Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (193)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Rudý úsvit je jeden z mála mojich VHS restov z minulosti. O filme som v mojich detských časoch iba počul, no nikdy ho nevidel. Doba i filmy napredovali a ja som už nemal príležitosť ani potrebu ho vidieť. Tú šancu som využil až teraz. Režisér J. Milius je v súkromí veľkým vojnovým nadšencom a zberateľom, preto ma jeho predstava o tretej svetovej vojne trochu lákala. Komornejší pohľad oceňujem, ale v mnohých scénach pôsobí film až príliš naivne. V čase vzniku nebola konkurencia ako dnes a aj preto film získal istú popularitu. Dnes by určite nebodoval, doba je inde. Divák by takúto lacnú inváziu nezožral a už vôbec by neveril hŕstke američanov , čo vyhrali 3. svetovú vojnu. Niekto tu trefne napísal, že za zmienku stojí scéna, kde J. Grey prosí P. Schwayzeho, aby ju zastrelil. To osloví najmä priaznivcov hitu Hriešny tanec, ktorý som ja dodnes nevidel. Skúsim to napraviť. 60%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sovietsky Zväz trpí najväčšou neúrodou pšenice za posledných päťdesiat päť rokov. Občianske nepokoje v Poľsku vyprovokovali intervenciu vojsk varšavskej zmluvy. Počet kubánskych a nikaragujských vojakov presiahol pol miolóna. Štáty Honduras a Salvador prestali existovať. Strana zelených ovládla nemecký parlament. Požaduje stiahnutie nukleárnych zbraní z územia Európy. V Mexiku vypukla revolúcia. NATO sa rozpadlo. Spojené štáty americké zostali osamotené. Túto napätú geopolitickú situáciu využil Sovietsky Zväz na vojenskú inváziu do USA. Na Američanov udrela "Červená smršť". V USA nastal "Červený úsvit". *** ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Příběh postavený na hypotéze, co by se stalo, kdyby Rusové podnikli invazi na USA a obsadili část území. Film ukazuje, jak se z party amerických výrostků z jednoho malého města stavá partyzánská bojůvka, válčící proti ruským okupantům. Ano, zní to šíleně a je to šílené. Nebo spíše směšné. Ale když vypnete mozek, koukat se na to dá. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připomenul starou dětskou klasiku. Nejdříve jsem si teda pustil novější verzi s Thorem abych mohl porovnávat. No ale zpět k týhle klasice. Musím říct, že jsem se bavil stejně jako před mnoha a mnoha lety, kdy jsem film viděl jako škrvně. Tenkrát sice z jiných důvodů. To především proto, že naší dětskou zábavou krom honění za míčem bylo mít co nejlepší plastovej kvér a ideálně vystřílet co nejvíc soupeřů. Takže, když jsem viděl jak parta do města pořádá průniky, jako bych se tam viděl. Z dnešního pohledu se člověk na film dívá jinak. Když pominu onu nostalgii, která se opět vkrade, tak koukám na film, který s velkou nadsázkou a ještě většími uvozovkami nemusí být zase tak daleko od reality.... 90 procent a pátá hvězda. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Něco jako hra Freedom Fighters, ale v horách. Začne to teda šmahem. Rusáci tam střílej bazukama do školy už asi po dvou minutách a já byl nadšen. Bohužel v pozdějších fázích filmu si Rusáci skoro neškrtaj a ta malá partyzánská skupinka jich zabíjí absurdní množství strašně snadno a fakt dlouho. Prostě ten film nemá téměř žádný vývoj, i když na druhou stranu obsahuje pár moc pěkných scén. Například Rusáci fotící se v národním parku, nebo když Patrick Swayze popraví neozbrojenýho rukojmí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Pôvodný názov scenára bol "Ten Soldiers" (10 vojakov). (matt6)
  • Film bol zapísaný do Guinnesovej knihy rekordov za dovtedy najviac násilných činov. V priemere sa vo filme nachádza 134 násilných činov za hodinu alebo 2.23 násilnosti za minútu. (matt6)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama