Reklama

Reklama

Oslněni světlem

(seriál)
  • Polsko Ślepnąc od świateł (více)
Trailer 2

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Kuba je nechvalně proslulý varšavský dealer kokainu. Je to perfekcionista a outsider. Rád má všechno pod kontrolou, včetně své pečlivě promyšlené a dokonale propracované image. Pro okolní svět je velkou záhadou. Lidé kolem něj vidí jen hezký obličej, drahé oblečení a luxusní auto. Nikdo o něm skoro nic neví, přestože se zná skoro se všemi. Jeho klientelu tvoří politici, slavné osobnosti, bohaté ženy v domácnosti, hiphopové hvězdy a hipsteři. Stýká se s místními mafiány pod vedením Stryje, s nímž sdílí stejného šéfa, Jaceka. Jeho jedinou blízkou přítelkyní je Pazina. Kuba už je svým životem unaven – rád by od něj utekl někam daleko, a tak koupí dvě jednosměrné letenky. Příští měsíc odlétá do Argentiny. Před svým odjezdem ale musí ještě pár věcí vyřídit. Mezitím je z vězení po několika letech propuštěn Dario, gangster ze staré školy. Když se jejich cesty nečekaně zkříží, Kuba je nucen čelit svému současnému životu i všem dosavadním rozhodnutím včetně těch, která se teprve chystá učinit. Bude Kuba natolik odvážný, aby se dokázal postavit svým démonům? (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (34)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Polský drogový noir. 1) Těžko mít rád člověka, který se živí dealováním, i když se vyhýbá násilí a hloupým spoluzločincům. Je příliš hloupý, když dělá, co dělá, když věří, komu věří, a jeho snaha nezašpinit si ruce je stejně naivní jako hloupá a pokrytecká._____ 2) Post-moderní pojetí relativizující morálku, které dělá ze zločinců jakoby kladné postavy, mi prostě nesedne._____ 3) A k tomu všemu jsem se chvílemi nudil._____ 4) 35letý Kamil Nožyňski (dealer Kubík) má hezké tělo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Jakub, familiérně svými kolegy oslovovaný Kubík, je charismatický a talentovaný mladý muž, který se plně věnuje náročnému podnikání a dosahuje v něm nevídaných úspěchů tak, že přitahuje pozornost lidí z branže i odjinud. A jakkoliv se snaží být nenápadný, blíží se rychle chvíle, kdy jeho analytické schopnosti, opatrnost a nasazení musí narazit na vážné překážky. Kuba je totiž drogový dealer. Po letech strávených prací pro své zákazníky cítí potřebu si konečně trochu odpočinout a vydat se na zaslouženou dovolenou, jenže předtím bude muset vyřešit pár vážných nepříjemností a vyrovnat se s pracovní nabídkou, která mu vůbec není po chuti, leč patří k těm, které se jen velmi obtížně odmítají. Pokud jsem nedávno ocenil rumunské Stíny, pak v případě Oslněni světlem musím chválu ještě přidat, protože polský seriál je filmařsky velkorysejší, výpravnější, přináší opravdu působivé surreálně vyznívající scény. Opět musím pochválit scénář a uvěřitelné zasazení do polských reálií. Oslněni světlem je temný novodobý noir s opravdu špinavými charaktery, který se nebojí být drsný a mrazivě cynický. Celkový dojem: 90 %. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděno všech osm dílů. Poctivá porce polského, kriminálního seriálu, který dává nahlédnout většinou na tu druhou stranu. Stranu zločinu, drog, vydírání, vražd. I když se tu a tam mihne nějaký policajt, je většinou tak zkorumpovaný, že si ji skoro spletete se zločincem. Největší dojem na mě udělala ta temná atmosféra, výborný dabing a pak hlavně postava Kuby v podání stylizovaného Kamila Nozynského, kterému jsem ten jeho klid a rozvahu a to hlavně ze začátku těžce záviděl. Na konci je to už boj kdo z koho, ake to už nakonec můžete vidět sami. Stojí to za to a fakt, že nejde ještě hodnotit, nebo komentovat celá série, ten mě nechává ledově klidným. Tlačítko Ctrl+C to jistí- napraveno 17.2.2019. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla nekompromisní jízda drogovým podsvětím Varšavy. Neskutečně sebvědomý a filmařsky absolutně vyzralý film, který rozhodně nedělá komprosi, kvůli tomu aby získal rodinné diváky. Násilí, kurvy, mrtvoly, výstavní gangsterský slovník, který obsahuje minimálně třikrát kurwa v jedný větě. Nadupaný soundtrack dělá z některých scén až hypnotickou záležitost. Až mýtické ředstavy hlavního hrdiny dávají seriálu takový správný drogový opar. Celý seriál působí naprosto reálně, věrohodně a ví přesně jak pracovat s divákem, každým dílem je atmosféra dusnější, mrtvol přibývá, tvrďácká květomluva z úst ostrejch hochů jede na plný pecky a já nestačím žasnout nad tím co dokáží v Polsku natáčet, to je na hlubukou úklonu. Nemluvě o hereckých výkonech, takový Robert Więckiewicz tady válí na oscara. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Spomeňte si na najtvrdšiu, najintenzívnejšiu gangsterku, akú ste kedy videli. Potom to vynásobte tromi a dostanete zhruba úroveň tejto besnej poľskej sodomy-gomory. Začne to ako besiedka o kravaťáckom dealerovi, ktorý zásobuje kokaínom smotánku, televízne celebrity, poslancov, YouTube hviezdy. Potom sa vráti z basy starý gangster, ktorý chce opäť ovládnuť varšavské podsvetie... a vypukne peklo, ktoré neustále graduje až do šialených obrátok. Ukrutná jazda, fantasticky natočená (na toto sa na CZ/SK scéne ešte 10 rokov nikto nezmôže) a so super soundtrackom. Hlavný predstaviteľ je iritujúco toporný, ale možno je to zámer, lebo tým viac vyniknú všetci tí ostatní démoni v podaní geniálnych hercov zo starej školy. Asi najdesivejšie na tom je to, že to prostredie je podobné nášmu a všetko násilie, tuposť a bezohľadnosť potom pôsobia o to presvedčivejšie. A celkom by ma zaujímala štatistika výskytu slova kurwa. Pod stovku na diel to určite nepôjde. ()

Galerie (122)

Zajímavosti (2)

  • Scény z Kubova snu jsou natočeny ve městě Pripjať na Ukrajině. (Punisher)

Reklama

Reklama