Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Tajemné zmizení pana Davenheima (S02E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Disapperance of Mr. Davenheim (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 52 min

Obsahy(1)

Při společné návštěvě představení iluzionisty jsou inspektor Japp i kapitán Hastings fascinováni kouzelníkovým uměním, pouze Poirot je skeptický. Žádné záhady neuznává. Japp mu proto předloží skutečnou záhadu, a sice nevyjasněný případ zmizení významného bankéře. Pan Matthew Davenheim před několika dny odešel ze svého domu odeslat dopisy a od té doby o něm nikdo neslyšel. Nepotkal ho ani jeho kolega a rival v jedné osobě pan Lowen, mířící stejnou cestou k němu domů. Tato záhada Poirota zaujme natolik, že s Jappem uzavře sázku, že ji vyřeší do sedmi dnů, aniž by opustil svůj byt. Klíč k případu geniálnímu detektivovi nakonec poskytne obsah toaletní skříňky zmizelého muže. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl, kde sice je překvapivá pointa, ale celé je to takové líné. Nicméně interakce Poirota s papouškem a plnění Hastingsových úkolů vtipné bylo. Za mne 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi vydarená časť, zaujímavá krimi zápletka a humorom sršiaci H. Poirot. Odhalenie zápletky bolo tiež zaujímavé, fantázii sa medze nekladú evidentne... Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle filmové zpracování jsem (možná poněkud paradoxně) ocenil až na druhé shlédnutí, neboť jsem znal rozuzlení a mohl se tudíž soustředit na všechny ty nádherné fórky, kterých se filmaři dopustili. Suchet aka Poirot, jakoby nic čarující s příručkou v ruce je naprosto úžasný a odzbrojující. Skvělé! Celkový dojem: 85% ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tajemné zmizení pana Davenheima patří do té skupiny případů, které vynikají svou hravostí s divákem a jeho pozorností. Vedle toho jde rovněž o velice humorně pojatý díl, hlavně díky sázce mezi Jappem a Poirotem, který si krátí chvíle trávené ve svém bytě tím, že se učí kouzlit, navíc ve společnosti otraveného papouška. Též musím ocenit přítomnost flashbacků, kterými se v předchozích dílech hodně šetřilo. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když se spojí dobrý detektivní příběh a k tomu se přidá ještě skvělá zápletka komická, která se tentokrát točí kolem sázky, kdy Poirot musí řešit případ s tím, že nesmí odejít z domu, vznikne skvělý příběh, který vás baví, a i když odhalíte pointu dřív, ty vtípky a kouzelnická čísla si užijete. Celkově je to pak výborně vše zkombinované. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších těch krátkých Poirotů. Nejen, že se jedná o kvalitní zápletku, ale tentokrát nekulhá ani atmosféra. Do toho neobvyklé řešení případu - nevyjdu z domu a Poirotovi kouzla:). ... Mlha, kapesní zloděj, trezor, závody aut, papoušek. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot se učí čarovat a mezitím uzavírá s inspektorem Jappem sázku, že sedm dní nevytáhne paty z domu a zároveň vyřeší případ zmizelého bankéře Davenheima. A jak známe Poirota, i tohle nebude neřešitelný případ. Příjemný a hodně dobrý díl. Theme music: Christopher Gunning, Incidental music: Fiachra Trench ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To bylo perfektní představení! Tenhle snímek bych pouštěl všem budoucím rejžům na FAMU, jelikož narvat vše a nic navíc do padesáti minut zaslouží kurevský respekt! Zápletka je una bellissima, prostředí je grosso a Hercule s ostatním komparzem jsou famosi! Neskutečná zašmudrchanost případu upoutala každého "Herculovce" (tj. fanatický fanoušek detektiva s knírkem). 96% ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Odišiel do hmly a už sa nevrátil na obchodné stretnutie. Niekoľko málo pravdepodobných náhod, až je riešenie celkom očividné. Samozrejme len pre nejlepšieho detektíva. –––– Za předpokladu, že se dovím všechna fakta, dospěju nevyhnutelně k řešení. –––– Vybral si dobráka Čajkovského jako komplice. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E05. Dobre vystaveny dil o nevysvetlitelnem zmizeni financnika Davenheima, s kterym se mel v jeho vile setkat kolega/konkurent. Ke schuzce ovsem nedoslo, jelikoz Davenheim se nedostavil a neni ani jasne, jestli ho nekdo treba nezavrazdil. Vse je ozvlastnene sazkou s Jappem, ktera nuti Poirota vyresit pripad, aniz by opustil svuj byt (a navic se musi starat o papouska, ktereho mu proti vuli sverili na opatrovani). Jeho ocima a usima se tedy stava Hastings, zatimco Poirot doma cvici kouzelnicke triky. To je kupodivu opravdu perfektni a sam nevim, jak ty karetni kejkle delal, natoz jak se to vubec Suchet dokazal naucit :) ()

Reklama

Reklama