Můžu se tě na něco zeptat? Když jsi vídal ten plamen noc, co noc, věděl jsi, že je to on?“ - „Ano.“ - „A vůbec tě nenapadlo pro nás jít?!“ - „Ne. Lidi, co zůstali, co se z nich stalo…ty to nevíš, viď? Já jo. Zachraňovat takový lidi nestojí za to.“ Anebo se přece jen najde někdo, kdo stojí za záchranu? Zbytečně nastavovaná kaše? Ne v tomto případě! Hádám, že nemalá část publika se musela před zhlédnutím filmu ptát na totéž. Jenže Krasinski se překonal. Nečekal jsem to, ale dvojka se jedničce nejen s přehledem vyrovnává, ale dokonce ji i mírně převyšuje. Prakticky jediným zdrojem mé nespokojenosti byl Marcus (jehož chování jsem si sám pro sebe marně ospravedlňoval absolvovanou lobotomií, ehm). Ale jinak? Napětí, lekačky, atmosféra, práce se zvukem a tichem…všechno znovu více než povedené. Někomu asi bude vadit, že se i přes vložený začátek z minulosti nedočkal odpovědí na některé otázky. Což ještě může být napraveno. Na druhou stranu, ono to louhování nepůjde donekonečna, že…prozatím zůstávám na 4*. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[90%] Viděno v kině a to kurva po dlouhé době, resp. letos v r. 2021 poprvé! Šílená doba, koronavirová! Jak já ty kina miluji. No, takže TICHÉ MÍSTO: ČÁST II … Už podle traileru mi bylo jasné, že tohle bude velkolepější, než první počin. Nechci se zde moc okecávat, tak se to pokusím shrnout v kostce. Určitě je to tak na lepší 4*, ale já těch 5* prostě dát musím. Nejen tím, že jsem velké plátno po delší době viděl, ale prostě to nemá žádnou zásadní chybu. Je pravda, že jsem ve finále čekal nějaké větší a zásadnější rozuzlení, které, se sice nedostavilo, ale ani jsem v to neočekával. Je prý potvrzeno, že vznikne třetí film, takže se možná nějakých překvapivých zvratů téhle začínající postapokalyptické série, dočkáme. Má to opět NAPĚTÍ, ale především perfektně ozvučené a kamerou nasnímané scény. Jsou rozděleny do celého rozsahu filmu, takže zde nuda nehrozí. Stopáž je relativně krátká, takže mi to uteče rychle. Hudba od Marca Beltramiho je zde ještě výraznější než v jedničce, takže super! Herecké obsazení je na tom velice dobře. Emily Blunt zahrála svůj dobrý standart, Millicent Simmonds sehrála charismatickou dívku, Cillian Murphy mě zde bavil asi nejvíc – zahrál přirozenou a uvěřitelnou roli. John Krasinski zde byl pouze v úvodu, který mapoval první den apokalypsy. Co k tomu ještě dodat? Mě to bavilo hodně, spoustu aspektů je zde asi ohraných, ale opravdu nemám nic, co bych vytkl. Těším se na další shlédnutí a rovnou už na třetí díl! ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se nudil, takže slabší než jednička - tedy 50%. Stará je bez manžela a tak se do hlavní role dostala ta hluchoněmá blbka, co mi lezla krkem už v jedničce. Škoda, že jsme se nedozvěděli více o těch mimozemských tvorech. Každopádně opět jsme se ségrou řešili, to co v jedničce - vidí co se děje, svět je napaden příšerami a stará se nechá naprcat!!!! Ještě říkám: "Ty podívej, ona je zase naprcaná, koukej na to břicho!" A ségra:" Bože, však nedávno rodila, to má břicho po porodu!" Tak hned reaguji:" Jak nedávno, kurva před 2 roky!" (Jednička je z roku 2018) :-) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Chlapec, který byl vysvobozen z pasti, která mu rozdrtila nohu, v dalších záběrech normálně běží. (PROCESOR)
  • Z důvodu celosvětové koronavirové pandemie byla zrušena celosvětová premiéra filmu, která byla plánována na březen 2020. (Duoscop)

Související novinky

Třetí Tiché místo mění režiséra

Třetí Tiché místo mění režiséra

12.01.2022

Po komerčním úspěchu hororu Tiché místo z roku 2018, který s rozpočtem 17 milionů dolarů vydělal celosvětově 350 milionů, i jeho loňského pokračování, které stálo 60 milionů a utržilo i navzdory… (více)

Z Black Widow je megahit

Z Black Widow je megahit

12.07.2021

Navzdory přetrvávajícím dopadům pandemie Covidu začínají kina pomalu ale jistě ožívat. Důkazů byste jen za poslední dva měsíce našli hned několik, ať už souboj legendárních monster Godzilla vs. Kong,… (více)

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

Reynolds a spol. diváky do kin nepřitáhli

21.06.2021

Do amerických kin tento víkend vtrhlo pokračování Zabijáka & bodyguarda s názvem Zabijákova žena & bodyguard v hlavních rolích s Ryanem Reynoldsem, Samuelem L. Jacksonem a Salmou Hayek – na… (více)

Reklama

Reklama