Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (71)

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Hodně slabá detektivka, kde nedávalo smysl lautr nic. Až se tomu člověk musel smát. Už si tak nějak zvykáte, že tvůrci občas použijí berličku k dokonání jejich příběhu. Tady si ale upravili úplně vše tak, aby došli ke kýženému cíli. Což byl samozřejmě dost stupidní nápad. Otázek a nelogičností bylo tolik, že to pohřbilo i ty zbytky příběhu. Potěšila stopa z ČR a vcelku velké role našich milovaných spoluobčanů. Film však nenabízí nic, proč by ho měl člověk chtít vidět. Trošku lituji zhlédnutí... ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Effekten prý znamená dánsky "účinek". Říká google překladač. No - tedy za mě tento Marco je naprosto bez účinku. Pominu fakt, že někdo vzal knižní sérii, začal ji natáčet a nějak ji herecky obsadil a po 4 knihách - filmech se úplně změnil štáb, režisér a všechno to fajn herecké obsazení a místo toho tam dosadili lidi, jejichž charisma je opravdu na bodu nula. Nic. Panebože četl někdo ty knížky? Vždyť Assad v těch knížkách nezavře hubu!!! Tady jedou do Novýho Dvora pro cement a on v Berouně řekne Beroun... Kam se poděli všichni velbloudi, moudra, vtipy a litry a litry přeslazeného kafe??? A rozdvojená osobnost Rose??? Tohle má být ona? Ale no tak! Hlavního hrdinu už ani nekomentuju. Tohle je fakt šlápnutí absolutně mimo...Pokud jsem kdy psala, že v prvních 4 filmech postrádám humor z knižních předloh, tak se tedy omlouvám, protože tady postrádám úplně všechno z těch knížek - včetně přítelkyně Carla, která se najednou objevuje zde, jakože se tu teprv seznámili, no tak to už si knižní předlohou tvůrci vlastně vytřeli pr**l úplně. Další věc, co mě bodala u srdce - ty herecké výkony české národnostní menšiny (abych byla zcela politicky korektní). Tvl - Godla v Mostu jede bomby a tady mu člověk nevěří ani nos mezi očima. Malému Marcovi jsem nevěřila ani to zvolání: "Tati!" stejně jako všem ostatním z té jejich partičky a korunu tomu nasadil finiš - pochopitelně, při velkém finále musí pršet a hrát tklivá melodie. Takové klišé! No to mě pos** na holý prsa fakt. Já si vlastně říkám, proč jsem to dokoukala do konce? Na to si odpovědět nedokážu. Ale vím rozhodně, že pokud ve stejném složení zfilmují Nesmírného, tak beze mě. /// Jo, ježiš, teď koukám, že Nesmírného taky dali.... no...ne....díky. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Spousta producentů pokazí, co může. Přeobsazení hlavních rolí by nebyl až takový problém (Ulrich Thomsen je vynikající herec), Marco však svými logickými lapsy a nijakou atmosférou nesahá ani po kotníky předchozím dílům, obzvláště pak vynikající Složce 64. Škoda. A adaptace další knihy, Nesmírný, už se chystá, tak uvidíme, jestli se filmaři v dalším snímku poučí. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že oddělení Q je totálně pohřbeno. Po čtyřech výborných thrillerech přichází tenhle průšvih. Okleštění příběhu chápu, protože knižní předloha je celkem rozsáhlá a komplikovaná na množství postav, ale udělat z toho totální nudu s nesympatickým Thomsenem a zcela zazděným Youssefem, bylo moc. Celkově se to ani trochu nepodobá tomu, co nastavily předchozí díly a co jsme asi všichni měli rádi. Ale jsme aspoň známí ve světě, díky našim romským spoluobčanům. Bravo a třikrát hurá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama