Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Benedict Cumberbatch ztvárňuje hlavní roli v tomto aktuálním a palčivém dramatu ze zákulisí kampaně referenda o brexitu. Film sleduje tuto kampaň z pohledu nepříliš známých stratégů z obou táborů – jak příznivců, tak i odpůrců unijního odcházení. Zatímco se jedna strana snaží získat navrch nad druhou, paktují se s politiky, kteří se snaží protlačit na výsluní, a kontroverzními sponzory. V době, kdy se do popředí zpravodajského zájmu dostávají odhalení o zneužívání osobních dat i škodlivém vlivu tzv. "fake news" a mikrocílené reklamy na sociálních médiích, snímek "Brexit" zkoumá, jak moderní techniky kampaní řízených daty přispěly k jednomu z nejméně očekávaných, nanejvýš napjatých a také nejkontroverznějších rozhodnutí v moderní politické historii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (176)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

"Referendum je ten úplně nejhorší způsob, jak o něčem rozhodnout. Je rozvratné! Předstírá, že složité rozhodování je jen binární. Červená, nebo modrá. Černá, nebo bílá. Víme, že politická změna a reforma se dělá jemnějšími, promyšlenějšími způsoby." - Vykládejte to u nás voličům SPD, ANO a Zemana. :D Předpokládám, že o moc zábavněji už toto téma natočit nešlo. Pramáti všech politických kampaní - útočit především na nerozhodnuté, na přehlížené, na nevzdělané a na hloupé. Útočit na to nejzákladnější a nejjednodušší v lidech, a pro koho jsou tyto špinavé politické praktiky pod jeho úroveň, ten nejspíš nevyhraje. A tak je to, bohužel, všude na světě... Benedict Cumberbatch jede zase osvědčený "The Sherlock style", ale v Brexitu to nijak zvlášť nevadí, jeho postava je Sherlockovi v mnohém podobná. Za přiblížení kampaně britského referenda a za odvahu zaujmout snímkem opačný postoj, než měla voličská většina: 3*. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Referendum se může vyhlásit, pokud se vybírá jméno náměstí nebo ulice. Tečka. Film o partičce dárečků, z pohledu proevropských zastánců. Určitě zajímavé, ale já z Bennyho zase nijak zvlášť neučůrávám, popravdě mi jeho herectví lautr nic neříká. Ani pohledný člověk to není, takže nezbylo než jen vstřebávat hojné informace a po filmu zhasnout. ()

Reklama

Parlay 

všechny recenze uživatele

Brilantní. Není sporu o tom, že 90% procent tvůrčího týmu by volilo "remain", ale i přesto se mi třaskavé téma brexitu zdálo být podáno netendenčně a s neohroženou střelbou i do vlastních řad. Prostor tudíž mimo jiné dostaly jak vypočítavý a neférový (až podvodný) přístup brexitářů k faktům, tak i podcenění a nezvládnutí kampaně zastánců setrvání (vedení kampaně dle zajeté šablony, přecenění vyhodnocování faktů z pohledu voličů a nulová empatie vůči tzv. potaženým globalizace). Řemeslné kvality snímku jsou nepopiratelné a plusem je i rozumná minutáž - tempo je chvílemi až smrtící a nuda je tak na nucené dovolené. Well done. Ale pro jistotu - nemyslím tím brexit, ale Brexit :-) ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Brexit (nie film) je odou na hlupost ludi, ktora zacina dominovat v zapadnej spolocnosti, proti ktorej zlyhavaju vsetky bezne metody ochrany spolocnosti formou moralnych, pravnych a zakladnych intelektualnych brzd a pravidiel. Ako vhodne reagovat na vyslovne klamstvo, ked cielove publiku nema zaujem absorbovat akekolvek vecne/logicke/realne preukazatelne argumenty? A je vobec vhodne reagovat? Nedostava tak polemika o zjavnom nezmysle priestor na ukor vecnej debaty o realne pritomnych problemoch? Brexit (film) mimoriadne trefne klze na hrane otvarania otazok a hladania odpovedi, zial, jeho cielove publikum je prave to, ktore ho ani nepotrebuje vidiet. A teraz uz len pockat na horko-kysle pokracovanie :( 4,5/5* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

o politiku se v posledních letch radši moc nezajímám (aby mi úplně nejeblo),můj vztah k evropské unii je lehce vágní a nikterak vyhrocený ani na jednu stranu a o brexitu v detailu prakticky nic nevím. To ovšem neznamená, že bych si neužil tuhle primárně televizní zábavu, protože je to prostě tak dobře natočené, že to zákonitě musí zajímat i politické ignoranty. Není tu sice všechno polopatě vysvětlováno, takže je možné občas lehce tápat, ale ve výsledku to ani trochu nevadí. Jako bonus se pak to celé dá naroubovat i na tuzemskou politickou situaci (občas sem úplně viděl Pitomia) a vlastně nejen na ní. Cumberbatch si pak střihnul dalšího působivého sociopata...80% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Benedict Cumberbatch byl ve skutečnosti narozdíl od Dominica Cummingse, kterého ztvárňuje, zásadně proti Brexitu. (Blanch)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Reklama

Reklama