Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Recenze (159)

rublik05 

všechny recenze uživatele

U první epizody mě fascinovalo, jak netradičně se tvůrci rozhodli zpracovat legendu o Drákulovi, a také jak kvalitně se jim tento třídílný horor povedlo natočit. Hlavní postava neuvěřitelně sympatická, Claes Bang si roli neuvěřitelně užívá a na jeho výkonech to jde hodně poznat. Nevadilo mi ani relativně skromné pojetí, co se natáčecích exteriérů týče. Jak klášter, tak především samotný hrad poskytoval skvělé záběry a příjemně temnou atmosféru. Prvnímu dílu tak moc vytknout nejde, jeho zpracování mi sedlo a ani chvíli jsem se nenudil. U druhé epizody jsem měl velký problém s nelogickým chováním jednotlivých postav, díky menšímu natáčecímu prostoru byla atmosféra pořád temná a děsivá, i když už pomalu ztrácela na síle. Herecké výkony spíše průměrné, jediný Drákula byl pořád cool. Šok nastal až s poslední epizodou, která celou sérii dokonale pohřbila. Místo důstojného zakončení, vysvětlení a nějakého kvalitního závěru jsem se dočkal jen zbytečného hraní na city, nesmyslných scén, zbytečné omáčky okolo a vše se tak zvláštně zamotalo, až jsem některé scény vyloženě nechápal. Na logiku se už vůbec nehraje, postavy se chovají mimořádně stupidně, děj absolutně nedává smysl. kdyby se natočil jen první díl, tak nemám jediné slovo proti, snad jen hudba mohla být mnohem lepší. U zbylých dvou epizod však nemám moc co hodnotit, vyložený odpad. 2/10. ()

Marty7CZ 

všechny recenze uživatele

První díl neměl chybu, pak se to ale posouvá divným směrem a pro mě to byl, obzvlášť 3 duo, chaos.... Škoda. P. S. Dabing Netflix opět na jedničku 👍 60% ()

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mi na tom celém láme srdce, jak moc dobrý byl první díl. Asi jsem se ještě nesetkala s tím, že by něco začalo tak výborně a skončilo tak mizerně. Věčná škoda. ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Na legendárního krvesaje neboli „Napichovače“ jsem byl vždycky zvědavej. Je to netradiční pojetí a docela to tahá. Pouhé tři díly a já se skvěle bavil. Jsem celkem dost zvědavej jak si s transylvánským knížetem, poradí režisérka Karyn Kusama. ()

Cooller 

všechny recenze uživatele

prvni polovina vyrazně, opravdu hodně vyrazně lepší. Vubec mě nebavil ten vylet na moři, který byl bohužel většinu nadchazejiciho děje. Zasazení Draculova charakteru do dnešní doby taky určtě vyborný napad. Ale tak nějak nic moc vysledek, možná vic epizod a dějove rozpracovani by tomu pomolo, ale mame co mame. ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

Moffat a Gatiss mají problém. Zatímco Moffat dokáže být naprosto geniální scénárista, Gatiss je přinejlepším lehce nadprůměrný. Další problém mívají s dotažením věcí do konce. Mnohdy (i v DW) jim to zabředne do sebe a nedopadne zdaleka tak skvěle, jak by mohlo. Což se mimochodem stalo v poslední řadě Sherlocka, kdy celý do té doby skvělý seriál šel do kytek a působil jako parodie sama na sebe. Stejně je na tom tento Dracula. Dokud se jakž takž držíme knihy a podvratně se adaptuje, je to úplně skvělé. Claes Bang byl asi nejlepší castingová volba co jsem kdy viděl. Všechen potenciál jde ale naprosto do kytek ve chvíli, kdy se to přesune do přítomnosti. Minisérie ztratí dech a vlastnoručně si do srdce vrazí kůl. Strašná škoda. Mohl z toho být stejný fenomén, jako z Sherlocka... ()

whysoserious 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ach jo- zase ten případ, kdy mě trailer navnadil, ale celek zůstal daleko za očekáváním. První dva díly se dají se shovívavostí zkouknout (protože se odehrávají v minulosti), i když mají slabiny, ale epizoda "Temný kompas" je naprosto šílenej bizár, kterej to všechno posílá do kopru. To, že tvůrcům vyšla sázka na zmodernizovanou variaci příběhů Sherlocka Holmese přenesením do současnosti neznamená, že to samé bude fungovat i v případě Draculy. Popravdě je to dost šílený a nějakou chvíli se z toho asi ještě budu vzpamatovávat. Pokud někdo ještě natočí dobrou adaptaci upířího hraběte, nebo dobrou variaci na to téma, tak tomu dotyčnému budu líbat ruce, ale nevidím to optimisticky vzhledem k tomu, že poslední dobrý film se natočil v roce 1992. A to už je dloooouho... ()

Fungore 

všechny recenze uživatele

1.díl - 90% - bomba atmosféra a masky, jsem velmi potěšen 2.díl - 75% - stále to baví a udrží si to divákovu pozornost 3.díl - 60% - tady už člověk kouká spíš jen aby to dokoukal.. konec to lehce zachraňuje Finální verdikt: Jsem zklamaný, že si tato minisérie nedokázala udržet kvality prvního dílu, který byl výborný. I tak bych tento seriál určitě doporučil jako takovou odpočinkovou zábavu. Chce to brát lehce s rezervou (hlavně 3.díl). ()

soviczka 

všechny recenze uživatele

První díl super. Velmi dobře natočený, s hrabětem už dlouho nebyla taková zábava. Druhý díl nuda a jeho konec, který měl diváka zřejmě šokovat a nalákat na díl poslední, mi přivodil pouze nechtěný záchvat smíchu... Třetí díl jsem po 15 minutách vzdala, protože jsem už dlouho neviděla takovou kokotinu. Btw je dnešní doba vážně tak zoufalá, že je nezbytně nutné všechno genderově, rasově a vůbec tak nějak po všech stránkách vyvážit? Opravdu by se našla žena, které by vadil Van Helsing muž? Kolik asi bylo v historii v klášterech jeptišek asiatek? A svobodných černochů... Eee... Pardon... Afroevropanů, kteří žili v homosexuálním partnerském vztahu? Dracula je fikce a ne zbožné přání všech minorit. To by se Bram Stoker nestačil divit. Už s tím jděte fakt někam... ()

zuzanara 

všechny recenze uživatele

Povedená jednohubka se slabšími a silnějšími momenty, na kterou je možná třeba se dívat spíše jako na hru než minisérii. Výtky stranou, Claes Bang a Dolly Wells jsou úžasní a neomrzelo by mě ani kdyby seriál sestával jen z jejich slovních přestřelek. Vítaným bonusem byly hilarious odkazy na pionýrské filmy klasického hororového žánru. ()

tombarider 

všechny recenze uživatele

Slédnuto po druhé. Tak málo chybělo k opravdové dokonalosti.... Hlavní představitel mě uchvátil. Tolik cynismu, skeptiky a nadhledu by měl snad opravdu jen upír, pro něhož smrt není ničím neobvyklým ("proč vy smrtelní tolik lpíte na životě, když smrt je to, co Vás udělá kompletními?") Pravdou je, že prostřední epizoda je trochu nuda a mohla být klidně rozdělena po pár minutách mezi první a poslední, které měly grády. Chemie mezi Draculou a Agátou funguje, jeden obdivu druhého stejně silně, jako jej nenávidí. Závěr mohl být méně polopatický ale zachránila to poslední scéna, s odpovídající zvukovou kulisou. Hrad, nemrtví, nechutnost a oplzlost zde vyvážila Draculova inteligence a unavenost stále stejnými scénáři jeho denní nevšednosti. Škoda jen druhého dílu a celkové ukecanosti některých jednotlivých scén. Ale i tak po dlouhé době skvělý počin v žánru i sub žánru. ()

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Bacha spoiler. Claes Bang je ďábelský, démonický a totálně charismatický hrabě. Po shlédnutí první epizody jsem si takzvaně sedl na zadek, protože kontrast ošuntělého hradu a denního světla je fakt něco. Ta atmosféra je super. Narážím na hledání cesty z hradu a v podstatě jeho prozkoumávání. Takže se není co divit, že jsem něco podobného očekával i v druhé epizodě. V té nám byl naservírován klasický krimi případ kdo je vrah (i když samozřejmě my to víme) a nebylo to špatný. Ovšem třetí epizoda ta tu historickou poetiku úplně zabila a vrhla hraběte Drákulu do spárů technologií a světelných ramp (narážím na tu nechutně fialovou v Drákulově bytě). Kvůli hlavnímu protagonistovi se na to podívejte. To za to stojí a ty tři epizody jsou tak akorát, i když nebýt té třetí, tak by to bylo lepší. ()

Agonie odpad!

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo?! Původní Nosferatu z ´22 vypadá líp a je i líp natočený. Pravděpodobně má i lepší efekty. Taky je i míň směšnější a debilnější. Jak si někdo mohl přečíst scénář k tomuhle a říct si, že je to dobrý nápad? Mělo to vůbec scénář? Protože scénografii určitě ne. ()

zdenzo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po veleslibném prvním dílu přes nudnější díl druhý až k scénaristickému harakiri v díle třetím. Za vše mluví hudba - odklon od piána doprovázejícího první díl k Angel Robbieho Williamse v díle třetím jasně deklaruje, že tento miniseriál kníže krve prohrál. Přesto první díl už kvůli Lugosi spirutu stojí za to vidět! ()

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se to líbilo, bylo zajímavé sledovat "Souboj" mezi jeptiskou a drákulou, ty části mě bavili nejvíce. Nedá se říct že by to byl nějaký horror, spíš taková lehká občasná komedie a zbytek bych klasifikoval prostě jako film. Dva díly byli super, třetí díl byl absolutní nuda, nebavil mě a hodně jsem ho přeskákal, mě nevadí že si trochu prohráli a hodili drákulu do dnešní doby, co mi vadilo jak to zpracovali, nezáživné, potomek jeptišky (ač stejná herečka) to byla nuda a jediný co to trochu zachránilo byl konec, který byl jak z červené knihovny, ale pěkně zpracován. Kvůli třetímu dílů snižují body... Díky tedy třetímu dílů jako celek dávám jen tři hvězdy (nebýt toho třetí dílů tak to dám plný počet) ()

Han_Quintet 

všechny recenze uživatele

Jedno z mála vůbec těch nejodvážnějších a nejoriginálnějších pojetí klasického Drákuly. Takhle originální a super závěr jsem nečekal, naprosto nepředvídatelné finále. Poslední díl byl trochu utahanější, ale i tak to bylo super. ()

Plaque 

všechny recenze uživatele

Toto spracovanie je presne ako v súčasnosti aktuálny koronavirus... Najprv to vyzerá s divákom veľmi dobre, žiadne symptómy nudy alebo straty času. V dvojke to trochu zakopne, počet nakazených scén stúpa, ale zatiaľ nie sú fatálne následky. Do záverečného dejstva vstupujeme s nádejou, že by sme to mohli celé zvládnuť. Ale... Beng! Stačí zopár úvodných scén a všetko ide dopi...ehm...dokelu! Za tú poslednú hodinu a pól ma rozbolela hlava, svaly, pocítil som neskutočnú unavu... Dostal som záchvaty kašľu, smiechu, hnevu... Jednoducho, skôr než som si to uvedomil, bol som nakazený odporom a shitom, ktorý sa z toho vyvalil... Kde sa tu, kurva, dáva grcajúci smajlík? ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

První díl perfektní - Claes Bang naprosto dokonale vystihl jednotlivé fáze Drákulova stáří/mládi (kudos maskérům), hororová atmosféra by se dala krájet a divák jen s otevřenou pusou sleduje, co se bude dít dále. Dost tomu napomáhá prostředí Drákulova hradu, který ač je obrovský působí klaustrofobickým dojmem. Druhý díl je trochu komornější (celý se odehrává na lodi) a hororový nádech prvního filmu vystřídala detektivka se špetkou psychologického thrilleru. Subjektivně se mi jevil mírně slabší, přesto však nenudil a podíval bych se na něj klidně znova. Třetí díl bych nazval mírným sci-fi a úplně mě nezaujal. Když to však zprůměruji jsem na krásných 4 hvězdách, takže jako celek doporučuji. ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Dracula trochu jinak, skvělý nápad a také kladně hodnotím netradičně pojatý závěr :) Pokud by to bylo trochu lépe natočeno, neměla bych problém ani s upířím využitím moderních technologií. Bohužel herecký představitel Draculy mi je krajně nesympatický, tedy ani z tohoto důvodu nemohu hodnotit vysoko, jinak je Dracula ovšem lepší než stokrát viděné a do určité míry vyčpělé "klasické" verze a jejich kopie. ()

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama