Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ten večer, kdy skončí ve funkci šerifa v Nevadě, přísahá Jerry Black matce zavražděné dívky, že vraha najde. Nevěří totiž, že policie zatkla toho pravého. Zjistí, že to je v poslední době v této oblasti už třetí případ, kdy oběti jsou mladé, blonďaté, hezké a na svůj věk malé. Kupuje proto starou benzínku v horách poblíž oblasti, kde se zločiny odehrály, a pátrá po vysokém muži s černým kombíkem, který rozdává hračky v podobě dikobraza a říká si čaroděj: to vyplývá z obrázku, který nakreslila zavražděná dívka. Jerryho osamělý život vystřídá přátelství s jistou ženou a její malou, blonďatou dcerkou. Není možné, že Jerry zanedbal něco, co může mít smrtelné následky? (Filmbox)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

B!shop 

všechny recenze uživatele

No spatny to nebylo, ale naka super kriminalka taky ne. Seana Penna mam rad, jenze jako herce, tohle byl prvni film, kterej jsem videl od nej jako rezisera. Jacka Nicholsona mam taky rad, jenze tady vypadal jak vyzranej vychlastanej dedek, aspon, ze to nemelo vliv na jeho vykon a opet hral skvele. A jeste potesi Benicio Del Toro jako vymastenej indian. Jinak pribeh je silene pomalej, furt se jen mluvi a vetsinou se film venuje samotne postave Nicholsona, misto aby se zameril vic na tu detektivni cast. Navic film v podstate nicim neprekvapi, proste to jen tak plyne, aniz by to nejak vyrazne nudilo a nebo naopak bavilo. A pak pride konec. Jedina originalni cast filmu, jenze me bohuzel nasral. Celkove to je slusny drama, ale nic extra. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Přísaha je již v pořadí čtvrtou adaptací námětu známého švýcarského dramatika Friedricha Dürrenmatta. Poprvé byl tento příběh uveden na plátno v roce 1958 (německý Stalo se za bílého dne) a byl označen za solidní detektivní film. Dürrenmatt však nechtěl, aby bylo jeho dílo pojato jako detektivka (původní záměr byl o posedlosti), a tak svůj příběh poupravil a vydal ho znovu pod názvem Slib. Penn se snaží ve svém díle vystihnout Dürrenmattovu myšlenku, avšak zároveň, kvůli atraktivnosti a spádu, se i věnuje samotné detektivní stránce. Tím, že Penn balancuje mezi detektivním příběhem a studií lidské mysli, však samotnému filmu malinko škodí, protože závěr skutečně detektivní není, ač ho bude většina diváků očekávat. Přísaha je film o posedlosti, který díky sugestivnímu výkonu Nicholsona, zručné režii Penna a citlivému soundtracku Hanse Zimmera stojí za zapamatování. A kdyby si nehrála na detektivku, možná by se stala i klasikou... ()

Reklama

cross 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavě natočený a velmi, ale velmi pozvolně vyprávěný thriller, kterému až na pár okamžiků chybí prakticky jakákoliv významější akce či napětí. Jack Nicholson si hlavní roli střihnul s nebývalou přesností a určitě také potěší sice krátký, ale o to výraznější výstup Benicia Del Tora. Ale pozor, nečekejte thriller v právém slova smyslu! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Filmařsky pozoruhodné dílo rozehrané do mistrovské  kompozice s naprosto nezvládnutým závěrem; u filmů tohoto druhu se vnucuje pozitivní závěr, chycení pachatele. Kompozice jako celek dostává citelný úder, policie do osobního vztahu, který se jí netýká a špičkový kriminalista je degradován na zkrachovalého alkoholika, kterým po celý film nebyl - nelogické a zpotvořené. Bohužel. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Zaujal mě popisek filmu a jako zajímavost režie Seana Penna. Taky to, že se ve filmu má ukázat i Mickey Rourke. Jo, tak to je pro mě trošičku výsměch! Skrz dvě proplakaný minuty co se ve filmu objeví, bych já probulel celej den! No tak jsem krapet setřel. Film se hrozně táhne, nemá tempo a určitě jsme zvyklí i na lepšího Nicholsona. Ovšem konec filmu je příjemný překvapení teda aspoň v tom, že něco takovýho tu ještě nebylo. Ale jinak zcela obyčejnej film bez dechu a života! 50% ()

Galerie (66)

Zajímavosti (11)

  • Přestože se film točil v Renu v Nevadě, žádné z míst, které je ve filmu zmiňováno (např. Becker nebo Monash), se v Nevadě nenachází. (HappySmile)
  • Pomeranče a pomerančová šťáva zde mají stejný význam jako v trilogii Kmotr - tedy značí blížící se smrt. (HappySmile)

Reklama

Reklama