Reklama

Reklama

Očekávané válečné drama vizionáře Christophera Nolana vychází z událostí evakuace obklíčených francouzských, britských a belgických vojáků z pláží severofrancouzského Dunkerku na jaře 1940. (Vertical Entertainment)

Recenze (1 732)

hussky 

všechny recenze uživatele

Podle místního hodnocení jsem si myslel, že to bude bomba film. Bohužel bych řekl, že je to takový průměr, kdy se ne zrovna nudíte, ale také to není na husí kůži :-) ()

Rom4n 

všechny recenze uživatele

4* hviezdičky po prvom zhliadnutí. Uvidíme čo prinesie IMAX. Ak tento film nedostane Oscara minimálne za zvuk a kameru tak potom už neviem čo. ()

WikingVik 

všechny recenze uživatele

Když jsem na netu zahlédl, že Mirka Spáčilová nadělila tomuto filmu 80%, přejel mi mráz po zádech. A opravdu to bylo reálné varování. To že v řadách ustupujících vojáků vládl chaos, ještě nemusel být důvod pro chaos v ději filmu. O nějakém příběhu ani nemluvit, ten tu prakticky chybí. Za mě 60% za válečný snímek, ale jinak docela promarněné téma. ()

ghoston 

všechny recenze uživatele

5 hvězd, není o čem :-) Hlavně se na to běžte podívat do kina! Jinde to nemá smysl. Film má masivní zvukovou složku, bez které to už nebude tak dobře fungovat. Když v kině vystřelí z nějakého kulometu, tak to zní, jako by vedle vás vystřelil kulomet, to na televizi nebo notebooku nikdy nedocílíte a budete velmi ochuzeni. Hudba, která zní a má vás do filmu doslova vtáhnout (a to právě taky dělá) funguje také jen díky velkému výkonu repro soustavy kina. Znova opakuji: na tento film opravdu musíte jít do KINA!!! ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Nolan je pán režisér, najlepší vojnový film aký som videl snáď od Zachráňte vojaka Ryana. Nemám čo vitknúť vynikajúca kamera, herci, hudba všetko perfektne zložené do jednej časti. Skrátka tento režisér vie ako točiť filmy. ()

Tomulka 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan si opět vybral perfektní tým pro svůj film. Nemyslím jen herce, ale ta hudba a kamera vás pohltí a vtáhnou do Dunkerku. Jsem rád, že jsem byl přemluven jet do Imaxu stálo mně to 8 hodin strávených ve vlaku, ale ničeho nelituji! Nejsem si úplně jistý, zda bude mít film stejnou atmosféru v jiném kině nebo snad na DVD, ale rozhodně to zjistím. A momentálně mi to je jedno. Každopádně Dunkerk viděn v Imaxu na 70mm nám ukazuje geniálnost Nolana. Následuje pár spoilerů. Mohu říci, že jsem byl v Dunkerku, procházel jsem s vojáky po ulici, když v první scéně utíkají před střelbou. Byl jsem na pláži a cítil ten zmar a strach. Letěl jsem ve Spitfire a rozhodoval se, zda budu ještě bojovat anebo se otočím a poletím natankovat. Čekal jsem na pláži, běžel po mole s raněným a jel na válečné lodi domů. Koupal se v moři a snažil přežít střelbu v podpalubí. Cítil jsem pocity civilních hrdinů na jachtě, jak chtějí udělat maximum. Jednoduše byl jsem tam v tom filmu na tom místě v Dunkerku. To dokázal tým tohoto filmu. Myšlenka pohledů z několika perspektiv není až tak nová, avšak zpracování je nejdokonalejší co můžete vidět. Pokud někdo dokáže spojit hodinu, den a týden v jeden film takovým způsobem, že vás to neruší, že je to nenásilné a že vše do sebe dokonale zapadá a končí ve stejném okamžiku, tak je ten někdo opravdu NĚKDO!!! Nyní bych mohl psát již pouze samé superlativy.Tento opus musí vidět každý kdo má rád film! (Doporučuji v Imaxu) ()

heruon 

všechny recenze uživatele

Je to netradiční válečný film - konečně někdo nemá potřebu co pár vteřin ukazovat vyrvaná střeva, tříštící se lebky a praskající oči. Konečně tu nejsou nesnesitelní a zlí Němci, kteří všichni vypadají jako podle příručky SS. Film daleko víc hraje na psychiku - snaží se vzbudit pocit, že je to naprosté šílenství a zároveň zázrak, že se něco takového vůbec povedlo. Kdybych připustil "extenzivní výklad", tak bych skoro řekl, že je to film protiválečný. Moc pěkné je přitom seznámení nepoučených diváků s tím, o jakou techniku se přesně jedná (motor Rolls-Royce Merlin ve Spitfiru). Příběh nenudí, jediným záporem je možná až zbytečná délka některých "čekacích" scén, jinak i přesto, že se spojují tři příběhy/časové linie v jednu, je to fakt dobře koukatelné - já jsem se nenudil. Rozhodně must-see film. ()

ztracenyDen 

všechny recenze uživatele

Válka je peklo a ani nemusí ve filmu stříkat krev, aby to bylo poznat. Ale že by mě to zase tak sebralo, abych to označil za nejlepší válečný film nebo nejlepší Nolanův film, to tedy ne. Film je to samozřejmě dobrý, ale kvůli všem těm superlativům, které o něm kdejaký kritik napsal, jsem měl asi až příliš velká očekávání. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

vojnové filmy nepatria medzi mojich favoritov ale v poslednej dobe sa im celkom darí ma uchvátiť. Dunkirk je dramatické divadlo, z ktorého priam cítite pocity zúčastnených. Tomáš je top herec a napriek tomu, že väčšinu filmu vidieť iba jeho oči v lietadle tak je to silný zážitok. nie sú tam žiadne krvavé scény, asi aby to bolo prístupné aj menej zdatným divákom. Ale vojnový film takého charakteru by si trocha vojnovej hrôzy zaslúžil. Film ma dušu a svojou atmosférou Vás zarazí do sedadla a nepotrebuje k tomu ani slová, ktorými sa v scenári skutočne šetrilo až tak že nie sú potrebné ani titulky. Skutočne výnimočný film tohto roka. ()

ragtime 

všechny recenze uživatele

Premýšlam, či ma Nolan niekedy sklamal. No, možno trochu s poslednou časťou jeho batmanovskej trilógie, ale potom som mu Interstellar prehltol aj s navijákom a na Dunkirk som sa tešil už z prvých ukážok, lebo dobrý vojnový film tu chýbal. A je treba uznať, že od začiatku do konca Vás vtiahne a vypľuje až pri záverečných titulkoch. Kombinácia hudby a kamery je v tomto snímku božská. Ale je tu aj zopár nedostatkov. Podľa mňa (možno som len menej chápavý) bol trochu ten strih chaotický a prelínanie medzi 3 aspektami načrtnutými na začiatku nefungovalo. Ale zase si úprimne povedzme, kedy naposledy ste s hrdinami na obrazovke doslova fyzicky prežívali ich muky a snahu prežiť, tak ako je to tu. PS: Má Nolan niečo proti zobrazeniu celej tváre Toma Hardyho? ()

Frosty_CZ 

všechny recenze uživatele

Řadoví režiséři by film zpracovali jako řežbu plnou krve a násilí. Nolan se svými střihy, ozvučením a lidskými charaktery udělal z dokumentu umění. Zadržoval jsem slzy spolu s commanderem Boltonem. ()

Alvin 

všechny recenze uživatele

Pokud bych hodnotil hned po shlédnutí podle obvyklého kritéria, totiž jak mě film vtáhnul a zanechal nějaký emoční otisk, pak by to měl Dunkirk sotva na tři hvězdy. S odstupem času ale chápu záměr Nolana ukázat válku úplně jinak, bez zkrvavených těl, bez velkých emocí, hrdinství a patosu. Srovnávat s Apokalypsou, vojínem Ryanem ani Tenkou červenou liní moc nejde, protože ty fungují právě na klasickém principu a obsahují to, co tady úplně chybí. Nolan je ale inovátor a technologický puntičkář. Než by se zdržoval nějakou psychologií postav (stačí prosté sdělení, že každý z těch kluků chce přežít a dostat se domů) tak nechá kinem desítky minut létat Spitfiry a Henkely, potápět torpédoborce, a bombardovat pláž, až z toho uši zaléhají. V IMAXu to musí být naprosto úchvatné, v normálním kině se mi občas vloudila myšlenka kolik je asi tak hodin a jak dlouho to burácení ještě bude trvat. V udržení pozornosti diváka trochu pomáhá klasické Nolanovo puzzle vyprávění, kdy jednu a tutéž scénu pouští opakovaně z různých úhlů a v různých částech filmu, ale že by to vyžadovalo nějaký závar mozkových závitů ala Memento nebo Počátek, to zase ne. ()

johnny_vasku 

všechny recenze uživatele

Christopher Nolan se z kriminálních příběhů, přes komiks zbavený komiksovosti a sci-fi mind twisty dostává do druhé světové války. Nejsme svědky heroických skutků odvážných vojínů, ale zoufalého úniku mladých lidí, kteří rozhodně netouží po tom hrát si na vojáky – film začíná nepodařeným výkonem potřeby jedné z hlavních postav, jež má dokonce problémy nabít zbraň, kterou navíc ve zbytku filmu neuvidíme –, z Němci obléhaného kousku Francie (ani jednoho Němce však ve filmu nespatříme). Je to útěk zoufalých hochů a mužů, kterým jde pouze o to, zachránit si vlastní kůži, útěku špinavý, syrový a zoufalý. Díky rozdělení snímku na tři dějové a časové linie je Dunkirk dynamickým a strhujícím zážitkem, který i přes komentáře o nedějovosti a nudě některých uživatelů, ani vteřinu nedrhne. A to také díky dokonalému hudebnímu podkresu – Zimmer zde opět dokazuje, že je s hudbou a jejím propojením s obrazem o vzdálenost mezi Francií a Anglií dál než všichni ostatní. 80 % a jdu pustit soundtrack. ()

lukkaczekk 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem trochu víc od filmu, trochu víc válečné atmosféry, ale nadruhou stranu jsem se nenudil. Líbilo se my akce na zemi ( na vodě ) a zároveň ve vzduchu. ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, čekal jsem něco víc... Příběh byl trochu opakující se, ačkoliv se mi mí kamarádi, kteří se věnují vojenským dějinám, snažili vysvětlit, že "to je vlastně polodokument" a "nemá jít o příběh, ale o realitu". Stále trvám na určité "nudnosti" tohoto snímku. Také některé pro mě nevychytané a přeslazené scény (letadlo na konci padá asi 3 hodiny v realitě filmu, zatímco ostatní spadnou za pár sekund) pro mě znamenají horší hodnocení, než by si možná film zasloužil. Za plus se dá určitě považovat historický význam snímku, množství herců (podobné Pánovi prstenů) a obecně snaha o gigantismus. Také hudba byla znamenitá a celý film vhodně doprovodila. Právě okolnosti dělají z průměrného filmu lehce nadprůměrný, ale znovu bych se na něj nedíval. 70 % ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Bože, to byla dokonalost. Asi víc se k tomu opravdu nedá říct. Jen poznámky k recenzi, co jsem četla na jiném serveru. První byla o hudbě, která film provází po celou dobu a je někdy až zbytečná. Ba naopak, ta hudba celý film absolutně utváří, nemyslím si, že by někde byla navíc a právě hudba tomu dává ten puntík navíc. A druhá věc - autor recenze nechápal, proč byli do "vedlejších" rolí obsazeni nejznámější herci dnešní doby (Hardy, Murphy atd.) že to až rušilo, když celý příběh byl zaměřen na osudy naprosto neznámého herce. To se taky pěkně sekl. Jednak přítomnost velkých hvězd vůbec nerušilo a na druhou stranu jich tam bylo mnohem více. V každé scéně jsem si říkala, že toho znám z toho seriálu/filmu. Šla bych na to klidně znovu a to se mi NIKDY nestává. Budu na to myslet asi opravdu velice, velice dlouho. Neskutečné. ()

Robino15996 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať či sa Nolanovi podarilo vyžmýkať z filmu všetko čo v ňom bolo...každý si na to urobí vlastný názor. Pre mňa trošku rozhádzaná (aj keď na konci celkom pekne zlepená) vec. 70% ()

Jarda68 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejintenzivnějších kino zážitků všech dob....Kdo umí,ten umí...Klobouk dolů....Kandidát na film roku.."DOBRÁ PRÁCE... AKORÁT JSME PŘEŽILI....TO STAČÍ"...100% ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Jaký dostal Nolan rozpočet?

Jaký dostal Nolan rozpočet?

23.06.2019

Režisér Christopher Nolan se za poslední roky vypracoval do pozice, kdy je vlastně úplně jedno, co se rozhodne natočit, domovské studio Warner Bros. mu na to totiž dá takový rozpočet, jaký si řekne,… (více)

90. Oscary - výsledky

90. Oscary - výsledky

05.03.2018

Výroční 90. ceny americké akademie znají své vítěze. Nejprestižnější ocenění a díky tomu také „nejoblíbenější chlapík Hollywoodu“ se předával v Dolby Theatre, jak už je tomu dlouhou dobu zvykem.… (více)

Reklama

Reklama