Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Autentický příběh manželů Odoneových. Všichni lékaři označí hrozivou chorobu malého Lorenze za nevyléčitelnou a jeho léčbě nedávají naději. Lorenzova rodina se však s tímto krutým rozsudkem nemíní smířit a rodiče i když nemají žádné lékařské vzdělání, začínají studovat všechny komplikované medicínské spisy. Výsledkem jejich úsilí je, že upozorní lékaře na aktuální odborné poznatky a sbírají peníze na vývoj nového léku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Phobia 

všechny recenze uživatele

"Lék pro Lorenza" jsem viděla v době, kdy pro mě jména jako Nick Nolte či Susan Sarandon neměla skoro žádný význam, jejich ksichty byly jen lehce povědomé a celou moji pozornost sežralo trpící dítě. A byl to právě tenhle film, u kterého jsem si uvědomila, v jak šťastné rodině žiju, když se nám tragédie vyhýbají (protože už tehdy ve mně bylo cynické já, co odmítalo úmrtí dědečků a babičků brát jako neštěstí, však si své užili). Také mi s naprostou jistotou docvaklo, že nám ta klidná rodinná spokojenost nevydrží navždy. Od toho večera jsem s obavami vyhlížela den, kdy se k nám štěstí otočí prdelí... a nemusela jsem čekat dlouho. Proto nemám ráda "Lék pro Lorenza": byl předzvěstí nejhorších okamžiků mého dosavadního života. Podruhé jsem se na hnusnou nemocí týraného kloučka odmítla dívat, přesto filmu naperu čtyři usmrkané hvězdičky za tu sugestivnost a krutě drtivý dopad, co na mě zanechal. 80% ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Skutečný příběh boje o život svého dítěte a upřímně nevím, a nechci vědět, jak moc bych dokázal bojovat já sám tváří tvář tomuhle. To si tady nebudu lhát do kapsy. A tím nemyslím to studium podkladů a hledání cesty a terapie. "Krásný" tu byl ale střet "charity rezignovaných" a  skutečně bojujících rodičů. ()

Reklama

Endyis 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré herecké výkony a vcelku vkusná filmařská práce. Nebýt přestřelené stopáže (tato tématika je na 129 min opravdu až moc dlouhá) a o malinko méně sentimentu, dal bych plné hodnocení. Rozhodně se ovšem jedná o koukatelný a zajímavý počin, který vyobrazuje a člověku ukáže něco nového, což je založené na skutečnosti. 75% ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Film, který zaráží ukázkou toho, co všechno jsou schopni udělat rodiče pro své dítě. Zároveň mě však dovedl k zamyšlení nad tím, co vše lidé dokáží, když se opravdu hodně snaží. Ukazuje nám v novém světle všechna ta slova, jak něco nelze dokázat, neboť nám k tomu chybí dostatek moci, peněz nebo schopností. Jsou to jen výmluvy kryjící nedostatek zájmu a úsilí. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

George Miller nám po 6 rokoch oddychu predviedol pôsobivú, veľkolepú a zároveň dojemnú med. drámu. Bolestivý, ohromujúci film o strašnej chorobe a o nesmiernej sile lásky. Scény s trpiacim Lorenzom a chlapcami diagnostikovaných na ALD boli ťažko stráviteľné a pre slabšie povahy ani neodporúčam tento film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (10)

  • Lorenzův otec Augusto zemřel v roce 2013 v Itálii. Bylo mu 80 let. (MardukuS)
  • Lorenzova mama v roku 2000 podľahla rakovine. (Karush)
  • Olej, ktorý prvýkrát vyrobil Lorenzov otec sa dodnes používa u chlapcov s podozrením na chorobu ALD, môže totiž zabrániť nástupu príznakov u väčšiny chlapcov diagnostikovaných na ALD. (Karush)

Reklama

Reklama