Reklama

Reklama

Epizody(4)

Na neurochirurgickém oddělení prestižní dánské nemocnice jménem Království stále panuje zmatek. Spiritiska Singrid Drusse má plné ruce práce s vymítáním ďábla, švédský doktor Helmer má plné zuby Dánů a veškerých nespravedlivých obvinění a patolog Bondo má plná játra vzácného nádoru, který si nechal dobrovolně voperovat kvůli výzkumu. Studenti medicíny se mezitím více než studiem zabývají svým milostným životem a hazardem se sanitkami a Juditin čerstvě narozený chlapeček narůstá do znepokojivých rozměrů. Nezbývá nic jiného, než se připravit na vše, a to v dobrém i ve zlém. (KVIFF.TV)

(více)

Recenze (100)

zdenny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodem bych chtěl odkázat na svůj komentář ke "Království" (1994) a k tomuto pokračování dodávám: Protože jsem prvním čtyřem dílům dal jen čtyři hvězdy, zde je to za plný počet. A to hlavně z toho důvodu, že seriál si nejen uchoval svůj vysoký standart, ve svém ději a příběhu nás ještě víc zařezává do sedaček a zalévá nás pocitem lítosti, že další pokračování už není. A velice se tomu divím, protože hlavní příběh (jako i příběhy podružné) není ukončen tak, jak bych si to podle pravidel seriálu představoval. Jenže narozdíl od Davida Lynche a jeho "Městečka Twin Peaks", já v tomto u Larse von Triera cítím mistrovství. U Davida Lynche jsem měl pocit spíš nedostatku nápadu a smyslu pro citlivé uzavření. Samozřejmě, že je mi líto, že se se svým oblíbeným personálem už nesetkám, ale v mém srdci budou žít všichni zúčastnění navždy. Dokonce jsem si velmi oblíbil pasáže s pomývači nádobí, které představují mentálně zaostalí dívka s chlapcem. Jejich rozhovory byly víceméně o ničem, ale měly ten závoj mystiky a tajemství. Navíc v jejich podání se mi dánština líbila ještě víc. Víc sekali konce slov a byli i tvrdší. Za jednu z nejlepších scén považuji tu, ve které honil v archivu Krogshøj Helmera jedoucího na vozíčku. Ale vůbec všechny scény s Helmerem byly úžasné. Aby si jej divák ještě víc vychutnal, je originální zvuk nutností. Neboť "danishe jevlare" zní v jeho podání fenomenálněji než "dánská pakáž" jakéhokoliv dabéra. V seriálu bylo velice sympatické, že se vždy na konci epizody při závěrečných titulcích objevil Lars von Trier a zpětně uplynulý díl okomentoval. Jeho "v dobrém i ve zlém" bylo naprosto úchvatné. A já mu nejen za to z celého srdce nesmírně děkuji. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ulítlejší,bizarnější,ale v mnoha ohledech i zábavnější pokračování vynikající první série.Postava bratříčka je pravděpodobně tou vůbec nejbizarnější postavou v dějinách TV serálů.POkud má někde Království nedostatek,pak v absenci konce.Po 8 dílech a nemalém čase stráveném s tímo dílkem zanechává příliš mnoho otázek.Je jasné,že to byl Trierův záměr (snad),ale na to mu z prominutím sere pes.Nezbývá,než jen zvolat : "Dansk jävlar!!!" ()

Reklama

Georgei 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ čo v prvej sérii udržiaval režisér veľmi stabilne a s brutálnym nadhľadom dokonalú atmosféru, napätie, komickosť a absurdnosť, v sérii druhej, mám taký pocit, už trochu skĺzal k miernemu exhibicionizmu a onanii. Čo však nič nemení na skutočnosti, že tento seriál je jedna parádna úchylná nakladačka, von Trier je čistý chuj, a že je škoda, že neprišlo aj na tretiu sériu. Navyše, dánčina mi takto značne prirástla k srdcu a po pozretí som mal mimoriadne čudesné sny. ()

LordSnape 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série mi přišla více humorná (bláznivá) a ještě více fantaskní. Je to nádhera sledovat ten posun. Samozřejmě vše ostatní zůstává. Skvělá kamera, ale větší použití barevných filtrů, stylová režie i herecké výkony. Místy je to totální ujetost, třeba když si vezmu nemocničního psychiatra a jeho léčebná, skupinová sezení nebo dialogy Stiga, které se přesunuly ze střechy budovy k toaletní míse. :D ()

Freemind 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série dávkovala podivnosti a morbidnosti vcelku střídmě, dvojka se ale utrhla z řetězu a přidala volume jak komediálním, tak hororovým prvkům. A díky Belzebubovi! Krásné rozvinutí komického dua paní Drusse a jejího nekňubovatého synka (tučňák, sušenky), mrazivá a smutná postava Bratříčka, Krogshøj okradený o duši (scéna s detektorem pohybu!!!). Prostě humor černý jako skandinávská noc, čistá a nefalšovaná dokonalost - tak, jak to mají mazlíčci rádi. Připojuji se k chóru ostatních zdejších plaček - dal bych cokoliv za třetí sérii. Třeba i ten největší a nejvzácnější sarkom na světě. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama