Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ptačí klec je vyhlášený gay klub na Palm Beach, který vlastní Armand Goldman. Ten žije v dlouholetém svazku s přítelem Albertem a společně vychovávají syna Vala z Armandova jediného styku s tanečnicí Kathryn. Jednoho dne Val otci oznámí, že by se chtěl ženit. Jeho vyvolenou je spolužačka Barbara. Jenže její otec není nikdo jiný než ultrakonzervativní republikánský senátor Kevin Keeley – ten právě oznámil založení „Koalice" mravního řádu". Jeho kolega a spoluzakladatel však vzápětí umírá v náručí nezletilé barové prostitutky, čehož se chytí média a Keeley prožívá peklo. Barbara v této situaci tím spíš nemá odvahu říci rodičům pravdu, že otec jejího milého je teplouš, vlastnící teploušský podnik – a navíc Žid. Dívka si tedy vymyslí přijatelnou historku, že Valův otec je atašé v Řecku a matka v domácnosti. Toho se ale chytne její matka a vymyslí akci: když si Barbara vezme „slušného" chlapce, média dají pokoj a otec se bude moci v klidu věnovat nadcházející předvolební kampani... Vala čeká náročný úkol: přesvědčit svého otce, aby sehrál roli „normálního" rodiče. Chybí ale ona „matka v domácnosti". I tento problém se vyřeší – zoufalý Armand vyhledá Kathryn a požádá ji, aby zahrála jeho ženu. Ale je tu ještě Albert, který se o chlapce také staral a teď by měl chybět na jeho svatbě? To ovšem zdaleka není poslední problém k řešení... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

jezurka42 

všechny recenze uživatele

I see. You're going to the cemetery with your toothbrush. How Egyptian. Jako ženská, která se za celý svůj život zamilovala do jednoho jediného muže, a tím je Colin Firth, jsem tento snímek vnímala jako nádherný, jedinečný počin o lidech výstředních ve svém chování, ve svém oblékání, avšak čistých a hodných ve svém křehkém čiči srdci. The Birdcage je naplněn laskavostí, láskou a neuvěřitelným humorem, který některé nadchne, některé rozesměje, a mnohé urazí. Kdo ví, na co je dnešní svět schopen přistoupit, ale já osobně můžu tuhle komču sledovat neustále. Mike Nichols byl génius, stejně jako jím byl Robin Williams. Nathan Lane je to všechno, co nám zbylo, tak ho chraňte bukbozi tělem i duší. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"A woman is said to be worth her weight in hens and a man's wealth is measured by the size of his cock." Nie je to práve najvýbušnejšia komédia a spočiatku mi robilo vážny problém zvyknúť si na hysterické prehrávanie Nathana Lanea, ktorý spolu s Hankom Azariom tvorí duo viac zženštilé než mnohé ženy, ktoré v reále poznám. Preto som Birdcage v prvej polovici považoval za pseudofrašku s kôpkou dobrých hlášok, ale až od prvej konfrontácie dvojice homosexuálov s rodinou konzervatívneho politika začína vážne veľká zábava. A až v nej krásne vyniknú perfektné dialógy a herecký talent väčšiny zúčastnených. Pri záverečnom odchode Genea Hackmana z Vtáčej klietky, prezlečeného za ženu a neisto si pohmkavajúceho We Are Family som pochopil, že s väčším nadhľadom sa to už ani nedalo natočiť. (7/10) ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Osobně považuji Ptačí klec za jednu nejpovedenějších remake (Klec bláznů) vůbec a i ji řadím do první desítky tzv. "lidských komedií"... Skláním se před Nicholsem, že dokázal vykřesat z R.W., N.L. a G.H. to nejlepší a zajistil jim jak hodnověrnost, tak lidskost. Ano, toto je Film s velkým F. Ale opravdu velkým F..... Bravo!!! ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Mike Nichols byl režisér, který dokázal homosexuály natočit, aby vypadali vtipně, ale zároveň je neurazit, protože je to prostě jejich styl života. Navíc si do hlavních úloh vybral ty nejlepší možné herce, které měl po ruce. Spojení Robina Williamse a Nathana Lanea je prostě dokonalé. Těžko uvěřit, že Robin byl na ženy, Nathan se do své role ponořil, i když určitě něco z toho vzešlo i z jeho soukromého života. Překvapil mě Gene Hackman, podle mě jako ženská vypadá daleko lépe. Film jako celek je vtipný, hysterický, ale místy až moc utahaný a taky mě moc nepotěšil ten otevřený útěk. ()

Vermillion 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie,které se podařilo nespadnout do trapnosti, jako některým filmům řešící otázku homosexuality komediálním způsobem. Nathan Lane u mne v roli přecitlivělého postaršího travestity opravdu zabodoval, tak i Robin Williams či Hank Azaria. Vtipná a především vkusná podívaná, které korunuje Gene Hackman a jeho Marilyn Monroe. ()

Galerie (117)

Zajímavosti (8)

  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)
  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)
  • Režisér Mike Nichols vyžadoval po hercích Nathanu Laneovi a Robinu Williamsovi, aby každou scénu natočili alespoň jednou tak, jak bylo přesně předepsáno ve scénáři, než je nechal improvizovat, čímž jsou oba proslulí. (PogoJoe)

Reklama

Reklama