Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Pierre 

všechny recenze uživatele

Některé hlášky Kapitána Kříže mě rozesmály. Ale nedokážu si představit, že by takový člověk mohl vůbec pracovat na policii. Film si ovšem na realitu ani nehraje. Pořád jsem měl pocit jako by se odehrával v nějakém virtuálním světě. Scénář je neuvěřitelne naivní a oko experta ho nejspíš minulo. Nevím proč, mě něco nekontaktovali. Email mám. Viděl jsem, okomentoval jsem a jdu zapomenout ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Mohl to být hodně dobrý film, kdyby tvůrci nevsadili na ohranou dvojku z amerických filmů. Bílý (rasistický), zkušený kriminalista a nováček (příslušník menšiny), který svého buranského nadřízeného přivede k poznání, a pokud možno i k sebezpytování. S Vietnamci nemám vůbec žádný problém, spíš jsem si je dost oblíbil, protože na rozdíl od jiných menšin mají pozitivní vztah k práci, takže je mi líto, že se film nepovedl lépe. Kriminalistické postupy byly jako z Rapla (na co rukavice, že?), ale musel jsem kladně ohodnotit sympatickou představitelku hlavní role i "účes" Davida Novotného. Ještě dodatek na závěr- už jsem si zvykl, že čeští scénáristé občas něco obšlehnou od zahraniční produkce, ale že budou vykrádat i české seriály, to jsem nečekal (vtípek s tykáním už jsem viděl v Raplovi). ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Předevčírem si Polanský dal sám pořádně přes držku, zlomil si obě předloktí, uvázal si lano kolem krku a pak se pověsil na stromě." Můj policejní čich mi napovídá, že to evidentně byla sebevražda, ale scénář velí vyšetřujícímu zvířeti a krásce hledat v tom nějakou záludnost. Ať si tedy běhají po Sapě a vyšetřují. Já se zatím zaměřím na to podstatný. A tím je úžasná strážmistr Anh. Něco tak sympatickýho jsem už douho neviděl. Dokonce ani kapitán Kříž nebyl tak krásnej, ale jeho moudra do života zase stála za to. Tahle dvojka mě prostě bavila, ale to jejich vyšetřování radši nechám bez komentáře. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film z prostředí vietnamské komunity nemá spád, pokud v něm není nikdo z komunity české. Nejlépe cynický detektiv "Jarda Kužel", kterému postava detektiva vyloženě sedla. Zápletka není špatná, občas se objeví napětí a vyšetřování postupně odhaluje zajímavé souvislosti. Ale závěr byl už i na mě překombinovaný a teatrální konec spíše ublížil. ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Znáte to, dlouhá filmová noc, hlavní bod večera už jste viděli a tak se pomalu klíží víčka. Oficiální obsah od Falconu psal debil, protože právě skutečnost že je to "trochu jinak" než vyšetřování ukazuje, se dozvíme až na konci. Ha Thanh Špetlíková prostě není můj idol, Novotný je opravdu chameleonem a po kruťákovi z Redla a moulovi rychtářovi z Hastrmana má zase úplně jinou roli. Jako policajt mi ale neseděl ani jeden z nich a případ popravdě nebyl moc zajímavej. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Zdeněk Viktora natáčel s Davidem Novotným již svůj předchozí snímek Raluca (2014) a byl prý od počátku přesvědčen, že právě David je kapitán Kříž – vlastně roli tak trochu psal pro něj. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • Kapitán Kříž (David Novotný) jezdí bílou Škodou Octavia třetí generace. Když jsou však záběry na jeho vůz projíždějící krajinou, objevuje se v nich bílá Škoda Rapid. (FIAT 500)
  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno