Reklama

Reklama

Euforie

(seriál)
  • USA Euphoria
Trailer 1
USA, (2019–2025), 25 h 15 min (Minutáž: 50–65 min)

Tvůrci:

Sam Levinson

Hrají:

Zendaya, Hunter Schafer, Austin Abrams, Sydney Sweeney, Jacob Elordi, Alexa Demie, Algee Smith, Barbie Ferreira, Lukas Gage, Maude Apatow, Angus Cloud (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Euforie, dramatický seriál o dospívání, vypráví příběh skupiny středoškoláků, kteří se snaží vyznat v lásce a přátelství ve světě drog, sexu, traumat a sociálních sítí. V čele hereckého obsazení stojí herečka a zpěvačka Zendaya. (HBO Europe)

Recenze uživatele KatInTheBox k tomuto seriálu (2)

Pilot (2019) (S01E01) 

Musím napísať, že pri sledovaní som si celý čas hovorila "Zlatý Beverly Hills 90210" a 90ky, kedy biely hetero Brandon bol cool chlapík čo robil vždy len tie správne rozhodnutia a nikdy by ho ani vo sne nenapadlo sa len jedným očkom pozrieť na porno :D Kam títo správni chlapci zmizli? Asi ich úplne preválcovala aktuálne obľúbená snaha US scénaristov o sebemrskačtvo bielej rasy alebo čo... Každopádne po pilote som si vravela - má to potenciál, uvidíme kam to povedie. Postava Jules má velký potenciál, Fezco a jeho brat tiež, Cassie a Lexi s ich matkou by mohli niečo zaújmavé priniesť, Rue je síce mimo, ale ako spojovacia linka jednotlivých příbehov može fungovať. Bohužial hned v druhom diele sa asi scénaristi rozhodli, že si tiež šlahnú a zaújmavo rozohrananý pilot posielajú niekam kam slnko moc nesvieti. ()

Chovat se jako táta (2019) (S01E02) 

Nepači sa mi ako to zase je plné klasických seriálových klišé, ktoré sú poplatné dnešnej dobe a svetonázoru multikulti - klasicky biela holka chodí s černochom, černoch je jediný z ansáblu čo sa snaží študovat univerzitu a niečo dokázať, bohužial tréner po ňom šlape - určo bude biely. Biely chalan je vykreslený ako násilník, ktorý naviac z niakeho záhadného dovodu sa z hetero zmení hned v druhej časti na bi čosi. Biela holka je klasicky vykreslená ako šlapka s psychickými problémami, tlstá biela holka je zase predstavená ako postava čo sa asi začne venovať pornu lebo je proste tlstá a biela a nič iného asi v živote podľa scénaristov nedokáže. Potom tu máme trans alebo neviem akú bielu postavu čo je chalan ale vydáva sa za holku no a tak jediná akože cool postava má byť hlavná hrdinka, pravdaže zo zmiešaného manželstva, ktorá je síce závislá ale má všetko niekde.. O násilníckom bielom otcovi ani nehovorím. Proste každý biely je hned hodne zkazený kus, len tí tmavší sú akože chudáci alebo makači, ktorým svet nedopraje a všetko ide proti nim. Takže sa vezieme veselo ďakej na aktuálnej americkej vlne bieleho sebemrskačstva...Ako pozadie k žehleniu sa to dá vydržať, ale že by som sa k seriálu vrátila za čas znovu, tak to pochybujem. ()

Související novinky

Třetí řada Euforie má problémy

Třetí řada Euforie má problémy

26.03.2024

Loni v listopadu se na představení příštích projektů ze stáje HBO její představitelé holedbali tím, že třetí série úspěšné Euforie je v odklepnuta, v přípravách a na obrazovky chtivých náctiletých… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

Kde se bude odehrávat třetí řada Bílého lotosu?

28.03.2023

Kabelovka HBO se nedávno rozloučila s první sérii seriálového hitu The Last of Us, už nyní ale diváky přivítala závěrečná sezóna oceňovaného dramatu Boj o moc, ještě v letošním roce nás pak čeká… (více)

Reklama

Reklama