Reklama

Reklama

Gitarista Dewey Fin (Jack Black). Srdcom rocker, bezmedzne uctieva myšlienky rockovej hudby a života okolo nej. So svojou záľubou skákať do publika a k 20-minútovým gitarovým sólam je rozhodnutý doviesť svoju kapelu k víťazstvu v Súboji kapiel. Namiesto toho ho však spoluhráči z kapely vyhodia. Zdrvený a bez peňazí sa Dewey poflakuje po byte. Potom, čo zdvihne telefón, ktorý je určený pre jeho spolubývajúceho Neda (Mike White), impulzívne prijíma prácu ako suplujúci učiteľ na prestížnej základnej škole. Tam sa stretáva s upätou riaditeľkou Mullinsovou (Joan Cusack), ktorá bedlivo kontroluje svoje vystupovanie a to isté vyžaduje od všetkých učiteľov. Zatiaľčo Dewey nemá ani tušenia ako vyučovať, vie ako vo svojich žiakoch vzbudiť dôveru. Keď si náhodou vypočuje hodinu hudobnej výchovy, rozhodne sa svojich žiakov, týchto mladých hudobných géniov, preformovať z klasického školského orchestra do hlučnej rockovej kapely, čím navždy zmení ich životy. So svojou novou kapelou sa Dewey vydá bojovať do vysneného Súboja kapiel. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (648)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Mike White | Hudba: Craig Wedren | Distribúcia: Paramount Pictures | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 131,3 milióna $ | Ocenenia: Golden Globes - 1 nominácia: NH Jack Black. Spolu: 8 výhier a 14 nominácií || Jedninečný subžáner filmov zvaný: JackBlackStyle - dáva lekcie nielen o Rocku, ale aj filmovému svetu o tom, ako sa robia komediálne klenoty pre plátno. Vynikajúce herecké výkony, neskutočne zábavná atmosféra! | FullHD, THX, EN DTS | ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Pevně věřím, že snímek dovede okouzlit i lidi, kteří rocku absolutně neholdují. Vybraná hudba je luxusní. Jack Black hraje jako nikdy předtím. S jeho zápalem pro rock by dokázal strhnout na svoji stranu kohokoli. Šílený nápad vytvořit rockovou kapelu z dětí je zajímavý a netradiční. Mě Jack Black prostě bavil. Děti ho výborně doplňují. Smíchem jsem si sice neucvrkával, ale filmu vládne parádní a pohodová atmosféra, která mě zkrátka už na samém začátku pohltila a do konce snímku neopustila. Slabší 4 *. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

V Amerike majú špeciálne typy škôl so špeciálnymi stenami, kde v susednej triede nepočuť hluk elektrických gitár a bicích. Nikto vašim deťom nekontroluje známky a učitelky sú staré panny, vnútri však nadržané mrchy, ktoré si svoju frustráciu vybíjajú na bezbranných deťoch. Už ani neviem, prečo som dal pred 7 rokmi tri hviezdy, ale nebudem kaziť radosť Blackovi zvíjajúcemu sa na zemi pri gitarovom sole a ostanem iba pri písaní komentáru k dávno udeleným hviezdam. Ten ukončím s konštatovaním, že škola roku hrala lepšie, ako suchári z No vacancy. Skoda, že sme sa nedozvedeli, ako skončili paralelné lúbostné línie, či teda riaditelka sa vyspala s tým rockerom, alebo dala prednosť Blackovi. Ale to asi malo byť dovysvetlené v dvojke, ktorú už nikto nenakrútil. Ci bohužial, to sa neodvážim tvrdiť. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Jedna velká rocková show může změnit svět..... Předně musím napsat, že výsledný dojem je hodně dobrej. Scénář, dojemný závěr, vtipy (které nedělal J. Black) a AC/DC neměli chybu. Apropó - J. Black, zatím co mně - starší generaci jeho humor moc nebral, moje děti se ohromě bavili. A děti, které zde hráli - byli perfektní. Nenechali se zdolat ČLOVĚKEM...... ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Jack Black má neskutečný dar baviče! V pohodě utáhne film na rock ´n´ rollové zápletce a ještě k tomu kromě školní třídy(btw. skvělí herci), rodičů, ředitelky a vlastně půlky města strhne i Vás! To ohromné nadšení, které z jeho výkonu číší, je snad opravdové, film je plný skvělé rockové muziky a kdo po téhle hudební jízdě nevytáhne z komory záprášenou starou kytaru a nezkusí si vydrnkat pár znějících akordů, tak je looser s velkým L. Já pro tu kytaru taky šel, ale už mě předběhla ségra, která Školu ro(c)ku viděla před měsícem a od té doby sedí na balkóně a dává kytaře takovej kouř, že jí musí každých pět minut zalívat vodou, aby jí neshořela pod rukama... Jediné, co bych vytknul, je dost dlouhá stopáž, být to o patnáct minut kratší a ještě malinko svižnější, dal bych stovku...35 miliónů dolarů(rozpočet)/131 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Galerie (145)

Zajímavosti (27)

  • Jack Black a hlavná postava filmu Dewey Finn by si nemohli byť podobnejší. Black je spevákom, skladateľom a gitaristom vo svojej vlastnej kapele Tenacious D, Finn je vo filme spevákom, skladateľom a gitaristom svojej kapely No Vacancy. (ash99)
  • Film měl být původně muzikálem. (HellFire)
  • Všechny děti opravdu hrají na své nástroje a doprovodní zpěváci jsou skuteční vokalisté. I Jack Black (Dewey Finn) hrál ve filmu skutečně na kytaru (například, když učí písně "Smoke on the Water" nebo "Iron Man"), ale kytarová sóla nehrál. (don corleone)

Související novinky

Rocková panda se vrací

Rocková panda se vrací

15.07.2008

Jack Black momentálně ruluje v kinech jako bojovná černobílá chlupatá koule (samozřejmě jen ve verzích bez dabingu) a brzy se po boku Bena Stillera a Roberta Downeye Jr. vrhne doprostřed akční… (více)

Wrestler Jack Black

Wrestler Jack Black

22.11.2005

Herec Jack Black už sice za pár dní vstoupí na plátna kin jako filmař dobrodruh v očekávaném hitu King Kong, ale v současnosti již pracuje na další filmu, který jej vrací k jeho hereckým kořenům,… (více)

Reklama

Reklama