Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedm mladých lidí ve věku od 23 do 33 let se na konci devadesátých let ve velkém městě pokouší praktikovat cosi, čemu se dříve říkalo milostný vztah. A tak na sebe milostně narážejí a nechávají se unášet napříč dlouhodobějšími či krátkodobějšími vztahy, které je dovedou zpět do samoty. Robert pracuje v cestovní kanceláři a rád rozplétá a splétá osudy lidí. Napomůže rozchodu Hanky a Petra, který se pokouší pochopit život skrze nahrávky „opravdového života“ pouštěné do éteru. Zatímco je Hanka pronásledována Ondřejem, do té doby uznávaným lékařem a otcem rodiny, seznamuje se s Jakubem, jehož pozitivnímu pohledu na svět pomáhá pravidelné užívání marihuany. Na druhé straně to ale způsobuje zhoršování jeho krátkodobé paměti, takže se v jejich vztahu objevují problémy. Zklamaná Hanka hledá pochopení u rodičů, ale doma najde jen dvacet Japonců sledujících „normální rodinku při normální večeři“. (Falcon)

(více)

Recenze (1 087)

George8 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je nejlepší to, že když si to pustíte po 10 nebo třeba po 50 letech, vždy se budete smát. ✌️ ()

JosefTomas 

všechny recenze uživatele

Největším problémem je nenaplnění ambice, kterou tento film měl, protože nadměrné množství postav způsobí, že vám některé budou spíše ukradené a do paměti se vám tak maximálně vmísí zhulený Macháček, který předvádí úctyhodný výkon hodný respektu. Zároveň je bohužel také jedinou postavu, která nějaký rozměr měla. Zbytek, ač velmi dobře obsazený i zahraný, je více méně zbytečný a přestože scénář nemá, co se komplexnosti týče, žádné mezery, je kvůli absenci nějaké hlavnější zápletky v některých pasážích nudný. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

To bylo jak uspávací sérum. Celé je to dělané zhuleným stylem, podobně jako Macháček. Ten jediný a možná ještě Trojan za něco stojí. Zbytek je banda podivných individuí, která je mi srdečně ukradená. Podobných příběhů už bylo mraky a stokrát lepších než tady. Jak to může mít tak vysoké hodnocení nechápu. Nic zajímavého na tom nebylo. 2+* ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Je to dost obtížné usledovat. Příběh je celkově slabý, hlášky mě příliš nenadchly, nic moc hudba a celkově film postrádá hlubší myšlenku. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Je dost ošidné, vidět a hodnotit Samotáře zhruba po dvaceti letech od prvního vidění. Obzvlášť, když si stále pamatuji pár dějových zvratů, hlášek a vtipů, a tak mizí momenty překvapení. I to ale něco vypovídá o kvalitě filmu, nemluvě o překvapivě nadčasovém výběru hudby nebo lokací. Odhlédnu-li ale od těch pár dobrých vtípků, nápadů a technické stránky, které samy o sobě film nedělají, moc toho nezbyde. Hlavní dvojice je nesympatická, postavy jednoduché figurky, děj pásmo skečů... Jako docela zábavná blbinka na jedno vidění dejme tomu. Jako cokoliv víc ale Samotáři těžko obstojí. 05.05.2023 - ČSFD 84% / 75% IMDb. ()

Standaa 

všechny recenze uživatele

Nádherný film ze života, zhlédnuto jedním dechem. Nechápu, že jsem to poprvé viděl až 23 let od vzniku. Ale možná je to dobře vzhledem k tomu, že jsem teď podobně starý jako byly hlavní postavy filmu. Skvělé obsazení i herecké výkony a nádherná píseň "Lucky boy". ()

missaak 

všechny recenze uživatele

mohu to znovu a znovu, jeden s nejhlaskovejsich filmu co znam, nic se neztraci prekladem, senzacni charaktery, chapu ale ze se to muze nelibit tech 80% a neco je adekvatni! ()

SKA 

všechny recenze uživatele

Jiří Macháček výborně zahrál zhulenýho 30 letýho týpka, nikdo jiný ho zatím ani nenapodobyl, i ostatní herecké obsazení bylo zvoleno hodně slušně. Je to komedie podle mého gusta, plná gagů a hlášek u kterých se člověk musí smát. Nesmím opomenout i povedený soundtrack. Je to jeden z mých oblíbených českých filmů. ()

Daves97 

všechny recenze uživatele

- Tak já ti něco řeknu, kamaráde. Ty už seš úplně vyřízenej, ty už seš úplně hotovej. Je ti 30. + Počkej, 29 mi je. - Tak 29, to je jedno. A seš úplně na dně. Nedostudoval jsi, děláš někde stěhováka, hraješ v nějaký pitomý kapele. Zasíráš si mozek tím hnusným hulením, co ti prodávám, a už ani nevíš, jak se jmenuješ. + Počkej, máš pravdu, 30 mi je. A nezapomenutelná: „To je skvělá muzika! Tyo, co to je za muziku?“ „To je státní hymna, ty vole.“ Můj otec říká o Slavnostech sněženek, že je to film, ve kterém vidíte celý život. Já to říkám o Samotářích. ()

Cannabis 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně jedna z nejlepších komedií!!! Jiří Macháček? to ani nevíte, jestli to hraje nebo je takový i v reálu :-). Soundtrack je taky suprově namíchán. 5 hvězdiček, ani neváhám... ***** ()

lucka89 

všechny recenze uživatele

Ráda se podívám na herecké výkony Macháčka a Trojana. I zde byly opět výborné. Ke ztvárnění podobných rolí se hodí. Každý člověk má svůj příběh. Osudy některých lidí se navzájem propojují. Znamení v životě na nás mají určitý vliv. Záleží jen na nás, jak my sami s nimi naložíme… ()

Lucie27 

všechny recenze uživatele

Kultovní film Davida Ondříčka s výborným hereckým obsazením. Tragikomedie sedmi hrdinů naší doby, kteří zažívají to samé jako lidé sedící v sálu. Není divu, že při skončení filmu, diváci ocházejí z kina s připitomělým a spokojeným úsměvem na tváří a mnoha myšlenkami. Jedná se o příběh sedmi mladých lidí, jenž se snaží najít v tomto patetickém světě trochu té všeobjímající lásky a pozorumění. Ovšem, tak jako v reálném světě, ani u nich to není tak jednoduché a nedaří se jim nalézt to, co hledají. Hrdinové se neustále scházejí a rozcházejí, nalézají ztracenou naději, kterou následně ztrácejí, iluze se rozplývají, nenalezají to, co chtějí a po čem touží.... jak je řečeno v jedné scéně "Muži a ženy jsou dva různý živočišný druhy." Filmová hudba je lehká a typická pro J.P. Muchowa. Film můžu označit jako soubor legendárních výroků a nezapomenutelných hlášek (např. "Co je to muziku" - "To je státní hymna, vole", "Dal bych si něco k pití" - "No, máme tady výborný koláčky"). Film by měli vidět všichni, jenž ho ještě neviděli. Také ti, kteří zažívají novou dobu, nebo neví si rady co, s čím a kde. Lidský příběh o lidech a s lidmi. :o) ()

sa_kra 

všechny recenze uživatele

Rozsekávající filmový "zázrak" české produkce, jasně dokazující, že ženy a muži jsou dva různý živočišný druhy. Každý z nás je tak trochu Samotář.....jen když to člověk vidí před sebou, připadá mu to celý takový nějak bizarní. Výborné herecké výkony, hudba od J.P.Muchowa (doporučuji též OST k Pusinkám) a hlavně silný příběh přenesený na plátno...ne s lehkostí- naopak- se zdrcující těžkostí a nabízející zrcadlo našim životům. Zvláštní. Moc zvláštní. ()

Související novinky

Zemřela herečka Hana Maciuchová

Zemřela herečka Hana Maciuchová

26.01.2021

Ve věku 75 let dnes v Olomouci po dlouhé nemoci zemřela česká filmová, televizní a divadelní herečka Hana Maciuchová. Nejvíce diváku si ji jistě bude pamatovat z televizních obrazovek. Zahrála si v… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

SOUNDTRACK Poděbrady 2017

17.05.2017

Festival SOUNDTRACK Poděbrady přináší letos již po druhé jedinečnou podívanou ve spojení moderních technologií spolu s poslechem skvělé filmové hudby. Lázeňské město Poděbrady bude ve dnech 24. – 27.… (více)

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

Tvůrci Samotářů natočili kontroverzní seriál

24.04.2017

Produkční dům Davida Ondříčka Lucky Man Films má za sebou práci na celovečerních trhácích, jako jsou Samotáři, Jedna ruka netleská nebo Anthropoid. Novinkou v už tak pestrém portfoliu je seriál… (více)

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

Filmový festival Finále Plzeň oslaví třicetiny

14.04.2017

Jubilejní třicátý ročník filmového festivalu Finále Plzeň se uskuteční v termínu od 20. do 26. dubna 2017. Hlavním pilířem největší přehlídky českých a slovenských filmů bude i letos soutěž… (více)

Reklama

Reklama