Reklama

Reklama

Kvílení vlkodlaků III

  • Austrálie Howling III (více)

Obsahy(1)

Z pustin znovu přicházejí vlkodlaci a hledají další oběti. Pouze profesor Beckmyer dokáže pochopit utrpění těchto tvorů, když provádí ve své laboratoři na zajatém vlkodlakovi experimenty. Ale vláda se s tím nemůže smířit a je odhodlána Satanova vyslance zlikvidovat za každou cenu. (Guild Home Video)

Recenze (41)

kaylin 

všechny recenze uživatele

A tak on to vážný film prostě není. Nebere se příliš vážně a možná by chtěl i pobavit. Jenže se mu to daří tak na půl a baví spíše tím, že se jedná o strašný brak. Na druhou stranu trikově je snímek naprosto parádní a v tomhle směru jsem si ho hodně užil. Série ukazuje, že od každého filmu můžeme očekávat cokoli. A v tom je vlastně největší krása – alespoň prozatím – série „Kvílení vlkodlaků“. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Spoiler! Tentokrát žádná pohádka o vlkodlacích. Tady jde o skutečný živočišný druh vačnatých savců žijících v Austrálii a Sovětském svazu. Do Sydney přijede z buše samička a zamiluje se do člověka a stane se herečkou. Tři „vlkodlačí“ jeptišky jí ovšem najdou a přivedou zpět do tlupy. Pak se jí narodí vlčí dítě, které nosí v kapse na břiše. Pak na ně zaútočí vojáci a ona s manželem a synkem uprchne. A za několik let jsou vlkodlaci uznáni jako regulérní živočišný druh, takže se již nemusejí skrývat. No a nakonec dostane Oscara za nejlepší herečku. To vám je taková ujetá podivnost, že jsem málem dal i 3hvězdičky, ale jen málem. A Dáša Bláhová jako ruská vlkodlačice. No, docela mě to bavilo. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

První díl této série patří mezi opravdu skvělé filmy, ale od té doby jde však kvalita dalších pokračování do háje a blíží se k odpadním vodám. Po katastrofálním druhém díle přišel na řadu další propadák. Není se moc ani čemu divit, když do režisérského křesla znovu usedl Philippe Mora. Tento režisér si udělal z vlkodlačí tématiky dobrý den. Oba jeho díly jsou k smíchu a patří k nejhorším z celé dlouhé série. Tentokrát se rozhodl trochu okořenit děj a nespokojil se jen s obyčejnými vlkodlaky. Děj zasadil do Austrálie a přimixoval trochu jejich kultury a živočišné formy. Dal tak šanci vzniknout novému druhu lykantropů-vačnatců. Co se týká speciálních efektů, tak to byla hrůza a děs. Masky i samotné speciální efekty až na pár výjimek jsou ostudou protinožců. Když ve filmu došlo na samotnou proměnu, tak v počáteční fázi to ještě ušlo, ale finální podoba srazila diváky do kolen. S vlkodlačí podobou ze starých filmů to nemělo vůbec nic společného. Když přišla na řadu scénka zrození potomka vlkodlačí dívky a člověka, tak jsem jen nevěřícně zíral na obrazovku. Nedá se to pořádně slovy popsat, ale jednotlivé stupně evolučního vývoje tohoto tvora jsou k nevíře. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinové jsou v kině na béčkovém hororu o vlkodlacích. Na filmu, který má úmyslně legrační scény, herecké výkony a masky. V tuhle chvíli jsem si řekl: "aha, režisér nám schválně servíruje legrační film ve filmu, aby nás pak mohl překvapit skvělými maskami a gore scénami........" To, co následuje pak, mi zasadilo ránu pod pás. Film je totiž snad ještě horší, než ta úmyslná parodie. Nevěděl jsem, jestli se mám smát nebo brečet. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle už je i na mě moc. Marně hledám, co bylo na tomhle imbecilním hororu povedené. Phillipe Mora nikdy nepatřil k zajímavým režisérům, ale u jeho flákot se dalo, při troše dobré hororové vůle, přece jen pobavit. Jenže tohle bylo tak strašné, až mně není jasné, proč jsem tomu dal šanci. Chudák Dagmar Bláhová musela v emigraci brát i takové podřadné role. Když to tak vezmu, ještě jsem neviděl pořádný horor o vlkodlacích, ale tenhle suveréně okupuje nejspodnější patra na tohle téma. 0% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Nedlouho po začátku filmu, kdy hlavní postavy leží ne posteli, je možné všimnout si plakátu ke snímku V dosahu bestie (1982), který rovněž režíroval Philippe Mora. (Campbell)
  • Snímek byl natočen podle románové trilogie "Howling" z let 1979 až 1985 Garyho Brandnera. (Terva)

Reklama

Reklama