Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vedenie elektrárne stále popiera výbuch v Černobyle. Ruská vláda sa snaží zistiť, aká je situácia a následne začína s riešením problémov a evakuáciou oblasti. Vedkyňa z Bieloruska prichádza zo zistením, že problém by mohol byť omnoho horší. (Aktuality.sk)

Videa (1)

Trailer

Recenze (167)

Sheelle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento díl by si zasloužil ještě o půl hvězdy více než první. Když pominu drobné nesrovnalosti, které v rámci dramatizace lze klidně přehlédnout, tak dokonalost sama. Zpracování, spád děje, kamera, vše super, nevšimla jsem si ničeho, co by bylo rušivé. Vše samozřejmě umocněno faktem, že jde o reálnou událost. V tomto dílu také slyšíme co nás mohlo čekat, podáno velmi přesvědčivě. ()

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl pokračuje v zavedeném stylu (jak by ne, celý seriál natočil jeden režisér) a po prvním díle přinesl ještě další neradostnou situaci ve městě  Pripjať. Hlavní osoby z předchozího dílu jsou odsunuty na vedlejší kolej a hlavními hrdiny se stávají Legasov, Shcherbina a Khomyuk, jejíž herečtí představitelé své role dokáží zahrát co nejlépe jak to umí. 100 % ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, tak prvnímu dílu jsem dal výjimečných 100% s tím, že lepší to být nemůže. A ouha, je tu druhý díl a já mám z minule nastřeleného hodnocení dilema, jak podtrhnout dokonalost druhého dílu. ČSFD by zde pro tyto potřeby a jen pro Černobyl měla dát šestou hvězdu. Ať to třeba odůvodní mutací webu v důsledku radiace, to je mi jedno, ale v době, kdy celý svět (i já) žere Game of Thrones, se zde zrodilo světlo mezi seriály, které má kvalitou na to (a já doufám, že toho dosáhne), aby převzalo žezlo v kategorii "nejlepší seriál, který byl natočen", protože na co se tu dívám je k....a výborná rekonstrukce s minimem výmyslů (napočítal jsem zde jen dvě se zřícením helikoptéry k níž došlo až po půl roce od začátku shazování písku s borem a linkou Ulany Khomyukové). Prostě vše co jsem napsal k první epizodě platí i zde a pokud existuje kvalitní filmařina v nejryzejší podobě, nevidím jí ani tak u Hry o trůny, ale právě na tomto díle. Opět jasný plný počet! ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemci a niektore zapadne staty vraj mali ohlasene nevychadzat z domu, kym neprejde gro radioaktivneho mraku. Zatial co miliony nasich rodicov a nas deti sme normalne fungovali, zberajuc si svoju radiaciu, davajuc "zaklad" pre kvanta rakovinovych ochoreni a deformacii. A to len kvoli tomu, aby to nevrhlo zle svetlo na jednu mrzku ideologiu. Tvl..to je strasne. ()

Morb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl jsem napjatej od pvní do poslední sekundy. Ty poslední 3 vteřiny mě dostaly na hranici extáze, kde jsem myslel, že prasknu. SIlných momentů je tam ale víc. Objevuje se tam hodně nových postav a popravdě ty vedlejší z prvního dílu se dostávají až na třetí kolej, což mě trochu mrzí. Třeba se k nim vrátí nějaký z dalších dílů. Popravdě už moc nevím, co nového by měly nové díly ještě přinést. Navíc, když budou ještě tři. Nicméně z prvních dvou jsem nadšenej. ()

Galerie (99)

Zajímavosti (13)

  • Ulana Chomjuk (Emily Watson) přijíždí v noci do zóny bílým autobusem Moskvič 412IE-028. Jde o modernizovaný model vyráběný od konce 60. let z roku 1982. (Skalda1989)
  • V seriálu švédská atomová elektrárna Forsmark zachytí radiaci ještě před evakuací blízkého města Pripjať. Ve skutečnosti to bylo až poté, co již tamní obyvatelé město opustili. (Macik1982)

Reklama

Reklama