Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (445)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Očividně pouze s vidinou „výplaty“ se nechal zlákat akční klasik John Woo k tomuhle sci-fi projektu. Člověk, od kterého jsme byli zvyklí, že děj a dialogy pouze spojují nápadité akční scény, jakoby unavený klesal k šedivému průměru hollywoodských rutinérů. Už jeho poslední nevýrazné snímky (druhá Tomova nemožná mise, Kód Navajo) ukázaly, jak ojedinělé projekty kdysi natáčel!! Blízká budoucnost je nenápaditá, akční scény jsou víceméně pouze dvě, ostatní se za ně považovat nedají. Uznávám ale, že honička na motorce ze staré školy je fajn, stejně jako povedené finále. Nic nekompromisního to není, ale ani na nadávky to nevidím. Ben Affleck, skládající z „náhodných“ předmětů svoji minulost, nikterak neoslní, stejně jako překvapivě nevýrazná Uma Thurman (naštěstí se na ní alespoň pěkně dívá). Slušný thriller, se slušnou záplatkou to přesto je, jen od jména John Woo bych očekával přece jenom něco zdatnějšího. ()

Reklama

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Až příliš náhod, štěstí a nelogických situací. Vysvětlení, že někdo nahlédnul do budoucnosti, mně nestačí. Vadí mi, když má někdo viditelně opálené hodinky i po třech letech. Vadí mi, když se požár hasí mlhou. Vadí mi, když je hlavní hrdina nesmrtelný i v situacích, kdy by ho zabilo malé děcko válečkem na nudle. Vadí mi Ben Affleck. A nelíbí se mi Uma Thurman. Na to všechno dopadla Výplata ještě dobře, ne? Rozhodně líp než ta moje egyptská… (Filmfest Hurghada 2012, 58/67) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Marná snaha - John Woo bude "tím" JOHNem WOOem jen když se vratí do Hongkongu a znovu naváže spolupráci s Chow Yun-Fatem. Kdybych totiž nevěděl, že Výplatu natočil právě on, v životě bych ji k němu nepřiřadil. Jeho nezaměnitelný styl je tu cítit jen a pouze díky oné holubici. Akční scény jsou zvládnuté s přehledem, ovšem k takovému olovem, střelným prachem a krví "vonícímu" peklu, jaké dokáže tenhle mistr akce rozpoutat, mají na míle daleko. Tím ale nechci Výplatu nijak shazovat. Je to dost dobře natočená a překvapivě i napsaná thrillerová oddechovka (sci-fi je to asi tak z jedné osminy - viz velmi nevýrazná vizuální stránka - pro daný žánr "docela" zásadní věc) ;-) s přijatelnými hereckými výkony (včetně Afflecka a Umy). Žádná absolutní bomba se určitě nekoná, ale dvouhodinová neurážející zábavička IMHO bezpochyby. 70 % ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Paycheck si škodí tým, že sa tvári vážne. Alebo som prehliadol sofistikovaný zámer natočiť prvú komédiu podľa predlohy Philipa K. Dicka? Každopádne, John Woo bol tentoraz vyslaný do sveta, kde niet miesta pre biele holubice. A to znamená mrhanie ako jeho talentu, tak i toho Dickovho. Aspoň že Ume Thurman to sluší a John Powell servíruje ďalší super-cool soundtrack. Bez nich by to bolo total faux pas. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Když Jennings (Ben Affleck) a Rachel (Uma Thurman) ujíždí na motorce v tunelu v čase 01:13:58, řekne jí, ať se skloní. Trubka urve policejnímu vozidlu majáky, avšak v následují scéně je auto opět má. Hned v další scéně už zase nejsou. (NutrixChelys)

Reklama

Reklama