Reklama

Reklama

Létající Čestmír

(seriál)
  • Československo Lietajúci Čestmír (více)
Fantasy / Rodinný / Komedie
Československo / Západní Německo, 1983, 4 h 32 min (Minutáž: 44–46 min)

Scénář:

Miloš Macourek

Kamera:

Emil Sirotek

Hudba:

Karel Svoboda

Hrají:

Lukáš Bech, Žaneta Fuchsová, Antonín Kala, Jan Kreidl, Vladimír Menšík, Zdena Hadrbolcová, Petr Nárožný, Iva Janžurová, Ivana Andrlová, Ivan Vyskočil (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Originální sci-fi seriál z pera Miloše Macourka o létání, kouzelném modrém kameni a úžasných vynálezech: Jednoho rána cestou do školy zakopl Čestmír Trnka o Modrý kámen a ocitl se náhle na Planetě květin. Zažil tu neuvěřitelné věci a přinesl si odtud semínka, z nichž vypěstoval květiny, jejichž vůně mu dala schopnost stárnout a létat. Takové možnosti, jak jistě uznáte, musel Čestmír využít. Ale už první večerní let do školy pro důležité naslouchátko, které učitelka Klepáčová zabavila spolužáku Davidovi, signalizuje, že kouzelné květiny přinesou Čestmírovi i celé jeho rodině nemalé problémy. (Česká televize)

(více)

Recenze (234)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Těžká nostalgie. Der Fliegende Ferdinand se mi bohužel zahryznul do mozku na prvním místě díky uječené znělce Michala Davida a pak teprve skrz podivné ramplování s kytkama. Vyžraný Čestmírek mě většinu seriálu rozčiloval svou zvyjebaností a Ivan Vyskočil zas svým normalizačním štramáctvím, na druhou stranu tu excelují Nárožný, Menšík, Sovák, Somr, Filipovský a další a ti to bohatě vynahrazují. Za vrcholné scény považuju okamžiky, kdy se Menšík a spol. chovají jako děti (zvlášť scéna z baru ve 3. díle). ()

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické +4* I tento dětský bláznivý sci-fi seriál jsem v dětství měl rád a rozhodně byl zajímavý díky originálním nápadům a trikům - kdo by nechtěl létat. Třeba se jednou znovu vrátím s ním do dětských let [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Nabízí se srovnání s dalšími dětskými seriálovými peckami osmdesátých let Arabelou, Návštěvníky a Křečkem v noční košili. Bohužel ani s jedním z nich neobstojí, i když má skvělé nápady a občas dobré hlášky. Většina dětských hrdinů mi doslova leze krkem, o učitelského sboru v čele se super slizákem Filipem Janou alias Ivanem Vyskočilem ani nemluvě. KOmediálně seriál táhnou Menšík s Nárožným a dost dobré jsou i vedlejší role Františka Filipovského a Josefa Somra. Baví mě i hravá Svobodova hudba, kterou mám doma na vinyl u jako LP Die Besucher / Fliegende Ferdinand. Zvlášť motiv Františka Filipovského je doslova geniální. ()

J R C Pecuchet 

všechny recenze uživatele

V pořadí druhý seriál z dílny autorské dvojice Macourek - Vorlíček. Zde je jasně vidět, že pokud autorům nechybí nápady a fantazie, jsou schopni vyprodukovat na svou dobu vynikající seriál pro celou rodinu, který je navíc nadčasový a zaujme i dnes. S veškerou úctou k panu Zdeňkovi Troškovi, co je mu platné, že jeho pohádky mají vynikající výpravu, nádherné kostýmy a špičkovou digitální postprodukci, když příběh samotný nemá spád a nestojí za nic. Pan Macourek byl prostě PAN AUTOR !!! Navíc se autoři Létajícího Čestmíra obklopili tzv. "osvědčenými lidmi" z předešlých projektů, jak ve filmovém štábu, tak hereckých osobností, takže záruka kvality byla nastavena velmi vysoko.Za všechny jmenuji Karla Svobodu jako autora hudby. Vynikající počin ! ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zřejmě zábavný seriál pro děti, možná i dospělý by si v tom něco našel, ale mně byl ten fracek bohužel odjakživa hrozně nesympatický:-/. Písnička Michala Davida mi okamžitě naskočila v hlavě a doufám, že se v ní nebude točit moc dlouho, z toho bych mohla definitivně zblbnout. Solidní vorlíčkovský nadprůměr. 65% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Park a v něm strom, na němž bydlí dočasně seriálová rodina, se nacházejí u zámku Štiřín. Filmování probíhalo také na Mělníku. (rakovnik)
  • Antonín Kala dostal ako jedenásťročný chlapec honorár za stvárnenie Oskara Blechu 6 000 Kčs a každoročne mu chodili "tantiémy" zo seriálu vo výške 350 Kč. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama