Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (75)

Gediman 

všechny recenze uživatele

Hm, hodně chabé. Čekal jsem víc. Chybí tomu zábavnost. Tvůrci to chtěli udělat víc krvavější, což by nevadilo (má to rating R, zatímco staré filmy mají PG-13), ale moc se jim to nepovedlo. Určitě by to vyžadovalo složitější triky. Fakt by mě zajímal rozpočet (nedohledal jsem), protože to muselo být fakt hodně málo. První film stál 3 miliony. Navíc to má na konci nesmyslnou feministickou hlášku - Bianca je hodná královna, co přišla zachránit Zemi před "zlými samci" (tak alespoň tvrdí ta lovkyně). Ale vždyť i tihle řadoví Kriti kladou vejce :) Nápad s tím, že Kriti nemají rádi hlasitý zvuk, je taky blbost, protože v jednom filmu (už nevím v jakém) jeden Krite zařval tak, až praskalo sklo. Finále bylo dost slabé. Jako kdyby tvůrci nevěděli, jak ten film ukončit. ()

Gorehound odpad!

všechny recenze uživatele

Hrôza. Toto si Critters nezaslúžili, nezaslúžila si to ani Dee Wallace. Otrasné pokusy o humor, skúšané netalentovanými, nesympateckými hercami, možno ešte hlavná hrdinka sa snaži, ale tú katastrofu neutiahne. Afrika vydávaná za USA, ale to by bol ešte najmenší problém. Premýšľal som, že aspoň za peknú prírodu by si film zaslúžil jednu hviezdu, ale nie... Pokusy o rádoby krvavosť, kde aj tak poriadne nie je nič vidieť, aj Critters vyzerajú nejako divne... No, som v pokušení to nedopozerať, a to sa mi už dĺĺĺhóóó nestalo. Milujem originálnu jedničku a dvojku, milujem 80s kulťáky, béčka, ale väčšina z nich bola natočená aj s nadšením filmárov, srdcom aj dušou, ale toto... Píšem počas sledovania filmu, čo hovorí za všetko.O.K., cca 50 minút a vzdávam to! EDIT: Dopozerané, synťákova hudba alá 80s fajn, ale dajte mi osadenstvo Stranger Things namiesto každého degenerovaného fagana, ktorý komunikuje len cez SMSky... Ako fakt, radšej si pustite starších Critters, a zabudnite, že niečo také existuje. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Votrelci útočia? To ako vážne?! To je akoby Predátora premenovali na Útočníka. Piaty celovečerný diel kultovej série Critters a zároveň bohužiaľ prvý, ktorý sa úplne zaobišiel bez maskotov ságy: Charlieho a Uga. Ich hereckí predstavitelia päťku aspoň produkovali, ale to mi ku šťastiu fakt nestačí. Náhradou mala zrejme byť herečka Dee Wallace, ktorá hrala mamu v jednotke a v päťke je na nej absurdné jednak to, že vyzerá približne rovnako, ako pred 33 rokmi a jednak to, že nehrá Helen Brown, ale postavu menom Dee (wtf?). Inak je päťka tragická, originálni Kriteri sú stále fajn, ale tvorcovia prišli s príšerným nápadom kráľovnej, ktorá vyzerá ako nenormálne veľká biela kľúčenka pre 12-ročnú roztopašnú školáčku, ktorá si do školy suverénne doniesla žuvačkové "cigarety" a jednu si "zapáli" na hodine dejepisu. Sem-tam je to krvavé, sem-tam infantilné, ale to by mi nejako extra nevadilo, keďže podobne na tom bola aj dvojka a to je môj obľúbený film. Každopádne ide o veľké béčko určené čisto fanúšikom. Pre ktorých je to však skôr danajský dar. Chcelo by to poriadny remake. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Vím, že ani starší díly nebyly žádnej filmovej zázrak a majstrštyk filmovýho řemesla ale rozhodně to bylo zábavný což se o tomhle nejnovějším výplodu z Critters rodiny říct nedá. První dva díly pro mě mají i nostalgickou hodnotu. Critters Attack ale balancuje těsně nad odpadem. Jednu hvězdu dám za vzhled Critters kteří se povedli. Zbytek je ale jedna velká zoufalost. PS: WTF ? Celkem mě zarazil i českej název. Vždycky to byli Critters a teď jsou z toho najednou příšerky ? Nechápu... ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci této záležitosti zřejmě dostali co chtěli. Critters Attack! mohou bavit fanoušky béčkových hororů, ale scénář je napsán mdle. Tvůrci vědí, že hlavní přitažlivost těchto filmů jsou monstra. Ale krvavé násilí těchto stvoření není dost, aby jste tomu věnovali hodinu a půl, Postavy jsou prázdné a zábava přemrštěná. V závěru mě pobavila zahleněná ústa příšerky, nevím jestli to tvůrci zamýšleli jako vtípek. Celé mi to přijde jako sociální kritika hnědých španělských slimáků, kteří také zaplavují naše zahrady. Nebo že by dokonce nekorekně invaze Afričanů a Arabů do demograficky vymírající Evropy? Jako fanouškovi žánru Sci-Fi mě začalo vadit slučování žánrů horror a Sci-Fi. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)
  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)

Reklama

Reklama