Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(20)

Recenze (2)

Galerie (1)

Zajímavosti (37)

  • Na začátku epizody plukovník Potter (Harry Morgan) říká, že klíče od laboratoře „tahal soudce Crater“, což je narážka na soudce Josepha F. Cratera, který záhadně zmizel uprostřed politického skandálu 6. srpna 1930. Fráze „vytáhnout soudce Cratera“ se stala populární brzy poté a znamená zmizet beze stopy. (sator)
  • Rozhlasový přijímač, který si lékaři objednají z katalogu, je Zenith G500 Transoceanic. Vyráběl se pouze v letech 1949 až 1950. Ve své době stál 99,50 amerických dolarů. Společnost Zenith byla založena jako „Chicago Radio Laboratory“ (CRL) v roce 1919 Ralphem HG Mathewsem a Karlem Hasselem za účelem výroby malých množství přijímačů především pro radioamatéry. (sator)
  • Otec Mulcahy (William Christopher) říká, že nikomu nezachránil život, dokud mu jeho přátelé nepřipomenou, že už zachránil život alkoholickému psovi. V epizodě Mulcahyho válka (1976) však Mulcahy zachránil život zraněného vojáka provedením nouzové tracheotomie pod nepřátelskou palbou podle pokynů Hawkeye (Alan Alda) přes vysílačku. (sator)

Reklama

Reklama