Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Recenze (62)

verbal 

všechny recenze uživatele

Milá, zábavná, svižná a zdravotně nezávadná pocta Putinfilmu Sergeji Leonoviči a Genrichu Morikoněnkovi, dokonce s jemným přesahem až k samotnému Tinu Tarantinovovi. Prostě takové Tenkrát u Vjazmy, druhoválečný eastern, plný čestných a vlasteneckých коровмальчиков, prohnilých a sadistických blesskossvodů, kurevské zimy a s tajuplně mlčenlivým mstitelem příkoří a bezpráví – Korolem Bronsoninem, tentokrát bez harmoniky, bo by mu přimrzla k držce. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

VÝ-BOR-NÝ ruský vojnový film. Len od toho nečakajte patetickú epiku, toto je v skutočnosti rozkošne zemitý samohonkový western (eastern?) odohrávajúci sa počas druhej svetovej. V podstate variácia na Sedem statočných, akurát že tentoraz je to hŕstka vojakov, ktorí nájdu útočisko na opustenom statku a za pomoci tajomného "Červeného ducha" (ktorý sa skrýva v lesoch a loví fašistov po tuctoch) musia čeliť nemeckej presile. Zhruba od polovice je to nonstop strieľačka (prerušená jedným pôrodom) a preukrutný krvák, ale nechýba ani nadhľad a humor. Navyše k tomu hrá niečo ako Morricone s balalajkami a ruskými chorálmi. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„KDYŽ NĚMEC ZAOSTÁVÁ NEBO ZABLOUDÍ, PŘÍZRAK ZAÚTOČÍ. ZABIJE A ZMIZÍ…“   Taková partyzánština. Pár (tedy několik) „skopčáků“, pár (přesně tak… několik) sovětskejch partizánů a kolem všeho (a všech) potulující se „přízrak“ – kandidát na hrdinu SSSR. Prostředí opuštěnýho venkova, krásná zimní atmosféra… a frajer, co se vyzná ve válečnejch praktikách. Dobrej úvod, pak normál, pak akcička, pak porod a pak další (tentokrát větší) akce. Takže vlastně žádný zbytečnosti. Škoda, že to vobčas působí trošku legračně… Ale vono to asi má bejt takový odlehčený válečný dobrodrůžo.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Němčoura cejtím na míle daleko. 2.) V Německu o mně kolujou zkazky.   ///  Thx za titule „Liber“.                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná válečná jízda z Ruska!! Rusové jsou ve válečných filmech velmi slušní, ale tohle patří k tomu nejlepšímu, tak za poslední 2 roky, co vytvořili. Je to hodně netradiční pohled na válku, ale ten styl i způsob jak to Rusové podali mi hodně sedl. Film se zaměřuje na hrst sovětských vojáků, kteří utíkají před němci a snaží se najít své vlastní vojáky, ale mezitím se ubytují na statku a tam nešťastnou shodou náhod příjde i německá jednotka a vše samozřejmě eskaluje. Rusům hraje do karet fakt, že kolem se potuluje hrdinský voják s názvem Red Ghost, největší postrach němců, který je tam loví jednoho po druhém a téměř magicky mizí beze stop. Film má slušnou atmosféru, fajnový vizuál a akční řachanda trvá téměř 40 minut, je podána ve Western stylu a není nouze jak o slušné Gore, tak i o skvělou hudbu a najdou se i komicky brutální scény, což zde padlo jako prdel na hrnec. Pochválit musím i postavu Red Ghosta, což byl pořádně vyskillený frajer. Jediným mínusem je pro mne dvoj dabing, který zazní při německých pasážích, ale to hold divák musí přežít. Jiná verze není a nejspíš nebude. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8/10. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Současné ruské válečné filmy dokáží sloučit nápady, že by autoři zasloužili zahrát balalajkový opus a připít jim stakanem stoličné na zdraví, s nápady, za které by ti samí tvůrci zasloužili před smrtí vytrestat pravou bavorskou kutálkou. Jinak řečeno, tomuhle můžete dát dvě hvězdičky stejně jako čtyři a já se ještě nerozhodl, kam to patří pro mě, takže zůstanu u tří. Řácky krvavé a zase jednou si připomenete význam fráze "zima jak v ruským filmu". Přízrak v efektivitě likvidace SS notně šlape na paty i Eso Rimmerovi (a řetězec nebyl přerušen ani zde). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Hodní, zlí a oškliví. Pro pár hltů samohonky. Pro pár hltů samohonky navíc. Rublová trilogie vecpaná do hodinky a půl dobře ví, že s nedostatkem odvahy se lišit je pád do žánrového průměru neodvratný. Německý důstojník v ženských šatech, lehký nadhled a krvavé hájení Butlerovy farmy se chvílemi zdály jako dobrá cesta, abychom poznali, že na východní frontě rozhodně nebyl klid a zároveň se z toho nestala jen bylina o putovní roli Ivana Rambova, či chcete-li Rudého přízraku.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemecké dialógy sú dabované v ruštine - jednohlasne. S týmto som sa naposledy stretol na blšom trhu v Poľsku, keď som si pred 30 rokmi kúpil video pásku, kde boli dva filmy. “Delta Force” a “King Kong”. Popravde, chvíľu mi trvalo kým som sa z toho v 21 storočí na konci roka 2021 - spamätal. Samotný snímok má miestami komediálny nádych, pričom v doprovode westernovej muziky človek nevie či sa má smiať alebo plakať. “The Red Ghost” poteší najmä fanúšikov vojnových filmov, ktorým je viac menej jedno akú kvalitu samotný snímok má, hlavne že majú všetci uniformy a jebe im to na tie vygumované hlavy. A Ja? Ja som relatívne spokojný tiež, lebo celý film snežilo a bola im zima :) Na záver zopakujem: toto je film, ktorý sa v žiadnom prípade nenesie v serióznom duchu s vážnosťou hodnou vojnového stavu. Je to celé poňatím deja úmyselne odľahčené, akoby chceli dať divákovi jasne najavo: Vojna bola miestami celkom sranda, aj keď ti išlo o krk :) Treba si to len užiť, nepolemizovať, nezamýšľať sa, vnímať ho ako niečo, čo Vás môže napriek ťažkej dobe, celkom slušne pobaviť. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Pořád dokola to samé, hrdinní Rusové v hrstce "nesmrtelných" bojují proti desetinásobné přesile naprosto tupých skopčáků.. a někde mezi těmi rudými pidivoji je Ten "přízrak"... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,, Je tu krásně! ''  --- U Stalinových onucí, ať mně kopne špagin, z tohohle hned po samohonce a cibulce smrděl sám velký Tarantino! Rusové neskutečně překvapili! Zatímco jejich očekávané blockbustery jako třeba Ljotčik nebyly až tak super jako trailery na něj, tohle se tedy povedlo. Radost je o to větší, že jsem o to zakopl jak o pěchotní minu prakticky náhodou. Herci byli skvěle vybraní, Němci byli přesně takoví jak je známe z filmů z východní fronty. Ruští vojáci to samé. Typově skvěle rozdílní! Někteří Němci ač vrazi a okupanti byli až sympatičtí včetně největšího záporáka samozřejmě od SS. Ale Bogatyrev na sympatie moc nedal :-), protože sněhobílý ruský sních nechal celkem často mocně zbarvit rudou árijskou krví. A nejen jí. Ne, v tomhle filmu nehledejte to nesnesitelné ruské gerojství tak jak je známe z jiných snímků. Tady krvácí všichni stejně a jejich krev je ve sněhu stejně rudá. Zkrátka tak jak to bylo i za války v Rusku. Akce je ve filmu požehnaně a k bojovým scénám nemám výhrad. A když se nebojuje, dobře fungují i pásma mezi akcí. Nudit se divák opravdu nebude. Hudba parádní a její volba to pozvedla o laťku výš! Budiž tento počin učebnicovým příkladem, že s málem se dá natočit hodně solidní válečný film, který strčí do kapsy i vysokorozpočtové snímky. Digitální efekty totiž nejsou vše, to už víme dávno a možná čím dál tím více to platí. Nechápu, ale film je tu značně podhodnocený, proto dohodím jednu rudou hvězdu a dávám za 5 nábojů do svého mosinu s optikou. Po včerejší exemplární popravě důchodce 007 jménem Není čas zemřít mi tenhle doušek ruské 100% samohonky zase spravil chuť koukat na současné filmy! * * * * * ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Ruský Tarantino. Tarantinov? Spousty krve, absurdity a nadšení, které má vydržet do závěrečných titulků a ani o minutu déle. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi podarený "western". Áno je to doslova western, len je tam asi o 60 stupňov chladnejšie než Eastwoodovi v Tenkrát na západě. Celá tá forma dokonale sedí a myslím, že Rusi siahli po veľmi zaujímavej látke. Spojiť druhú svetovú vojnu s neviditeľným pomstiteľom a pridať aj komické prvky, napríklad nemecký nácek v ženských šatách brodiaci sa snehom. Za mňa veľmi dobrý, nápaditý film, ktorý zaujme od prvej scény. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd celkem slušně vyvažuje druhá polovina. Postavy jak už to u ruských filmů bývá zvykem, jsou na pěst, ale nechybí zde napětí a slušná akce. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vubec ne spatna zanrovka. Az se chce verit, ze tradice ruskych filmu z druhe svetove valky je zpet Je to treti film s Michailem Gorevojem, ktery jsem sledoval s radosti. Zakladni linka se zavrsuje v zaverecne scene. Tento "prizrak" neni skutecna postava. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Rusové mě zase jednou příjemně překvapili. Tento jejich válečný film vůbec nevypadal tak, jak jsem očekával. Což o to, o hrdiny okamžiku nebyla nouze, SS Hauptsturmführer byl patřičně démonický, mrzlo jak v Rusku, ale místo uvědomělých frontových vojáků jsem narazil na hrstku ztracenců, kteří bojovali o holé přežití potom, co unikli z německého kotle u Vjazmy. A tak snímek nebyl velkolepým frontovým spektáklem jako spíše dalším povedeným easternem. Už jsem jich pár viděl, ale tento byl zatím nejvydařenější. Kromě příběhu musím ocenit i hudbu, a přestože jsem měl pocit hraničící s jistotou, že jsem už něco podobného viděl i slyšel, zklamání se nedostavilo. 4*+ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Technická stránka na úrovni, zasněžený vizuál výborný a když dojde na postavy, tak to stojí za starou bačkoru. Prostě takový ruský válečný standard. Příběhová stránka mi přišla trochu odfláknutá. Možná budu trochu spoilerovat když napíšu, že středobodem všeho je vlastně bitva o statek, která se odehrává v poslední třetině a v níž si to rozdá skupinka ruských vojáků s jednotkou nácků. Do té doby je to tajtrdlíkování ve sněhu, do kterého občas třeskne výstřel, po němž se kácí k zemi fašoun za fašounem. Ale koukalo se na to tak nějak dobře a i postavy, byť charakterově prázdné, byly zahrané na pohodu. Závěr tak trochu rozesměje, ale tenhle patos k Rusům prostě patří. No a ani tady si nemůžu odpustit kritiku ruského rychlodabingu ve chvílích, kdy zazní němčina. Jděte už s tím do p*dele, soudruzi! 60% ()

oLí 

všechny recenze uživatele

Tak Ruskej western v kulisách 2. sv. války jsem od toho fakt nečekal :) Docela svěží vítr, proč ne, bavilo. Místy dost odlehčený, ale přesto válku a její oběti neznevažující. Hravý, ale ne šaškárna, všechno dohromady dobře namíchaný a jak jsem psal - hlavně mě to jako diváka prostě bavilo - 7.5/10 ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi slušný film s výbornou hudbou, sibiřskou zimou a pro natvrdlé s jasným vysvětlením, proč mají Rusové mžitky, když je v okolí někdo s fašistickými spády. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tak sem se přesně hodí rčení "zima jak v ruským filmu". Nádherná ruská zima je ale pro obě bojující strany nepřítelem. Skupinka Rusů se pouští do akce záchrany jejich těhotné spolubojovnice a do akce se přidává postrach Němců v okolí, "rudý přízrak". Film má atmosféru, napětí a kvalitně natočené válečné scény. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Postava Přízraka v posledním záběru špičkově vysvětlená a obecně je to velmi dobrý válečný film odněkud z Ruska ze zimy 1941, kde dostali Němci poprvé ve válce na držku. Škoda jen utahané první poloviny, která to sráží dolů. 75% ()

Reklama

Reklama