Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Česká bláznivá komedie připomínající pohádku o hloupém Honzovi, který všechny zlé přechytračil a získal všechno, co takovým hrdinům přináleží.  Honza se tu ovšem jmenuje Vít Dolejší, všeobecně přezdívaný Vitoušek. V podzemí Národního divadla hlídá stav spodních vod a když dostane padáka, protože divadlo připadne jeptiškám, nezbývá hrdinovi než zdědit po dědečkovi z Ameriky karlovarský hotel Richmond a pět milionů dolarů, vázaných na jeho rychlou rekonstrukci. V tom okamžiku se ovšem hrdina ocitá v síti intrik zbohatlého veksláka zvaného Boss, ředitele hotelu a bývalého estébáka Křiváčka a vychytralého advokáta Wágnera. Ve hře jsou však nejen velké peníze, ale také půvab notorické hráčky Alice, do níž se Vitoušek zamiluje a pak všem ukáže, že vůbec není takový blbec jak si všichni mysleli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (251)

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné, nablblé, místy přisprostlé, prostě ztracené peníze i čas. Důkazem budiž kromě vlastního obsahu i Plyšový Lev. Z dnešního pohledu už ovšem záležitost hodná vidění, zajímavá i historicky coby klasický příklad "nové české restituční komedie za soukromé peníze" (a tvůrčí smrti Víta Olmera). Proto nula bodov;) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Nezvedejte mi při tom ty telefony" - až vizionářská hláška. To je přesně ten film, který se dostal na hranu hodnocení - tak blbé, až vlastně dobré. V kině coby puberťáka mě to docela pobavilo, po čtvrt století jsem se pořád ještě zasmál. Přeučil s Brettschneiderovou jsou skvělá dvojka, to je mi překvapením, že se jich ještě někdo nechytl, ti dva hlásí fakt zábavně. No a pak je tu Simona Chytrová, která možná není dobrá herečka, ale je hrozně pěkná herečka a mě se vždycky líbila. A když promluví... Takže, já bych ten film zase tak vůbec nezatracoval. a klidně se na něj podívám po času zease. "Sbohem, rychlej šípe." ()

Reklama

Kokutek odpad!

všechny recenze uživatele

Šmankokote ! Mnohými zmiňovaná a očekávaná soulož Přeučil x Kostohryzová předčila moje očekávání "Nemůžeme to nějak urychlit, pane řediteli ?" ..."Mlčte paní Kostohryzová, vy si myslíte, že pro mě je to nějaké potěšení ?", nebo tak nějak to tam bylo ? "To jako když se spermie spojí s vajíčkem ?"... pevně doufám, že se mi tyto scény nebudou vkrádat do mých onanických fantazií, tato část mého sexuálního života by byla ve vážném ohrožení. Ovšem ona i ta dvojka Sobota x Chytrová vyvolává kopřivku...kulturní masakr. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem sbírala odvahu podívat se na tenhle kousek. Dneska jsem byla dostatečně vláčná, abych nechala film plnout, spíš tak nějak do podkresu. Když se podívám na scénář, hned mě odradila tři jména. Jak je moc lidí pohromadě,je nebezpečí nesoudržnosti. A ta také provází celý film. Ale přesto se najdou i hezké momenty. Líbila se mi postava Simony Chytrové. Je to herečka s chladnou krásou uvnitř, není komická ani dramatická, ale některé polohy jí sedí. Pokud dostane roli na tělo, je dobrá. Vít Olmer se mi odjakživa líbil víc před kamerou než za kamerou, tenhle kus to jenom povrzuje. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Přesnej příklad filmu, kterej je tak strašně blbej, až je neorázně vtipnej. Standardně bych dal odpad, ale právě proto, že Vít Olmer je buď totální filmařskej amatér nebo bůh parodie, nemůžu dát jinak, než dvě hvězdičky. Strašně jsem se nasmál a Luděk Sobota zde vytvořil vrcholnou postavu toho, co normálně hraje. Třeba ale nutno dodat, že scéna s Mládkem v pivovaře byla vysloveně dobrá. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (8)

  • Na konci filmu Alice (Simona Chytrová) odlétá do Paříže letadlem Delta Airlines, na sedačkách jsou však loga ČSA. (kiv)
  • Točilo se Liblicích, Svatém Janu nad Skal, Ruzyni, Doksech a Karlových Varech. (M.B)

Reklama

Reklama