Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 5 (1993) (série)


Bonboniéra (S05E06)

(epizoda)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1993, 51 min

Obsahy(1)

Po letech zavítá slavný detektiv Hercule Poirot do své rodné Belgie. Doprovází tam totiž inspektora Jappa, který zde má být dekorován vysokým vyznamenáním od belgické policie. Setkání s dávným přítelem, dnes belgickým policejním inspektorem, vyvolá vzpomínky na jeden z prvních Poirotových případů, který ovšem zůstal před lety nedořešen. Šlo o tragický případ několika úmrtí. Nejprve přišla o život manželka významného politika Paula Deroularda, Marianne, když po jedné jejich hádce spadla ze schodů. Brzy na to došlo k další tragédii, Paul zemřel na srdeční selhání. Půvabné Mariannině sestřenici Virginii byl nečekaný Paulův konec podezřelý, a tak požádala o pomoc tehdy mladého nadějného policistu Hercula Poirota. Ten zjistil, že Paul zemřel po požití otrávených čokoládových bonbónů. Dnes by se tedy zbývající aktéři tehdejšího případu měli dozvědět překvapivé rozuzlení. Pravda musí zkrátka někdy počkat. (Česká televize)

(více)

Recenze (40)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spomienky na minulosť a dávne ne/vyriešenie prípadu zaberajú väčšiu časť príbehu. Tak uvidíme mladého Poirota ako radového policajta opantaného vášňou a ujde sa mu lichôtky ako nikdy predtým ani potom. Drahokam v celém tom zabedněném policejním sboru sa musí postaviť svojmu šéfovi a predčasne rozbehnúť svoju vlastnú kariéru. Výborný diel, na ktorý sa dá spomenúť aj po rokoch od prvého zhliadnutia a ani tak nenudí. –– Belgický filozof jednou řekl: Poirote, nic takového jako náhoda neexistuje. ()

misterz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkom vydarený diel. Pekné zakomponovanie spätných flashbackov, prostredníctvom ktorých máme možnosť nazrieť aj do Poirotovej minulosti. Priznám sa, celý čas ma držalo v napätí ako to vlastne s tou bonboniérou bolo a pritom riešenie bolo tak banálne. 75/100 ()

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle je Poirot kouzelný. Opět trošku dojemné, protože se dozvíme o někom, kdo byl detektivovi blízký a také od koho pochází ozdoba v jeho klopě, kterou jsme mohli během mnoha epizod vídat. :) ()

Una111 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všechno je v tomto díle neobvyklé: děj se odehrává v minulosti, Poirot je mladý, v uniformě, Japp dostává vyznamenání, chybí Hastings... o samotné zápletce raději nebudu z důvodu utajení mluvit! Velmi vydařená epizoda! ()

blackrain 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to bylo poprvé, co jsem viděla, jak se Poirotovi zaleskly v očích slzy. On se ale zachoval jako dokonalý gentleman, i když ho to muselo stát zřejmě spoustu úsilí. Protože ani ten slovutný detektiv není přece z kamene a mašina bez srdce. Stejný nápad s bonboniérou už jsem viděla i v jiném filmu, který se beze sporu nechal tímto detektivním kouskem inspirovat. Vidět mladého a hubeného Poirota bylo zajímavé. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tenhle díl jsem byl díky názvu docela zvědavý a musím říct, že mě nijak nezklamal. Využití bonboniéry je docela dobré a je vidět, že Agatha měla pořád nápady. Vyústění je výborné, ale celkově je velmi dobrý nápad, jak je to vyprávěno - prostřednictvím flashbacků, které mají vliv na současnost. V sérii již použito, ale to se hned tak neomrzí. ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud byl Orient Express nejlepším dílem, tak toto je numero duo. Strašně mě to překvapilo, pomalu jsem ty krátké díly zatracoval a tohle bylo opravdu úžasné. Celá atmosféra, nakouknutí do minulosti Poirota, kvalitní zápletka a děj. Celou dobu jsem čekal jak to dopadne a nakonec ten zvrat... super:D. A ta ženská, ten konec! ... ach :D ... Agáto, Grieve dobře vy:D. ... Trinitrin, čokoláda, koberec, ocenění Jeppa. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kouzelný díl, ve kterém se Poirot vrací do Belgie, kde doprovází nejvyššího inspektora Jappa. Ten zde přijme vysoké ocenění za své zásluhy. A Poirot při příležitosti setkání se se starými známými vzpomíná na svá mladá léta, kdy ještě jako obyčejný policista zahajuje svou soukromou detektivní kariéru svým prvním případem podivné smrti belgického ministra. Poirotovy vzpomínky jsou neskutečně kouzelné a zvláště jeho vizáž muže s vlasy a okouzlení do jedné z žen blízkých mrtvému ministrovi jsou úchvatné. Milý, nenáročný díl. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot mladíkem a hňup Jepp členem "de la Branche d´Ore". Tyto dvě nemyslitelné skutečnosti se v hlavním městě Vlámska stávají suchou realitou, což divák vnímá s nevolí. Avšak do hry vstupují belgické pralinky nadopované jakýmsi chemických sráčem od konglomerátu Bayer, jenž způsobí stav posmrtné strnulosti u zarytého odpůrce pánbíčkářů. Mladý konstábl Poirot obdivně vzdychá na známou brzkého kostlivce, ale žádný pokus o fyzický kontakt překvapivě neproběhl. Inu zasvětit život koukáním na vychladlé trupy není pro každého! 93% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda. Poirot se po dlouhé době ocitá ve své rodné Belgii a vzpomene si na případ, který nebyl vyřešen. Oproti povídce je tu jeden velký rozdíl: zde se Poirot do Belgie opravdu vrací. A samozřejmostí jsou skvělé herecké výkony v čele se Suchetem ()

mandlova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot jako mladický a hubený!! vyšetřovatel při svém prvním případu ještě v rodné Belgii versus 'současný' Poirot navracející se po letech do vlasti kvůli Jappově převzetí nejvyššího belgického ocenění aneb jak Hercule ke své oblíbené broži přišel. ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S05E06. Velmi sympaticky dil z Poirotova mladsiho obdobi, kdy byl jeste belgickym policistou. Zde prijizdi do Belgie znovu, tentokrat s Jappem, ktery ma dostat vysoke policejni vyznamenani, a pri te prilezitosti mu vypravi o davnem pripadu, ktery podle jeho kolegy tehdy Poirot nevyresil. Retrospektivou tedy vykladana zapletka vrazdy clena vlady a zaroven decentni love story, kdy je Poirot najat krasnou Virginii, ktere se nezda, ze by Paul zemrel prirozenou smrti (selhani srdce). Pointa, kdo je vrahem a proc nebyl usvedcen, je pomerne melancholicka, zaver pak romanticky, coz spolu s tim, ze zde vidime Poirota mladeho nebo ze i vetsinou opomijeny Japp se docka uznani, dela tento dil pomerne unikatnim. ()

Reklama

Reklama