Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (304)

mira007 

všechny recenze uživatele

Český pokus o variaci Bláznivé střely? Podle traileru jsem to čekal daleko horší, ale po slabší první půlhodině ( nebo jsem si na ten styl zvykl ) se jela smršť gagů, vtipů, groteskních scének jak palba kulometu a mně ten styl i seděl a pár věcí bylo opravdu vtipných, ale jako celek je to prostě v českých podmínkách tak nějak neuvěřitelné, nehledě na to, že pár vyloženě trapných věcí potopilo asi i to dobré. Tři hvězdy za snahu a za bezchybného Davida Novotného. ()

plechulka 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí to zde srovnává s Kameňákem a Babovřesky - nevím, z těhle filmů jsem vždy viděla pouze pár minut a úplně jsem cítila, jak mi odumírají mozkové buňky... To se tady nestalo a pár vtipů z mnoha mne fakt dostalo (nejvíc asi CELODENNÍ HRA PRO ZAČÍNAJÍCÍ KRIMINALISTY). Navíc mi přišlo, že si herci své role docela užívají a tak jsem si to také užila... ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Proč? Proč, když už rozjeli dementní komedii, se drželi tak zkrátka a nerozjeli to ještě dementněji aby to bylo tak blbé že až dobré? a že k tomu moc nechybělo. Začátek, obzvláště terorista v MHD byl laťkově docela vysoko. Takhle nakonec zbyla jen Hana Vagnerová a... skoro nic. Tohle je vyloženě promarněná šance. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Objektivně to asi na ty tři hvězdy nemá, ale potěšily mě ty vtípky v druhém plánu, které mám tak rád v již několikrát zmiňovaných Bláznivých střelách apod. David Novotný to ustál a ostatní dobře přihrávají. Jedním z nejlepších momentů je když svědkyně namaluje podezřelého v kubistickém stylu, to mě sejmulo. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Film se natáčel také v prostorách Lékařské fakulty Univerzity Palackého. (dama2014)
  • Poslední klapka padla v Olomouci dne 28. 7. 2019. (rakovnik)

Reklama

Reklama