Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Navzdory prazvláštnímu rodinnému zákazu muziky se Miguel touží stát uznávaným hudebníkem jako je jeho idol, Ernesto de la Cruz. V touze dokázat svůj talent se Miguel souhrou neuvěřitelných okolností ocitne v překrásné a barevné Říši mrtvých. Tam potká okouzlujícího šejdíře Hectora a společně se vypraví na strhující cestu odhalit skutečný příběh Miguelovy rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 7

Recenze (788)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Psema napsal naprosto dokonalý a výstižný komentář. Film je vlastně svým příběhem neskutečně fašistický a svojí vnitřní myšlenkou naprosto odporný. Za každou cenu nevyčnívat, nejít si za svým snem, být nikdo.....což mě jako člověka který se vzdal svého snu na úkor rodině a obyčejné (leč výdělečné) práci. Takže tyhle pocity jsem měl při sledování stejné jako Psema a když jsem si přečetl jeho komentář až sem se zděsil, jelikož dokázal použít slova která přesně byla v mojí mysli. Jenže sem se na tuhle stránku filmu prostě úplně vysral, nakonec sem to díky úžasnému vizuálu a zábavnosti filmu celé odpustil, což se mi nestává. Rád a z drtivé většiny chodím proti proudu a co na srdci, to na jazyku v boji proti ovcím, ale ten film je tak krásně kouzelnej, zábavnej a svět mrtvých tak krásně promyšlenej, že jsem se stal ovcí a nechal toho hnidopicha v sobě mrtvého a užil si super blbinu, aniž bych v ní musel za každou cenu hledat sračky které tam mezi řádky jsou a to pořádné. Občas prostě lepší vypnout.90%. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Tenhle latino animák mi hodně připomínal Knihu života z roku 2014. Oba to jsou latino hudební animáky, jsou si celkem podobné. No tady už to na mě až tolik nezafungovalo. Tedy určitě se jedná o kvalitní počin, líbilo se mi to, příběh je zajímavý, ovšem je to film na jedno zhlédnutí. Měl jsem u toho ten pocit, že to bylo fajn, ale příště bych si to už nepustil. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Morbidní Coco(tina), co bych dětem ani nepustil. Dívat se na vyčuhující stehenní kosti zpod oděvů mrtvých postav a další hnusy musí jejich mozečkům přivodit lehčí trauma. Já se nemůžu vzpamatovat, co moje bulvy zhlédly. Nejraději bych si do nich vrazil šroubováky a kvalitně je vydloubl. Na mě se vyvalil jakýsi odporně animovaný, mnohem infantilnější a hlavně dokonale vykradený shluk Křídel slávy, kdy jakýsi mexický spratek dovedně obráží kytarou anál Petra Rezka v říši Koster, přičemž se dožaduje, aby si lidé pouštěli neustále jeho Duhovou vílu, hlavně aby se na něj nezapomnělo. To se děje celou drahnou dobu, než pár minut před koncem vezme místo úžasný zvrat(ek), kdy byl spratek mystivyfakován, neb cesta vede přes hit Dovolená zapomenutého zpěváka Lišky, a mohutně začne rozesílat jeho lístky na koncert. Napětí i vtip spočívá v tom, že širá veřejnost netuší, jestli Liška ještě vůbec žije. Když u mě vzaly náhlý konec comicsové adaptace, nemám nejmenší problém ze svého okruhu zájmu vyřadit animované filmy, zvláště ty nesmysly od Pixaru. Film má tolik zjevných příběhových vad, úplně dementní je celý. Už jen ten elementární debilismus, že kostry myslí, zpívají a cosi cítí, na čemž jsou položeny základy filmu. Ano, cítí, leda tak hnilobný zápas kostí. Ne, odmítám přistoupit na tuhle logiku. Nejstrašnější sekvencí byla ta, kdy stoletá bábinka si měla ve své senilitě upomenout na svého papá. Co myslíte, podařilo se ji vytrhnout z její agónie? Akademie letos hulila kvalitní matroš, neb tomuhle může udělit cenu jen absolutní trotl. Pár poutavých hudebních čísel rozčíslo tu bídu. 1/10 ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Moc fajn animák. Nevím, jestli je lepší než jiné hitovky, ale určitě je dostatečně zajímavý a zábavný na to, aby dokázal zaujmout děti i dospělé. Jediné, co mě ještě bude zajímat, jak se povede dabing (a nebude to vzhledem k mnoha písním jednoduché). Takže poslední hvězdu si ponechám do doby, než to uslyším nadabované. Přece jenom animáky v originále zrovna nevyhledávám - už jen z toho důvodu, že je budu chtít pustit někdy svým dětem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Námět a mexická atmosféra je rozhodně fajn, pokulhává však propracovanost postav. Nehledě na to, že je cítit, jak moc chce být film dojemný, což se podle mě nakonec moc nepodařilo. Viděla jsem už hezčí pohádky. S hezčím koncem, se sympatičtějším hlavním hrdinou a hlavně bez nepříjemných vedlejších postav. Za hudbu a španělštinu bod nahoru, ale jinak to beru spíš jako lehké zklamání. 3* ()

Galerie (45)

Zajímavosti (26)

  • Název hřbitova „Santa Cecilia“ odkazuje na svatou Cecílii (Saint Cecilia), v křesťanské nauce jde o patronku hudby a muzikantů. (vojacekr)
  • Režisér Lee Unkrich řekl, že „Země mrtvých“ je inspirována barevným a členitým městem Guanajuato City, které se nachází v mexickém vnitrozemí. (vojacekr)
  • Pes Dante je Fridou Kahlo nazýván „Xolo“. Plemeno Xoloitzcuintli ztrácelo v polovině 20. století na oblibě a hrozil jeho zánik. Skutečná Frida Kahlo a její manžel Diego Rivera začlenili psa Xolo do svého umění - díky tomu se tato rasa ve světě stala opět oblíbenou a manželé odvrátili její zánik. Podle bájí je Xolo rovněž vtělením Xolotla, aztéckého boha ohně a blesku - což mu prý dává léčivé schopnosti. (vojacekr)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama