Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na úsvite tretej svetovej vojny, sa študenti strednej školy na stredozápade USA formujú do partizánskych oddielov, aby opätovali útok sovietskej armáde. (sliver)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě dříve, než studenti v Calumetu pochopí, že začala válka, umírají při útoku parašutistů z SSSR. Šest jich však unikne do divočiny, a protože se nechtějí smířit s okupací své země, obsazené jednotkami Sovětského svazu a Kuby, stávají se z nich partyzáni. Čeká je však krutá zima, na kterou sice nejsou připraveni, ale nemají jinou možnost než ji přečkat v divočině. pustí se do boje, a přestože protivníka překvapí, mají první ztráty. Okupační jednotky proti nim podniknou rozsáhlou akci, ale nejvíc problémů skupině způsobí zrádci, o nichž nikdo nevěděl. Když jsem viděl v tomhle údajně znepokojivém filmu pobíhajícího Swayzeho s větvičkou za vojenskou helmou, nešlo se nesmát. Tak nezvládnutý film jsem hodně dlouho neviděl. Z původně provokativního filmu se vyloupla skvělá fraška. 0% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, ač je ve valné většině své minutáže nechutně kýčovitý, stupidní, patetický a hloupý (jak jen americké hrdinské vlastenecké filmy umí být – proti třem plně vyzbrojeným bitevním vrtulníkům se s pouhým samopalem postaví jen idiot, nebo John Rambo a ten v tom filmu nehraje), mám docela rád (ač tomu mé hodnocení odporuje), protože ve mně vyvolává několik asociací. Představa vojenské invaze na území Spojených států je docela zajímavá a z toho škodolibého hlediska i zábavná – jen ať si taky vyzkouší jaké to je :-). Na druhou stranu to hodně ukazuje o Amících samotných – kdyby se tento příběh odehrával (a že se určitě odehrává) svého času např. v Iráku nebo Afghanistánu, zdejší hrdinská skupinka neohrožených partyzánských usmrkanců by byla těmi nejhoršími krvežíznivými teroristy. Inu, dějiny holt píší vítězové. Ale zpět k filmu – je to akční, svižné, zábavné a jak už jsem řekl, tak nechutně vlastenecky vylízané, že je radost jednou za čas na to kouknout. Oddechnout si a pobavit se. Jednou ze závažných chyb toho filmu je, že v něm hlavní roli nehraje Sly, Arnold nebo Dolph, s nimi by to bylo mnohem stravitelnější a „přirozenější“. Navíc, hodně možností k setkání s Jennifer Grey zase tak moc není. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No ty krávo, to byl super mazec. Během celýho filmu jsem byl neustále v šoku z té neuvěřitelné imbecility, kterou ze sebe film chrlí jak Etna lávu v dobách své největší formy. Jako aby si rozuměl(a) o čem je řeč, tak takhel tam nějakej voják vysvětluje jak se událo přepadení Ameriky "Od Mexika byla Amerika napadena vojsky Kuby a Nikaraguly a ze severu jim pomohlo 60 pluků Sovětů, který přešli přes Kanadu." Ty vole i rekláma na tampony má v sobě víc myšlenek než tohle. Bylo super vidět spolu zase hříšné tanečníky Johnyho s Bejby a film má v sobě určitý kouzlo nechtěnýho, ale je to hustý mlha nad Brčálníkem. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Film, který má naprosto parádní začátek, prostě jen tak jdete do práce nebo do školy, najednou se na zem snese hromada parašutistů se samopaly a začnou bez milosti popravovat všechno živé, v tom lepším případě je odvedou do výchovných táborů. A nejedná se o žádné menší břídily než Rusy a Kubánce. Potenciál filmu, který velmi slibně začal, tak rychle opadl a pak už bohužel zase jen padal a padal. Skupina přeživších utečenců vytvoří v lesích partyzánskou skupinu odhodlanou za každou cenu vybojovat svoji svobodu zpět. Téma není špatné, ale postupně se děj přestane rozvíjet a zamrzne na mrtvém bodě, což ho sráží hodně dolů. Je to škoda, protože děj měl ještě potenciál se posunout dál. Za zmínku stojí i fakt, že se zde potkají ještě před natáčením Hříšného tance Patrick Swayze s Jennifer Grey. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Není to až tak pitomé, jak by se mohlo po přečtení zdejšího obsahu či textu na DVD zdát. Samozřejmě je od začátku do konce jasné, kdo jsou ti hodní a kdo ti zlí, a zároveň je občas vidět, že produkce nesehnala tolik peněz, kolik by film zrovna potřeboval. Akční scény jsou ale natočené velmi zručně a tu a tam se dokonce stane něco překvapivého, tak proč ne. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (30)

  • Ve filmu se vyskytují jedny z nejvěrnějších filmových replik ruských bitevních vrtulníků Mi-24 Hind. Tvůrci si dali hodně práce, a tak je možné vidět dvě verze. Zatímco Hind-A je přemaskovaný evropský vrtulník SA-330 "Puma", který byl použit ve snímku Rambo III (1988), Hind-D je upravený starý transportní vrtulník Sikorski S-55. Ačkoliv vypadá velmi věrně a má celou falešnou příď i s falešnými kokpity pilotů, je možné si krom jiných rozdílů povšimnout i skutečné kabiny, která je těsně před hlavním rotorem, tedy tam, kde má skutečný Hind motory. (Stejšn)
  • Film bol zapísaný do Guinnesovej knihy rekordov za dovtedy najviac násilných činov. V priemere sa vo filme nachádza 134 násilných činov za hodinu alebo 2.23 násilnosti za minútu. (matt6)
  • Herci podstúpili intenzívny 8-týždňový vojenský výcvik, než začali na filme pracovať. (matt6)

Související novinky

Ruská invaze v bourneovském stylu?

Ruská invaze v bourneovském stylu?

21.06.2009

Vše tomu nasvědčuje. Scenárista Tony Gilroy byl přizván studiem MGM, aby napsal finální verzi předělávky Rudého úsvitu. Původní film režiséra Johna Miliuse vyprávěl o partizánském boji skupiny… (více)

Mise pro dva válečné týmy

Mise pro dva válečné týmy

11.07.2008

Američané budou opět zachraňovat svět. Nebo alespoň americkou demokracii. Máme zprávy o remaku téměř zapomenuté pravičácké klasiky Red Dawn a Tarantinových Inglorious Bastards. Oba filmy jsou na… (více)

Reklama

Reklama