Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu jsou herecké výkony dua Harrison Ford/Brad Pitt a vztah jejich postav, který prochází docela zajímavým vývojem...Všechno další ale jako by hrálo jinou písničku, a není proto divu, že výsledek je nepřesvědčivý. To ale nemění nic na tom, že "Tichého nepřítele" byste měli přece jen zkusit - třeba vám sedne líp než mně. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Hodně divný, ale každopádně hodně slabý. Čekal jsem o dost víc, neboť film na to měl. I ta Hornerova hudba byla strašně slabá, aby mohla zaujmout, scénář pro mě zůstal velikým otazníkem a výkony obou hlavních aktérů jsou jedním slovem děsivé! Kdybych měl tedy celý film shrnout jedním slovem bylo by to - NUDA! Je to škoda, protože už jen stěží vedle sebe najdou místo FORD s PITTEM... ()

Reklama

Šindy 

všechny recenze uživatele

Tady by se hodilo jedno slovo - Nuda. Bohužel je tomu tak. I přes dobré herecké obsazení, film zrovna velkou zábavu nenabídne a jedna nebo dvě scény to opravdu nezachrání. K tomu všemu scénář děravý jako ementál a idiotské chování hlavních postav, vskutku už tak mizerný výsledek nezlepší. Už jsme opravdu viděli lepší filmy s Fordem a Pittem. O moc lepší... ()

Dudek odpad!

všechny recenze uživatele

Cirka první dvě minuty dávají předvěst kvalitní filmové podívané, malebné prostředí, pěkná irská hudba a příjemné rodinné posezení u jídla, které je zcela nečekaně přerušeno rychle jednajícím profesionálem. Jenže to je asi tak jediný klad tohoto snímku, neboť dál se zajímavého nestane vůbec nic. Tichý nepřítel bohužel nemá čím zaujmout a jediné, co se mu znamenitě daří je nudit diváka. Příjemný příběh s velkým potenciálem se tak topí v nedostatečné invenci tvůrců, kteří nepřicházejí s ničím novým. [TOP 19/12 53%] ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Neni to tak mizerne, jak by vetsina recenzi na CSFD napovidala. To spis, ze by clovek mel vetsi ocekavani vzhledem k tematu, protagonistum a reziserovi. No ale oni uz taky vsichni udelali i horsi veci. Irska hudba je prijemna a scenar taky neni povetsinou spatny. Chybi tomu ale vyraznejsi hloubka, silnejsi dramatizace a nejake momenty, ktere by cloveka chytly za srdce. Hodnotim to tak na 65%, videt se to rozhodne da. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)
  • Okrem filmovania v New Yorku a New Jersey sa filmovalo aj v Európe, a to v írskom Dubline či severoírskom Belfaste. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno