Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postava filmu Eliška s tváří Ester Geislerové, má svatbu a čeká na svůj velký moment. Namísto svého „ano“ ale ženich řekne „ne“ a od oltáře uteče. Naštěstí má zdrcená Eliška skvělou kamarádku s jasným receptem, co je potřeba dělat. Ona sama střídá kluky jako ponožky a proto hned založí Elišce profil na osvědčené seznamce. Té to není příliš po chuti, ale je jí už 35 let, je single a má strach, aby jí neujel vlak. A chce vzít život pevněji do svých rukou. Vrhá se proto do randění naslepo a mezi řadou katastrofických schůzek zkusí najít novou lásku. Zároveň se musí rychle přestěhovat a jedinou možností je bydlet společně s nevlastním bratrem, podivínem, který pěstuje na střeše včely a který ji doma nechce. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (226)

kingik 

všechny recenze uživatele

Karel Janák si na svou Velkou pardubickou osedlal kobylku Ester Geislerovou. Zradil ho však Taxisův příkop. Kdyby sličná zahradnice Eliška slyšela od svého vyvoleného "ano" u svatebního oltáře, nemusela by svoji další etapu seznamování řešit přes seznamku a seznamovací akci v baru v Pardubicích. Vždyť svého ideálního partnera má ve svém nevlastním bratrovi, ke kterému se po zrušeném svatebním veselí přistěhovala. Ač trochu podivín, pěstující si na střeše činžáku včelstvo a kadeřavý porost na hlavě, je to dobrák od přirození a jeho kvality by neměly být přehlíženy. Zase jednou potřeboval režisér Janák komerčně zabodovat. Zvolil romantické syčení a vtipné záškuby, nicméně tvůrčím způsobem je poměrně vyhořelý, což je na výsledku dost znát a tento neduh se nedaří zamaskovat. Ester Geislerová na sebe strhává veškerou pozornost, je herecky sympatická, a hraje postavu věkově spřízněnou, ostatně stála u zrodu Janákovy filmové kariéry (viz Snowborďáci). Podstatně hůře ovšem vyšlo její soukolí, které kolikrát působí až herecky tragickým dojmem. Jakub Prachař je prkenný až hrůza a dost dobře není definováno, kým vlastně je. Mnohdy působil dojmem autisty, huliče i budižkničemu, ani není moc jasné, čím si vydělává na živobytí, z kusých info jsem se dozvěděl, že včelaří a má ambice herního vývojáře, obojí mně nepřišlo jako typická profese. Z dalších vedlejších postav vyniká objemná Evelyn Kramerová. Při psaní scénáře Janák patrně myslel na komediální kousky její americké kolegyně Rebel Wilson, zhusta též trapně předváděné. Martin Písařík byl jen matnou figurkou ex-partnera, Veronika Žilková udělala jen dobře, že odtáhla do Izraele. Moc se nepředvedl ani Ondřej Malý coby její manžel. Z epizodního zjevení se z komediálního hlediska potěšil jen Jaroslav Plesl s narkolepsií. Apropó, komediálních nápadů má film pomálu, zarážející je jejich naprosto nevyužitý potenciál. Ani z invenčního hlediska nelze nad Janákovými postupy masturbovat v převeliké hojnosti. Netradiční místo děje Pardubice je asi největší originalita. Pokud jde o romantické lovískování, je spojení Geislerová-Prachař naprosto nechemické. Celkově film usiluje o současné trendy romcomů, nedostatečně uchopený nadhled a absentující bravura mu brání v diváckém komfortu. Z celkového snažení přece jen převládala trapnost, která požívačně zabíjela kvalitativně vybroušené náznaky jinakosti a neotřelosti. Jste-li divačka, co v českém filmu hledá špetku lovískujícího jiskření, máte na dlouho vystaráno. Moc českých režisérů zřejmě Janákův příklad následovat nebude. 6/10 ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem nečekala nic, byl prostor pro překvapení. To se neudálo. Ester je milá dáma, mám ji ráda, a ani zde mi nevadila. Ze sympatií k ní a kvůli zábavné zúčastněné slovenské komičce, je ta jedna hvězdička. Všechno ostatní byla troškovská ubohost, ale bez špetky rádoby vtipu. Nenašla jsem nic, co by se dalo vyzdvihnout, snad jen, že Žilková krákala trochu méně než jindy. Není to ani pro ženy, ani pro mladé holky, není to ani vtipné, ani dojemné, není to koukatelné. A vizážistům bych dala lopatou po hlavě. Neumět nalíčit hlavní postavu tak, abychom nemuseli, v každém záběru, počítat v její tváři naběhlé, zarudlé vyrážky (ne, nemyslím znaménka, myslím skutečně beďary) je amatérismus nejhrubšího zrna. A to nemluvím o kostýmech. Janáka jsem vzala na milost kvůli dvěma pěkným pohádkám (Nejlepší přítel a Korunní princ), ale teď už nad ním lámu hůl definitivně. Zlaté Ženy v běhu! Zlaté Na střeše! A zlatá, tolik kritizovaná, Cena za štěstí. Viděno ze zvědavosti na celoroční V.I.P. kartu, jinak bych do vstupenky prostředky neinvestovala. ()

Reklama

GeusX 

všechny recenze uživatele

Komedie u které se párkrát od srdce i zasmějete (a pokud netrpíte narkolepsií, tak ani neusnete). A to se počítá! Jinak takový ten předvídatelný příběh o "nečekaném" zamilování - nějak mi v příběhu chybělo víc nějakých alespoň náznaků, které by k zamilování zavdaly příčinu. (viděl jsem: 2x) ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Karel Janák je zkušený režisér, a umí natočit dobrou a vtipnou komedii. Jen by nesměl jet na půl plynu. A to je bohužel případ i tohoto snímku. LOVEní není špatný film, a svým způsobem má i dobře rozdané karty. Jen s nimi Janák nechce a nebo v té horší možnosti, neumí hrát. A přitom stačilo tak málo, a z podprůměrné komedie jsme mohly dostat průměrnou až lehce nadprůměrnou komedii. Největší kámen úrazu je délka, která je přepálená a příběh s postavy nemají na to, aby jí utáhly. A pak je tu scénář, jenž není tak vtipný a nedokáže pořádně prodat romantikou linku obou hlavní postav. A je to škoda, protože tam ten potenciál vidím. Herci se snaží, a některé situace zachraňují, ale k čemu to je, když to pak jako celek moc nefunguje. LOVEní je obyčejná komedie, která neurazí, ale nijak extra nepobaví. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Největší problém romantických komedii je v tom, že musí přijít s něčím novým neokoukaným a originálním. Tady je něco nového jen v to, že jedna z postav je včelař a chová myš jinak zbytek je kopírka dříve viděného. Paní Kramperová je kopírka Rebel Wilson (vzhled a chování) a její rady zase kopírují rady matky dcery z filmu Ženy v pokušení jen jsou více sexistické. Máme zde i zpěv na playback před okny domu což bylo i v Deníku Bridget Jonesové a úvodní nepodařenou svatbu jsem též někde viděl jen si už nevzpomenu kde. Nicméně v rámci možností české tvorby se jedná o nadprůměr ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film je kompletně natočený v Pardubicích. Točilo se od 2. října do 1. listopadu 2018. (Duoscop)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno