Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 4

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (450)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Upřímně – čekal snad někdo, že Morbius bude dobrý film? Trailery nic takového nenaznačovaly a po tom, jak dopadl Venom, není od věci být obezřetný, když dojde na komiksovky čistě od Sony. Takže mluvit o zklamání by moc smysl nedávalo. Je to přesně tak mizerné, jak asi většina z nás čekala. Podobně jako Venom působí Morbius jako komiksovka z dob, kdy v kinech blbnul Ben Affleck jako Daredevil a Nicolas Cage jako Ghost Rider. Prostinká zábava s jednoduchým příběhem, reálně asi šesti postavami, bez překvapení, bez nápadů a bez ničeho, co by stálo za pozornost. Leto navíc není Hardy a i když tu nic regulérně nekazí, jeho Morbius jednoduše není zajímavá postava, za což ovšem můžou spíš scenáristé, kteří občas zkusí nakousnout nějaká atraktivní témata, antihrdinství a potenciálně zajímavý vztah hlavního hrdiny a zloducha. Ale ve výsledku na to všechno kašlou a servírují znuděně odvyprávěnou podívanou, která reálně nemá co nabídnout. A když se na konci začne pokoušet o jakýsi větší příběhový záběr, tak to stejně nefunguje. Jo a ty upírské ksichty jsou dost hnusné. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nový Morbius ve výsledku není až tak špatný, jak všichni původně avizovali, ale současně není rozhodně tak dobrý, jak jsme doufali. V rámci marvelu pak jde jednoznačně o jeden z horších kousků a vlastně s ním má pramálo společného (viz dále), ale v rámci samostatného filmu jde o stravitelný akčňák, který příliš neoslní, ale ani nenudí. Problémem je, že Morbius ničím moc nevyčnívá, a tak půjde pravděpodobně o zapoměníhodnou záležitost, a to z hned několika důvodů. Herecky jde o průměr, masky upírů neoslní, příběh je šablonovitě klišovitý, humor zde úplně chybí (narozdíl od jiných žánrovek…), není zde propojení s jinými postavami, akce není nijak převratná a CGI je ve filmu znásilňováno víc než ministranti v kostele - zpočátku mi to nevadilo, ale postupem času jej přibývalo čím dál víc, až se finále proměnilo v obrovský digibordel. Slow-motion scén se divák po chvíli přesytí a začnou jej taky štvát, záporák je nudný, nevýrazný a bez vykreslené motivace… Jednoduše strašně povrchní záležitost, u které jsem se nenudil, ale kino návštěvu bych nedoporučil. Na poměry superhero movies obrovský přešlap vedle, ale post-credit se mi líbil, a to fakt že dost, tak uvidíme, co zajímavého nám Morbius do budoucna ještě přinese. Každopádně je film dalším důkazem, že Marvel brand není sám o sobě zárukou kvality, ale jde o osobu sedící v režisérském křesle. Původně jsem byl přikloněn k trojce, ale díky zpackanému finále a myšlence, jak dobrý by tenhle antihrdina mohl potenciálně být, zůstanu jen u dvojky… ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Trailer ma nepresvedčil a hodnotenie tiež nebolo lákavé. Po filme však musím skonštatovať, že ma to bavilo viac ako väčšinu, pretože mne to také zlé vôbec neprišlo. Je to sto krát lepšie ako druhý Venom. Daniel Espinosa už v predošlom filme ukázal, že pútavú atmosféru vie a Morbius ju nie lenže potrebuje, ale aj ju dostal. Konečne sme dostali komiskovu, ktorá nebola iba vtip sem, akcia tam. Príbeh je síce taký štandard, ale bavil ma hlavný hrdina. Jared Leto je v ďalšej komiksovej úlohe znova fajn a prvá polka filmu, kde hrdina zisťuje a objavuje aké má schopnosti, ma bavila viac ako akčné finále. Akcia super, jemne hororová atmosféra tiež, efekty slabšie, záporak ako vždy moc neponúkne, ale vyložene nie je zlý. Mňa to prekvapivo bavilo a teším sa na to čo bude ďalej, keďže scény za titulkami napovedajú, že sa chystá niečo väčšie. P.S.: za titulkami sú dve scény. 65% - 3* ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nějaký hry s barvičkama a zpomalovačkama působí fakt hezky a herci se většinou snaží. Jinak je to ale slušnej adept na rivala legendárnímu Catwoman bizáru s Halle Berry. Vě zkratce to působí jak kdyby to bylo sestřihaný z původního tříhodinovýho filmu, ale zároveň se pocitově zdá, že to minimálně ty tři hodiny trvá. V tomhle ohledu je to skutečně famózní. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ja neviem. Nevadilo mi to a neurazilo ma to, ale rozhodne ma to ani nenadchlo. Nemám absolútne jediný dôvod dať tomu 4*, ale pravdupovediac ani dve. Herci fajn, občas do toho (vzhľadom na predpotopný scenár plný prastarých a prastrašných klišé) šli až podozrivo naplno (Leto si to rovno aj produkoval), hoci treba dodať, že ďalší značne bizarne (Smith). Potitulkové scény zaujímavé v zmysle, že naznačujú príchod Sinister Six, ale mňa otravovali, keďže príchod Sinister Six avizoval už druhý Amazing Spider-Man z r. 2014 a nič z toho nebolo („Čauko, vieš čo počúvaj, mám prosím ťa taký plán, ešte ti to nemôžem povedať úplne do detailov, ale rád by som dal dokopy cca šiestich týpkov, pričom jedným z nich budem aj ja a zabijeme Spider-Mana, o ktorom si nikdy v živote nepočul. Ideš do toho so mnou?“ – „Jasné, že sa pýtaš.“). Akčné scény na jednej strane nudné, na druhej nápadité (áno, dá sa to skombinovať, ak ste dostatočný samovrah). ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Dr. Emil Nicholas (Jared Harris) se ptá Mila (Matt Smith), jaká je jeho bolest na stupnici od 1 do 10. Milo odpovídá: „11.“ Jde o narážku na seriál Doctor Who (od r. 2005), kde si Matt Smith zahrál jedenáctého Doktora. (spacemaster)
  • Scény z New Yorku byly ve skutečnosti natočeny v Manchesteru ve Spojeném království, konkrétně tedy ve čtvrti Northern Quater. Všechna městská světla, dopravní značení i poznávací značky u aut byly změněny tak, aby odpovídaly těm Newyorkským. (ČSFD)
  • Na konci filmu můžeme vidět dvě krátké samostatné scény. (KaterinaSkop)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama