Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 2
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Recenze uživatele Sany33 k tomuto seriálu (7)

Pilot (2019) (S01E01) 

Príbeh: Klasický príbeh stredoškolákov v Amerike. Drogy, sex a po novom aj sila sociálnych sietí. Hlavná postava je podľa všetkého Rou, ktorá potrebuje drogy aby sa dostala do stavu kedy je ochotná akceptovať vlastnú existenciu. A potom tú máme Jules, ktorá sa evidentne sama ešte hľadá. Prevedenie: Najskôr to dobré, je to vynikajúco natočené a v podaní Rou ako rozprávačky je to aj dosť pútavé. Seriály pre mladých sa od doby kedy som och sledoval dosť zmenili a sú plné násilia, sexu a drog. Osočovania a šikany. Seriál je natočený veľmi pútavo ale odrádza ma od neho tá téma a prostredia do ktorého je zasadený. Viem že sa tieto veci vo svete dejú ale v takejto koncentrácií to je možné asi iba v Amerike. No a tak okrem kozičiek Sydney Sweeney (nar. 1997, USA) nie je v prvej časti moc na čo sa pozerať. 70% ()

Chovat se jako táta (2019) (S01E02) 

Príbeh: Rou pod tlakom okolia v škole podlieha nutkaniu na drogy. Nathan nám povie svoj životný príbeh a súčasne sa popasuje so svojou kurviacou sa priateľkou. Ak akt prvého milovania niekto hodí na Pornhub môže to mať dosť veľké následky. Prevedenie: Štýl akým je nám príbeh podávaný sa mi stále páči a pôsobí veľmi pútavo. Svarinská . slovenská predstaviteľka Rou má veľmi dobrý hlas pre rozprávačku. Pasovanie sa s každodennými problémami dnešnej mládeže môže byť aj celkom záhul. Dúfam, že je to úmyselne pritiahnuté za vlasy lebo toľko zloby snáď neexistuje. Alebo sme si ho iba ako mladý neuvedomovali? 75% ()

Vzhled (2019) (S01E03) 

Príbeh: Predstavíme si ďalšiu postavu v našom malom príbehu a je ňou Kat. Kat sa dostala do kruhu školskej dievčenskej smotánky lebo nemá v hlave úplne nasrané. Jej um vynahrádza jej šarm, ktorý s kilami navyše a rovnátkami nie je nič moc pre mladého teenagera.  Ďalej sa nám posúva aj príbeh okolo Nathana, ktorý síce kláti Maddy ale svojho holého vtáka posiela úplne inam. A naša rozprávačka Rou? Tá je zas na drogách ale teraz už trocha inde. fentanyl je poriadna sračka. Prevedenie: Tento seriál má jednu chybu. nezaujíma ma jeho ústredná téma. Vážne, postavy sú mi úplne u prdele. Robia toľko sprostostí, že im ten ich American fucking dream normálne prajem. Ale príbeh je podávaný tak luxusne a vábivo, že sa od toho neviem odtrhnúť. Scenáristické chyby to snáď ani nemá. všetko do seba zapadá. Možno táto príbehová dokonalosť ma k tomu ťahá aj napriek, pre mňa nezaujímavej téme. 84% ()

Shook Ones Pt. II (2019) (S01E04) 

Príbeh: Na miestnom kolotočovom jarmoku sa strhne hneď niekoľko vecí. Rou zisťuje že chlap, ktorý klátil Jules je Nathov otec. Cassie a Maddy sú frustrované zo svojich vzťahov a tak siahnu po drogách. Rou prejaví svoje city k Jules a Nath odhalí svoju pravú tvár, keď chce brániť česť svojej rodiny. Prevedenie: Keď Cale (Nathov otec) klátil Jules v tej hotelovej izbe tak som si povedal, že to je pekný hajzel a jasný záporák prvej série. Ale do riti však ten chlap má neskutočný charakter. Síce má asi nemalé problémy so svojou sexualitou ale všetky morálne rozhodnutia robí správne. Na druhej strane nenafetovaná Rou už nie je tak funny ale je pekné vidieť, že jedna osoba vo vašom živote vám dokáže určiť priority. 92% ()

Bonnie a Clyde (2019) (S01E05) 

Príbeh: Nathan je podozrivý z napadnutia Cassie. Tá všetko popiera ale stopy škrtenia na jej krku hovoria o niečom inom a vloží sa do toho j polícia. Rou zažíva najkrajši obdobie svojho života bez drog a za všetko vďačí Jules ale tá sa cíti pod tlakom zodpovednosti za seba aj za Rou. Prevedenie: Seriál poľavil a ponúka nám idilku LGBT vzťahu hlavných protagonistiek. Viete čo ale v tomto smere mi to nevadí. Nie je to také nasilu ako to robí Netflix a preto je to znesiteľné a pozeratelné. Nathanov tatko sa mi ako charakter začína čím Ďalej viac páčiť. 80% ()

Další epizoda (2019) (S01E06) 

Príbeh: Ruth veľmi rýchlo pochopí, že vzťah s Jules nebude prechádzka ružovou záhradou a jej priateľka má problémy s ktorými sa jej jednoducho nechce zdôveriť. Vzťah Cassie a Mckaya nie je práve ideálny za čo môže jej povesť, ktorá ju predchádza. Nate to celé otočil na svoju stranu a vracia sa späť do kruhu obľúbencov školy. Prevedenie: Cassie a Jules sú pre mňa najzaujímavejšie postavy z celého tohoto adolescentného univerza. Ruth aj napriek tomu, že ide zrejme o hlavnú postavu, vo mne nedokázala vzbudiť záujem o svoju existenciu. 80% ()

Útrapy a strasti při čurání v depresi (2019) (S01E07) 

Príbeh: V úvode si bližšie predstavíme Kassie a jej eskapády s rodičmi a neskôr s novým zistením čakajúceho potomka. V pozadí je Jules a Ruth, kde jedna ide na lezbovýlet a druhá opäť podľahne drogám z dlhej chvíle. Našťastie tu máme začínajúcu Onlyfans modelku, ktorá ukáže trocha pikantností anonymnému notebooku z ktorého sa ako tak tento seriál pozerám, vykľuje Tylerov foter. (To je ale iba čisto môj tip) Prevedenie: Sám sebe sa čudujem, že ma ešte baví pozerať sa na osudy tejto adolescentnej americkej vyššej triedy z ich debilnými problémami. Ale lepšie ako drátom do oka. 71% ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama