Reklama

Reklama

Nekonečný příběh 2

  • USA The NeverEnding Story II: The Next Chapter (více)

Obsahy(1)

Na plátna kin se vrací chlapec Bastien se svými přáteli - létajícím drakopsem Falkem a chlapcem - válečníkem Atrejem. Znovu se pomocí kouzelné knihy dostává do říše Fantazie, která je ve velmi špatném stavu. Chátrá a její obyvatelé i vládkyně ve Slonovinové věži jsou ohroženi neustálým zmenšováním zásob snů a pohádek ze světa lidí. Bastien se stává jejich poslední nadějí na záchranu. Toho si je vědoma i zlá čarodějnice, která se snaží chlapce zbavit jeho síly a přimět ho, aby si přál splnit co nejvíce přání. S každým takovým přáním totiž zmizí z Bastienovy paměti jedna vzpomínka. Po mnoha dobrodružstvích zbývají poslední dvě přání... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (210)

JP84 

všechny recenze uživatele

Tak tady je hodnocení hodně závislé na tom,jak moc film budete porovnávat s jedničkou.U toho,kdo se na něj dívá jako na čisté pokračování,není překvapivé že dvojku zavrhne.Já se na něj podíval tak,že se změnilo místo natáčení,tvůrci,herci,produkce,styl,prakticky vše.Namísto evropského filmu tu máme hollywood.A při tomto pohledu vidím docela slušné pokračování,které nenaštve a neurazí. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Svet fantázie v núdzi opäť povoláva Bastiana. Toho síce hrá iný herec, rovnako jeho otca, ale rozprávkovú atmosféru si pokračovanie udrží. Tvorcovia si šikovne poradili s rozdelením knihy, keď prakticky druhý diel zoštopkali z toho čo nebolo jednotkou sfilmované. Príbeh poukazuje na chamtivosť, háji vnútorné hodnoty aké sa zvyknú zapredávať takzvanej prázdnote. Moc pekná metafora bola použitá so strácaním spomienok, čo sa v podobe guličiek rozkotúľajú po každom prianí. Rovnako ma zaujala myšlienka o knihách aké ponúknu zakaždým nový príbeh, nech ste ich stranami prešli alebo nie. A síce som mal miestami pocit, že sledujem princeznu Leju a Luka Skywalkera, druhá kapitola Nekonečného príbehu sa za seba hanbiť nemusí. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úspěch snímku vždy láká natočit pokračování, což se týkalo i vynikajícího Nekonečného příběhu. Jenže to dopadlo nadmíru tragicky. Vznikla vzorová ukázka, jak nemá vypadat návaznost a touha vytřískat s námětu další peníze. Levnost a naivita z výsledku doslova září a budí úsměv. Jednoduchý příběh už tak neokouzluje a tytam jsou dramatické, či citové momenty, u kterých jsme tak tajili dech. Vzniklo zcela zbytečné dílo, které ničí představy o říši fantazie a roztomilost jejích obyvatel. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jasne, dvojka je jen slabej odvar z prvniho dilu, ale na druhou stranu, zas tak hrozna tragedie to neni. Pribeh je dostatecnej, vrati se stary znamy postavy a i kdyz se tak nak vlastne furt nic nedeje, film je najednou u konce, aniz by se clovek zacal nudit. Hlavni vytku tak mam k trikum, ktery jsou fakt ubohy, ale jinak se jedna o docela koukatelny rodinny fantasy. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování, které sice tematicky čerpá z knižní předlohy, ale s prvním filmem má společná snad jen jména hlavních postav. Nezajímavé, nudné, bez atmosféry, napětí, zajímavé hudby, zkrátka beze všeho, co je úžasného na prvním dílu. Dobré snad jen pro někoho, kdo jedničku neviděl a ve srovnání s dílem následujícím. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • V prvním díle z roku 1984 byli tvorové z říše Fantazie vytvořeni v podobě zmenšených modelů, dále se pro tvorbu speciálních efektů užívalo modrého plátna. V tomto pokračování trikaří vsadili na modely kreatur v životní velikosti a jednotlivá pozadí scény byla tvořena spíše dokreslovačkami. (fiLLthe3DD)
  • Na začátku filmu Bastian (Jonathan Brandis) předtím, než udělá v kuchyni úplnou spoušť, čte z knihy „Píseň o Nibelunzích“. (Nick321)
  • Jediným hercem, který si zopakoval svou roli z původního filmu, je Thomas Hill (Koreander). (HappySmile)

Reklama

Reklama