Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Podivuhodné a často i neuvěřitelné příhody jednoho z proslulých čarodějů. (Atypfilm)

Recenze (77)

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

I když se jedná o další z retro seriálů dávných časů původního Studia Kamarád, ani v dětství mě Čáryfuk příliš neoslovil. Zkusil jsem ho po letech shlédnout znovu, ale ani na druhý pokus nic moc, vydržel jsem tři díly a pak jsem to vzdal. Střet dvou různorodých světů v podání věčně vyplašeného, neustále prchajícího a před někým schovávajícího se čaroděje z raného středověku přeneseného do současnosti mě nějak nebere, i když jinak středověkou tématiku mám rád. Jediné co musím pochválit je kvalitní český dabing a to především hlavní role Čáryfuka ve skvělém podání Ferdinanda Krůty, jenž mi ale celé ty roky stejně víc utkvěl v paměti coby dabér starce Jeremiáše ve Strašidelné škole. 1 * za seriál, půl z nostalgie a půl za dabing, víc z toho asi nedostanu. A přiznávám, že tak trochu i kvůli zášti, neboť tento seriál je mnohem starší, než Opičí král a přesto v tomto případě pravdoláskařské svině, co si hrají na veřejnoprávní dabing z archivu nesmazaly a ještě v ČR vyšel komplet na DVD. Nepochybně proto, že jej natočili zápaďáci, zatímco Opičího krále komunistická Čína. 35% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nemusím umolusaný smradlavce ze středověku. A tenhle byl navíc žvanivý pošuk s nechutnou ropuchou. Obrazová kvalita katastrofa. Neostrý, zrnitý obraz u kterého asi zapomněli na proces úpravy. Několik epizod bylo koukatelných kvůli dobré skladbě vyprávění a dobře nastavanému tempu i když nebylo nijak překotné, ale umírněné a dabing hlavní postavy se také povedl. Jenže ten seriál mně prostě nic nedal. Jen se podívat a zapomenout na nějakého nenavoněného otrapu co tam kouzlil se svými lektvary i když své kolegy Geoffrey Bayldon jednoznačně přehrál. Nechápu ale jak tohle někdo může nazvat kultovním. Obyčejné, fádně zrežírované a s velkými technickými nedostatky. A s nezapomenutelnou postavou jejíž smradlavost sálala i přes televizní obrazovku. Pokud vám schází smrad můžete jít čuchat nevysypané kontejnery, zpocený holky v tramvajích anebo bezdomovce na "nádru" a tenhle stařičký seriál z dob "komančů" s klidem vynechat. Mé hodnocení: 40% ()

Reklama

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Tohle je pro me srdecni zalezitost,otec si ze me dodnes dela srandu jak sem se Caryfuka bal ale zas miloval Tačuda.Caryfuk sam je skvele nadabovan a cekam jestli ho zas nekdy budou davat??Snad jo. Jinak po nedávném shlédnutí všech dílu musím říct že sem nadšen i ve 27 letech.Je to neskutečný seriál a sledovat grimasy a pohybové kreace Čáryfuka je ohromné.Do smrti si budu pamatovat jeho zaklínadla-Alga,talga tetragram,,šempem poreš,,,selmi delmi edoni,, a jeho nůž na krku Adamkos.prostě paráda nemám slov:-))) ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Jako malý prcek jsem byl tímto seriálem naprosto uchvácen a tehdy bych určitě dal pět bodů, nyní však zjišťuji, že jsem spíše zklamán, protože celkový nápad o cestování časem je sice výborný, zpracování je taktéž bez chyby, ale situace jsou místy nudné, nedopracované - jinými slovy, dalo se z toho scénáristicky vytěžit mnohem více. Za hlavního představitele, za jeho špičkového dabéra Ferdinanda Krůtu a za perfetkní hudbu dávám průměrné tři kousky. Být lepší scénář, neváhal bych to zvednout i na plný počet. ččč ččččč ;-) ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Takový trochu naivní seriál, ale je pro děti, tak vlastně o nic nejde, nicméně je pořád jaksi poctivý a milý. Sám Čáryfuk je takový peachus nemytý a nečesaný, že mám pocit, že se u něj musel inspirovat sám Christian Clavier, když hledal rovinu pro svého Žakuje ve slavném filmu Návštěvníci. Dnes už mám dojem, že kdyby někdy nějaký pošuk z desátého století zabloudil sem k nám, byl by přesně takový jako Čáryfuk nebo Žakuji la Fripuji (Jacquouille la Fripouille - abych byl přesný). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Touchwood - Čáryfukova (Geoffrey Bayldon) ropucha - anglicky znamená Zaklepat na dřevo, nebo Hubka. Edwardovi (Robin Davies) přezdívají Carrot neboli Mrkev. (LindaKola)
  • Amulet, který Čáryfuk (Geoffrey Bayldon) nosil zavěšený na krku, se jmenuje Adamkos a je zasvěcen řecké bohyni Hekaté. (Kirman)
  • Čáryfuka měl původně hrát Jon Pertwee. (Kulmon)

Reklama

Reklama