Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Film s úchvatným dějem a myšlenkou. Samozřejmě nechybí klasický klaďas, který chce zachránit svět (Ben Affleck), holka, která ho miluje (Uma Thurman) a záporák, který pro prachy klidně svět zníčí (Aaron Eckhart). Pro mě je to nadprůměr, ale scény, v kterých počitačový expert Jennings předvadí výkony, za které by nemusel stydět ani Rambo, jsou už trošku moc. Ten konec se mi však hodně líbil. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Až příliš náhod, štěstí a nelogických situací. Vysvětlení, že někdo nahlédnul do budoucnosti, mně nestačí. Vadí mi, když má někdo viditelně opálené hodinky i po třech letech. Vadí mi, když se požár hasí mlhou. Vadí mi, když je hlavní hrdina nesmrtelný i v situacích, kdy by ho zabilo malé děcko válečkem na nudle. Vadí mi Ben Affleck. A nelíbí se mi Uma Thurman. Na to všechno dopadla Výplata ještě dobře, ne? Rozhodně líp než ta moje egyptská… (Filmfest Hurghada 2012, 58/67) ()

Reklama

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Tvorba Johna Woo se vždycky nesla ve znamení ohlušujících výbuchů, ultrazpomalených záběrů na kráčející hrdiny a zálibě (přímo fetiši) v ručních zbraních, zabíraných ještě zpomaleněji. K tomu všemu dostal Woo ve Výplatě vrchovatě prostoru a jako bonus všechen svůj rukopis narouboval na zajímavý příběh. Jeho jednotlivé detaily sice není radno zkoumat z příliš velké blízkosti (hrozí řada fatálních otázek), ale jako poslepovaný a vratký celek na rychlé zhlédnutí funguje perfektně. Woo se vyžívá ve svých tradičních explozivních trademarcích, k tomu přidává samoúčelnou, ale nápaditou automobilovou honičku ze staré školy, ultrarychlé kamerové nájezdy, bullet-time, spoustu hi-tech hračiček a malých roztomilých nápadů a k tomu nechá hrát téměř geniálního Powella. Místy jsem této kombinaci přišel minimálně velice na chuť. Jistě si pár lidí bude stěžovat na určité až televizní momenty, ale Woo takhle dřív prostě točil, ten styl mu sedí a neviděl bych to tudíž jako obrovský zádrhel. Co bych jako zádrhel viděl, je prkenná, přehrávající a špatně nalíčená Uma Thurman, po Kill Bill neúprosně zaškatulkovaná spolu se svým pohledem do žluté teplákové soupravy, odkud ji už jen tak něco nevytáhne. Na druhou stranu, jestli mi připadal Ben Affleck nemotorný a prkenný v Daredevilovi, o to větší mám radost z jeho role ve Výplatě. Vládne slušnou fyzičkou, s tyčí mu to solidně odsýpá a občas předvede i nějakou vypečenější akční lahůdku. A to nemluvím o tom, že herecky dospěl od všech svých filmů minimálně o třídu. Podtrženo a sečteno, forma občas hodně přebíjí obsah, ale jinak jde o slušné řemeslo a film, za který se John Woo rozhodně nemusí stydět. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vzal si příklady z filmu Minority Report (tzv. Dotyková obrazovka a typickou barevnost). Hned od první chvíle je vidět, že to je typický John Woo, podobnost k jeho předchozím filmům. Klasické honičky. Je vidět, že se nezmění a proto by si neměl brát scénáře, nebo spíš povídky od Philipa K. Dicka, totálně mi zkazil náladu. Člověk jako je John Woo dokáže zneuctit boha jako je Dick. Už plno režisérů se snažilo z mistrovské povídky či knihy udělat ještě lepší dílo, ale jen "vyvolený" má tu možnost to dokončit. Má to trochu menší nedostatky s časem a se sci-fi vzhledem dohromady, které člověkovi vlezou do hlavy jako je např. tělocvična (Ben Affleck bojuje na moderní technologii a v pozadí jsou zastaralé známé prototypy). Uma Thurman jako "vládkyně počasí" je docela fajn, ale stále jsem čekal kdy vylítne se samurajským mečem a celý štáb rozseká, příjde k Johnymu a řekne: 'Po Billovi je řada na tebe Johny.' Ale přece musím něco Johnovi pochválit a to, že nechal příběh takový jaký má být, skoro každá stránka z povídky se ve filmu objevila. A kdybych to měl vše shrnout do jedné věty, tak jednoznačně řeknu: 'Určeno pouze pro milovníky akčních filmů Johna Woo.' ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Ve zdánlivě náhodné číselné sekvenci na začátku se objeví jména všech členů štábu a všech předmětů z obálky. (HellFire)
  • Scénář filmu prošel i rukama českého režiséra Jana Svěráka, který o něm chvíli uvažoval, ale nakonec jej odmítl: "Měl výborný začátek, ale ten konec byl tak blbě americkej... když má příběh zajímavý jen začátek, tak to je konec." (NIRO)

Reklama

Reklama