Reklama

Reklama

Místnost sebevrahů. Hater

(festivalový název)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tomek Giemza (Maciej Musiałowski) je usvědčen z plagiátorství a vyloučen ze studia práva. Rozhodne se však tuto skutečnost skrýt a nadále dostával finanční pomoc od rodiny Krasucki (Danuta Stenka a Jacek Koman) – rodičů své přítelkyně z dětství Gabi (Vanessa Aleksander), do které se tajně zamiloval. Podvod však vychází na světlo. (sator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Komasa se docela činí. Poté, co si mohl domů odnést alespoň nominaci na Oscara, tak má na kontě pokračování svého asi nejznámějšího filmu, které dopadlo v celku lépe. Spíše asi protože nejde o nějaké trochu emařské a nic neříkající drama, které je čistě psychologické dílo, kde jsou problémy puberťáků, které mohou dost nelibě vyeskalovat. Zde máme z ničeho nic film, který vypadá stejně, rozjíždí se stejně, ale nakonec má mnohem tvrdší, silnější a větší poselství. Příběh zhrzeného chlapce, který se rozhodne mstít trochu zvláštním způsobem. A to tím, že rozvrátí celou společnost. A tak nějak je zajímavé, že se film věnuje docela dost do teď nekonkrétní problematice placených trollů, což je velmi zajímavé překvapení. Film se stále v nějakých částech rozjíždí a nebo jede trochu pomaleji a mdle, ale člověk je schopen to na konci docenit kvůli celkovému vývoji postavy i situace. Člověk se trochu i pozastaví na opět odkazem na starý díl, kde se postavy dorozumívají skrze nějakou hru, což je v celku zvláštní a možná trochu laciné, ale je to forma originální reprezentace. Film ani tolik nemá s místností sebevrahů nic moc společného, ale člověk cítí odkaz. Situace i ve společnosti se změnila a možná to právě chtělo natočit takovýto film. Dokázal bych si i představit, že Komasa přijde jednou s dalším dílem. Ale možná si budeme muset počkat dalších deset let. Než se zase změní situace a něco se bude muset dít. Jisté je, že další film od Komasy bude mít dost lidí v hledáčku. A proč by ne? Za posledních deset let nenatočil nic, za co by měl být vyloženě kritizován. A za dva roky natočil dva velmi uznávané filmy, a má za sebou nominaci na Oscara. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Do nejmenších psychóz, kurvovství a hovadismu vypiplaný dramat państwowy, ve kterém opravdu není ke komu přilnout. Na straně jedné totiž stojí famózně zahraný, mimořádně slizký bezemoční sociopat, na té druhé pak překorektnělý sluníčkářský buzerant a zkurvený populistický vítač, jejichž interakce ovlivňují vychcaná Sórošovic famílie a katalogově odporná, bezskrupulózní paní Novotná z Burakryjów. Tedy něco, jako byste se v kulisách cigánské demonstrace za ztrojnásobení sociálních dávek museli rozhodnout, jestli fandit přihlížejícím tupým skinhedům nebo vypatladným levicovým smažkám z Antify. S takto rozdanými kartami dobro prostě nezvítězí, tedy nezbývá, než se prostě kochat dokonale napsanými patopostavami a promakaným dějem plným animálního zmrdství, morální pokřivenosti a šosácké debility. Zároveň také mrazivé memento pro nadcházející digitální degeneraci o zhoubném vlivu a dezinformační moci cíleně ovcujících asociálních sítí a internetů na jakékoliv kritické myšlení. Zajebisty Komasa! ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Komasa se u mě pohybuje vždy na čtyřech hvězdičkách. Sice lízá jako jejich horní, tak spodní hranici, ale zdá se, že ji asi nikdy nepřeleze ať už jakýmkoli směrem. Trochu předlouhé a myslím si, že kyberpolicie by tomu přišla na kloub, ovšem v jakémkoli jiném hledisku absolutní pecka (herci, scénář, režie, originalita...) a my Polákům jen tiše závidíme. 90% ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Názov "Sala samobójców" je v tomto prípade absolútne neopodstatnený, keďže film neodkazuje absolútne v ničom na pôvodný Komasov film Sala samobójców spred 9 rokov. Ale odhliadnuc do toho ma heker-hejter celkom bavil - bola to zaujímavá reflexia súčasných trendov v (anti)reklame a (anti)kampani, ktorá je pomaly ale isto bežným prostriedkom v konkurenčnom boji, hoci absolútne mimo akejkoľvek fair-play. Akurát mi bolo ľúto, že to bolo miestami až príliš prehnané a nechce sa mi veriť, že by to bolo až tak jednoduché toto všetko uskutočniť, tak ľahko ako to tu bolo odprezentované. Nič to však nemení na skutočnosti, že film stál za to, a určite je to lepšie ako Komasov počin spred 9 rokov s rovnakým názvom. ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Ponejprv jsem chtěl filmu něco vyčíst, jako že má tu a tam trochu méně plynulý průběh nebo že herci a scénář jsou daleko od toho jít na dřeň. No ale když se řekne Joker, Hannibal Lecter nebo John Doe z filmu Sedm, tak už se Tomek dostává do dosti vybrané společnosti. Bacha na něj a bacha na současný svět. Ve chvílích, kdy Tomek přetváří svět skrze sociální sítě, je až reálně strašidelný. To byl záměr a ten se vydařil. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach vo Varšave. Natáčalo sa od 28. októbra do 22. decembra 2018. (MikaelSVK)

Související novinky

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

Šarlatán má 10 nominací na polské Orly

24.04.2021

Polská filmová akademie zveřejnila kompletní seznam nominací pro Polské filmové ceny - Orly v rámci jejich 31. ročníku. Akademici letos vybírali ze seznamu celkem 130 děl, z čehož bylo 31… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama