Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdyby Bridget Jonesová hledala ještě větší zoufalku, než je ona sama, v Kate (Emilia Clarke) by se určitě trefila do černého. Ta holka sice vypadá jako roztomilý diblík, ale ve skutečnosti je magnetem na špatná rozhodnutí všeho druhu – nerozumí si s vlastní rodinou, nevyzná se sama v sobě, neumí si najít normálního chlapa a navíc pracuje v obchodě s vánočními potřebami. To se pozná tak, že chodí v asexuálním skřítkovském kostýmku, neustále cinká rolničkou a v hlavě jí pořád jede vánoční hit George Michaela „Last Christmas“. Přitom přesně před rokem balancovala mezi životem a smrtí, když podstoupila velmi komplikovanou operaci. Jeden by řekl, že si té „druhé šance“ bude víc vážit, ale Kate je evidentně všechno fuk. Okázale kašle na všechno a na všechny a životem proplouvá cestou nejmenšího odporu. Pak ale potká Toma (Henry Golding), trochu záhadného mladíka, který se jí čím dál víc začne plést do cesty a do života. A i když je Kate odhodlaná pokračovat ve svém dosavadním stylu života, vlivem tohohle kluka, vánoční atmosféry a magického Londýna začne její předčasně okoralé srdce velmi rychle tát. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (274)

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem průměrný vánoční romantický film, ale dostala jsem mnohem víc. Tohle se nepochybně z běžného romantického průměru vymyká už tím, že to skrývá krapet nečekaný zvrat a že ve výsledku rozhodně nejde jen o lásku mezi hlavními dvěma představiteli. Navíc oceňuju, jak krásně byla vyvážená romantická dojemná linka s trhlým humorem. Tekhle mi to přesně padlo do noty. Mělo to v sobě všechno od vtipných (a někdy až humorně "nekorektních") průpovídek, přes vážné a dojemné momenty, až po magickou vánoční atmosféru v čele s hudbou George Michaela (mimochodem, líbilo se mi, že tento film dává slovům "Last Christmas I gave you my heart" nový význam). Kupodivu to všechno sedělo výborně dohromady, a to včetně lehkých narážek na tématiku přistěhovalců a Brexitu. Zkrátka jsem z toho měla pocit, že tento film někdo tvořil s opravdovým citem a že měl jasno v tom, jak má film vypadat a působit. Povedlo se to na jedničku (jedinou výhradu mám snad jen k až příliš náhlému zvratu a rozuzlení, ale to je dost možná pouze můj subjektivní dojem). Film se tímto zařadil mezi mé oblíbené vánoční filmy, na které se ráda podívám opakovaně. ~(4,3)~ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Milá vánoční romance s rozkošnou Emilií Clarke a sympatickým Henry Goldingem s dobře fungující vzájemnou chemií. Škoda, že Feig nepřitlačil na humoru, ale i tak se na to dobře kouká a vánoční atmosféra z toho sálá jedna radost. Do lehčího nadprůměru film tahá nečekaný závěrečný zvrat, který je v žánru RomCom velmi originální i vítaný. 6/10. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jestli mě na Vánocích něco leze na nervy, tak je to song Last Christmas hrající v adventních dnech na ulicích snad z každého reproduktoru. Pustit si film inspirující se právě tímto songem tak mohlo být dost dobře solidní sebemrskačství, ale nakonec se to dalo docela ustát. Emilia Clarke se do podobných rolí hodí, žel tady na mě ta její sassy nátura přišla docela otravná a podobný problém mám tak i s celým filmem. Je to tak barevné, kýčovité a praštěné, až je to vlastně místy docela nesympatické. Jenže pak na scénu přichází Henry Golding, který charismatem a upřímným hereckým projevem zastíňuje úplně všechny a jestli se něco skutečně povedlo a tahá to film ze šedivého průměru, tak je to vypointování jeho postavy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Last Christmas, I gave you my heart ... můj nejoblíbenější Christmas song, čí ne, že ?(George Michael ❤ Forever) Pěkná, trošku jiná vánoční slaďárna, která mě v závěru přinutila otevřít balíček kapesníků (za to ta 4*). Emilia Clarke, je neskutečně slaďoučká. Ale nechybí zde i několik dost trapňoučkých scén. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Roztržitá Emilia Clarke (po skončení ikonického seriálu se snaží prosadit i na plátně) tak trochu paří, střídá známosti na jednu noc, kariéru Elfa v obchodě s vánočními kýči si asi nevysnila, prostě neví, co se životem. Vyhýbá se kontaktu s matkou, která se nevzpamatovala ze života v bývalé Jugoslávii, katastrofální je i její vztah se sestrou, blýskat na lepší časy se třeba začne v blízkosti tajemného Henryho Goldinga, který se stará o lidi bez domova. Celé to sepsala Emma Thompson, odehrává se to ve vánočním Londýně, je to prošpikované důvěrně známými hity George Michaela – ale nene, vánoční klasikou, na kterou se budeme každoročně těšit, se to nestane. Proměna hlavní hrdinky z tak trochu sobečka k té, která společnosti prospívá, není zlá, ovšem i tady je motivována čistě sobeckými důvody. Pak přijde zásadní zvrat, který ale velké emoce nevytříská. Celkově je to škoda, protože Clarke je roztomilá a ztraceně přirozená, Londýn světélkující a občas i plný padajících vloček, soundtrack pohodový. On už samotný konflikt (vlastně moc nevíme, co se po hrdinčině nemoci stalo, že se chová jako tele) úplně nefunguje, stejně jako vážná témata (brexitová nálada, sociální otázky). Těšil jsem se moc, bohužel hřejivý pocit u srdce se nějak nedostavil. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Hneď v úvodnej scéne je uvedené: Juhoslávia, 1999. V roku 1999 však Juhoslávia neexistovala, rozpadla sa v roku 1992. Vtedy existovala už len Juhoslovanská zväzová republika (JZR), ktorú tvorilo Srbsko (vrátane bývalých autonómnych oblastí Vojvodina a Kosovo) a Čierna Hora. (Arsenal83)
  • Keď Kate (Emilia Clarke) odchádza domov v otcovom taxíku, na jej zápästí je nakrátko vidieť tetovanie draka. Emilia si dala tetovanie urobiť počas poslednej sezóny Hra o tróny (2011–2019) ako poctu svojej postave Daenerys. (Arsenal83)
  • V závere filmu, počas pesničky "Last Christmas", sa v dvoch záberoch na publikum objaví aj Andrew Ridgeley - spevák skupiny Wham! (Psycho709)

Reklama

Reklama