Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 1

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (451)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

S ohledem na kvality Morbia se zde hodně zmiňuje druhý Venom, který byl sice kvalitativně na hraně mezi průměrem a podprůměrem, nicméně se snažil být alespoň vtipný a místy se mu to i dařilo. Morbius neví, koho a čím by jak mohl (a měl) zaujmout! Espinosův film není dostatečně akční, ani děsivý, ani - jak už jsem zmínil - vtipný. Film má trestuhodně krátkou stopáž, takže divák v kině pozoruje sled nahodile uspořádaných scén, veskrz bez kauzality a logiky. Z hlediska vizuálních efektů jde na současné poměry o odfláklý kousek - upíří look je spíše děsivě strašný než strašně děsivý. I Nightcrawler z X2 měl lépe udělané "kouřové pohyby" než Morbius a spol. Leto se celkem snažil, ale špatný scénář mu co krok (či skok) podrážel nohy, zatímco Smith byl vyloženě trapný. Zbytek osazenstva byl pouze jakási bezúčelná výplň. Jsem zvědavý, jestli se po tomto podprůměrném kousku ještě Morbius zjeví na velkém plátně, s ohledem na (spíše) vlažné titulkové scény. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem spíše odpůrce všech těch Marvelovských superhrdinů, oblečených do latexových oblečků a směšných brnění a dávám od nich ruce pryč. Jako dítě jsem měl rád všechny ty animované Spidermany, Supermany, Batmany a jim podobné, ale ve filmové podobě, to je pro mne jedno velké utrpení a snad žádný film jsem nedokoukal do konce. Proto jsem i k tomuto hororovému kousku od Sony Pictures přistupoval s dost velkou skepsí a ve finále se mé obavy ukázaly jako naprosto opodstatněné. Ani se moc nedivím, že se Morbius u diváků moc velké podpory a nadšení nedočkal.    Příběh samotný bych ještě dokázal překousnout, ale to celkové zpracování – jo to byla zase bída. Některé efekty pěkné, ale našla se tu i celá řada těch směšných a ani samotná atmosféra mě prostě nedokázala přikovat do křesla, abych seděl jen s otevřenou pusou. Nejčastěji je tento film porovnáván s Bladem a já musím říct, že v jejich vzájemné konfrontaci by Morbius prohrál na plné čáře a to na všech frontách. A nějak výrazněji tou nepomohlo ani časté zpomalování času.    Jared Leto vypadal spíš jak přiteplený EMO upír, hlavní záporák Matt Smith se na scéně objeví až dost pozdě a taky se zrovna moc nepředvedl. A jediná kráska ve filmu Adria Arjona své ženské zbraně taky neukázala, takže i po této stránce přichází jisté zklamání. Navíc byla na obrazovce žalostně málo. Takže bohužel, ale já prostě spokojený nebyl a tudíž to nevidím ani na průměrné ohodnocení. Pozitiv bych tu našel jen málo, zápory jasně zvítězili na plné čáře. 40% ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Divný komix. Snaží sa hať hlavne na dramatickú notu, ale pritom je to tak strašne skratkovité, že dramatická stránka skoro vôbec nefunguje. Len v niektorých scénach trochu funguje vzťah ústrednej dvojice, ale to len vďaka nadpriemernému výkonu Matta Smitha. Leto prekvapivo ale úplne zlyháva a v žiadnom ohľade s ním nedrží krok. Akcie tu veľa nie je a je to len digibordel. Ale tentoraz do určitej miery originálny. Bohužiaľ sa mi tie divné akčné scény vôbec nepáčili. Proste to pôsobilo hnusne. Takže celkovo to je skoro až fascinujúci nepodarok. P.S: Dúfam, že čierneho Gibsona, mimo rýchej a zbesilej série, už nikdy nikde neuvidím. Je to totálne drevo. 3/10. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nakonec lepší, než jsem čekal. Jared Leto coby nadaný doktor medicíny, trpící vzácnou chorobou krve, konečně udělá poslední krok s vlastním experimentálním přípravkem využívajícím netopýří DNA. Jeden „problém“ tím vyřeší, další ovšem probudí. Navíc je tu ještě stejně zdravotně podlomený kamarád z dětství (šmejdové Mattu Smithovi jdou), který je na rozdíl od hodného Jareda po ochutnání rudé sveden na stranu zla. A nadlidskou sílu začne využívat po svém. O dalších postavách je zbytečné se bavit, jednoduše nikoho nezajímají. Snad jen Adria Arjona, ta ovšem z jiného důvodu. A na duo úporně se tvářících detektivů bych raději zapomněl. Režírující Daniel Espinosa, který ale jinak docela umí, zvolil nenáročnou cestu, emoce má na nule, nepohlídal si ani zvláštní skoky ve scénáři a předložil poměrně fádní akci. Navíc je jí málo a působí jakoby navíc. Nemluvě o tom, že je hnusně digitální. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Díval jsem se na to z donucení, protože komiksovky už mě regulérně serou ….. a jak to říct, nějak jsem to přežil bez úhony. Většinou překvapivě komorní, držící se zpátky, odehrávající se převážně mezi interiérovými zdmi na ploše několika místností. Nemá to žádný eye-candy momenty, díky kterým byste si to zapamatovali, prostě je to celý taková ničím neurážející definice průměrnosti. Jared Leto byl o.k., pokud se zrovna díky šerednýmu CGI nepitvořil jako upír, hrál uměřeně a nebyl nejslabším článkem. Jenže má to bohužel i směšně křenícího se Matta Smitha a má to Tyrese Gibsona, který se celou dobu tváří, jakoby každou chvíli čekal průjem. Závěrečný trikově hnusný souboj, utopený ve tmě, do pěti minut zapomenete. Vlastně jako celý film. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)
  • J.K. Simmons původně natáčel scény jako J. Jonah Jameson pro tento film. V době, která uplynula mezi původním natáčením filmu a natáčením filmu Spider-Man: Bez domova (2021), se tvůrcům ukázalo, že Morbius ve skutečnosti neexistuje ve stejném vesmíru jako verze J. K. Simmonse jako J. Jonah Jameson. V důsledku toho byly Simmonsovy scény z filmu odstraněny. (LUKICKK)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama