Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V dobrodružném snímku Pevnost Alamo se setkává Oscarem oceněný Billy Bob Thornton (Nejlepší převzatý scénář, Smrtící bumerang, 1996) s Dennisem Quaidem (Traffic) a Jasonem Patricem (Spáči). V tomto impozantním výpravném snímku spolu tvoří skvělý tým. Na jaře roku 1836 se ze všech sil snaží po 13 dní bránit malou texaskou pevnost. Má však méně než 200 obyčejných mužů šanci proti neuvěřitelné převaze tisíců vojáků vedených mexickým diktátorem? Tento příběh, založený na skutečné události, líčí odvážné volání po nezávislosti a hrdinský boj za svobodu! (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

RHK 

všechny recenze uživatele

Pevnost Alamo je mnohem horší než klasický oscarový film Alamo s Johnem Waynem. Jde o načančaný a nesympatický a k tomu dost nudný exkurz do historie, který mne odpuzoval již od počátku. Nebyl jsem se schopen dodívat, nicméně srovnat to s původním filmem můžu a hodnocení je jednoznačně negativní. Zbytek řekl ve svém skvělém komentáři kolega sud. Jestli chcete vidět ty spousty dobře vypadajících nažehlených vojáků a dobrovolníků :=) bojujících na povel, tak se podívejte na trailer (klikni): http://www.youtube.com/watch?v=e_yQPBsoQao ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Sice v leckterých ohledech věrnější historické skutečnosti než předchůdce z roku 1960, ale celkově nepříliš vydařené zpracování. Hodně se nepovedl scénář, skřípala režie a herecké obsazení se mi taky nezdálo ideální, takže povedené dobové kulisy už to nemohly zachránit. Crockettova věta: „Je úžasné, co dokáže hudba“ má něco do sebe, ale bohužel právě hudba se mi nelíbila, ve srovnání s hudbou Dimitri Tiomkina z verze Johna Wayna se jedná dokonce o propastný rozdíl. Některé dialogy byly vyloženě plytké, snaha o emoce a dojetí diváka občas až příliš násilná, vyvolalo to spíše můj odpor. Táboráková historka o pečených bramborách byla dost nechutná. :)) Jinak tohle byl spíše dobrodružný historický film, verze z roku 1960 je daleko blíže westernovému žánru. Sedělo mi to k tomu Texasu víc. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc rozvleklý film, který je až moc patetický a chce být tak moc emotivní, až je nudný. Pokud nejste zapálený americký vlastenec, tohle s vámi moc nepohne... Navíc, nemůžu si pomoct, ale Dennis Quaid a Billy Bob Thornton mi přišli v parukách prostě směšní a jen těžko uvěřitelní. Davy Crockett v podání Johna Wayna je prostě lepší. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Výprava 10/10/// +slušná válečná akce, Billy Bob Thornton a jeho postava, je celkem cítit krev a prach, závěrečná hodinka -docela dlouhé, pomalejší rozjezd/// Pevnost Alamo byl dlouho vyhlížený film u kterého jsem měl jen mírné rozpaky z toho jestli mě látka osloví. Stalo se nejen to, film mě i sám o sobě zaujal. Rovněž tak i některé jeho postavy a historické události. Možná to není úplně trefa do černého a víme jak to skončí, ale i tak to nebyla nezajímavá podívaná./// Celkem 75%/// ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takový roztahaný film. Jason Patric a Patrick Wilson mě moc nezaujali, Dennis Quaid neměl co hrát (tak tam kromě závěru většinou nebyl) a herecky to tedy celé zachraňoval jako vždy výtečný Billy Bob Thornton. Výprava a kostýmy jsou také povedené a dobrou práci odvedl i Carter Burwell, jen režisér tomu nedokázal dát pořádný tvar. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (16)

  • 9 rokov po páde Alama sa stal Texas 28. štátom USA. (Smok)
  • Počas natáčania si lokálne spravodajské televízie zabezpečili vrtulníky, aby získali letecké snímky pevnosti. Účinkujúcim bolo však prikázané, že keď uvidia vrtulník, majú mu ukázať prostredný prst, takže žiadne zábery nakoniec nemohli byť uverejnené. (Smok)
  • Niekoľko ľudí, ktorí účinkovali v komparze, sú skutočnými potomkami obrancov Alama. (Smok)

Reklama

Reklama