Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volání divočiny vypráví příběh Bucka, psa hýčkaného svým pánem i jeho rodinou. Jeho život se však rázem změní ve chvíli, kdy je ze svého domova v prosluněné Kalifornii unesen obchodníky se psy, kteří jej prodají do mrazivé divočiny kanadského Yukonu během vrcholící zlaté horečky na Klondiku. Zde je svými novými pány nucen ve psím spřežení tahat hlubokým sněhem těžké sáně. Díky své nezlomné vůli dokáže Buck v těchto drsných podmínkách přežít. Naštěstí se mu nakonec podaří uniknout a najít nového přítele, samotářského dobrodruha Johna Thorntona (Harrison Ford). Po jeho boku zjistí, že díky svým přirozeným psím instinktům dokáže v nehostinné divočině nejen přežít, dokonce v tomto novém a svobodném životě nachází i zalíbení. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (294)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Byl jednou jeden bodrý pes jménem Buck, jenž byl jakýmsi morálním kompasem pro své páníčky a členy smečky, přičemž se snažil najít své místo v přírodním řádu, které by mu nejvíc vyhovovalo. Volání divočiny upoutá diváka zejména pěknými přírodními lokacemi a účastí Harrisona Forda, kterému role Johna vážně seděla. Příběhově nemá film moc čím překvapit, a to i člověka, který nečetl předlohu (jako například já). Avšak nejvíce rušivým elementem byla animace zvířat, která místy působila až příliš uměle a nevěrohodně - člověk je přece jen po Pí a jeho život či Knize džunglí zvyklý na jistou míry kvality. Film uteče v kině jako divoká voda, zároveň se však po projekci rychle vypaří z podvědomí, protože nenabízí žádnou silnou a vyloženě zapamatovatelnou scénu, což je škoda. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Jack London je kráľ! Len škoda, že v tomto prípade je kráľom digitálne spotvoreného a obsahovo vykastrovaného kráľovstva. Osobne nerozumiem neustálej snahe novodobých producentov prispôsobovať literárnu klasiku (jednoduchým) potrebám popkornového diváka. Nezniesla by cieľová skupina smrť niekoľkých psích hrdinov? Ale kašlať na to, dnes mám dobrú náladu, dám tie štyri hviezdy z nočnej oblohy okolia severného polárneho kruhu... ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

O problémech s digitálními zvířaty jsem se vyjádřil zde a u Volání divočiny je to úplně stejná písnička. Taktéž nesmyslně drahý film s divně digitálními zvířaty, který studiu prodělal bačkory, tentokráte Disneymu a dalšímu smolnému pohrobku Foxů. V tom nejzásadnějším se však od Dolittla liší a to tím, že se jedná o dobrý dobrodružný film, který má duši a nejednou jsem si v závěrečné půlhodince vzpomněl na Tanec s vlky. Harrison Ford tu zase jednou nevypadá nasraně a přinejmenším o deset let mladší (jako zdatný šedesátník), příště snad bude mít větší štěstí, co se týče neznačkových filmů. Čekal jsem průměr a proto mě neúspěch filmu z tohoto pohledu citelně mrzí, na druhou stranu to nenalákalo do kina ani mě. Třeba ještě bude šance po znovuotevření kin...7,5/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(7/10). 3. Z nejočekávanějších filmů roku 2020. Skvělá nedělní oddychovka na kterou můžete klidně vzít děti. Protože pro ně je hlavně tento film. Musím, ale konstatovat, že já, 20 - ti letý jsem se většinu času dobře bavil. Je to přesně takový pohodový ten feel good film. Co mě ale překvapilo bylo, že ti digitální pejsci vypadali vážně přesvědčivě. Je až neuvěřitelné, co všechno lze v dnešní pomocí CGI vytvořit. Za chvíli už i herci budou digitální. Jako poslední bych chtěl vyzvednout výkon Omara Sy, protože jeho výkon v mých očích zastínil Harrisona Forda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

V kinech se hraje prd, tak musím z nouze chodit i na filmy, které nejsou má cílová skupina a ve výsledku jsem byl vlastně překvapen jak slušná rodinná dobrodružná zábava nakonec film je. Digitální pejsek Bucky je perfektní a první polovina, kdy je pes unesen a vyslán do Kanadské divočiny, aby se začlenil do smečky a táhl těžké sáně má nejen fajn spád, ale i slušnou dávku emocí. Druhá půlka mě bavila o něco méně, ale pořád v rámci žánru se jedná o slušný nadstandard, kde potěší hezká příroda i zarostlý Harrison Ford. Dojemné, milé, hezké a místy i napínavé. Zábavnější než Togo. 6.5/10. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (6)

  • Protože společnost Walt Disney Company koupila v roce 2019 aktiva společnosti Fox, jedná se o první film, který obsahuje rebranding loga 20th Century Studios bez názvu Fox. Shodou okolností byla verze filmu z roku 1935 (The Call of the Wild) posledním filmem vydaným pod názvem Twentieth Century Pictures před fúzí a formací 20th Century Fox. (willy1)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v kanadských provinciách Yukon a Britská Kolumbia, a taktiež v kalifornských filmových štúdiách. (MikaelSVK)
  • V knize Bucka koupili dva muži, Perrault a Francois. Ve filmu se z Francois stává Francoise, žena. (MTHRFCKR)

Související novinky

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama