Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

El Camino přímo navazuje na seriál Perníkový táta. Jesse Pinkman (Aaron Paul) je na útěku před policií. Jeho plán je utéct ze země a začít nový život. Na to potřebuje spoustu peněz, které nemá. Díky vzpomínkám na staré známé tváře si uvědomí, kde bude moci nějaké peníze najít. Jenomže to nebude tak snadné, jak se zdá. (HonzysKISS)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (332)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

V podstate zbytočný, ale solídne zábavný, dobre napísaný a zručne natočený epilóg k jednému z najlepších seriálov všetkých čias. Sú tam dve scény, kedy si s Jessem poviete "yeah, bitch!" - prvou je krátky, ale parádny westernový súboj, druhou nástup "vy viete koho" na scénu. A vôbec by som sa nehneval, keby to bol pilot k novému seriálu. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Trochu zbytečný dovětek k dokonalému seriálu, ale stejně jsem Jessemu přál, ať se mu povede vzít kramle. Absence nejlepších postav z Breaking Bad je tu bohužel cejtit, ale Aaron Paul už aspoň nehraje takovýho kašpara, co všechno podělá (pokud si to ze seriálu pamatuju dobře, dokoukal jsem ho asi před šesti lety) a uvažuje docela racionálně. Neškodná jednohubka, která nemusela vzniknout, ale zabaví. 60% ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Breaking Bad musím ještě dohnat, pátou sérii jsem neviděl i když vím víc než polovinu věcí, ale určitě si chci dát celé znova. Vince Gilligan je šikovný režisér. Film má precizní audiovizuál, zábavnou kameru Marshalla Adamse, multi-dimensionální, ambientní soundtrack Dave Portera a skvěle hrajícího Aarona Paula. Velký problém filmu není ani tak pomalé tempo, které prostě charakterizuje rukopis Gilligana, nýbrž že důležité, zábavné či zajímavé interakce jsou tvořený mikro zápletkama, a mezi tím vším se můžeme maximálně kochat pěknými záběry, či kamerovou vychytávkou. Chybí tomu však tah na branku a naprosto v pohodě by se něco takového vešlo do deseti minut. Trošku mě i mrzelo, že Jessieho psychika není tak rozervaná po tom všem, co se mu stalo. Čekal jsem, že tam bude víc scén jako ta s tou sprchou a ty jeho démony se budou víc projevovat. To se však odseklo po chvíli a pak už jen Jessie hledá způsoby jak co nejdřív utéct. Rád bych si přál vidět nějaký challenge, něco na co by se mi příjemně nekoukalo. Něco v tom smyslu, že by dostal panický ataky uprostřed něčeho. Malý náznak tohohle nastal po té menší přestřelce (což je jediná akční scéna ve filmu), ale byl to jen náznak. El Camino postrádá ... nebo.. spíš drtí divákama easter eggama na Breaking Bad, ale právě se drží zároveň i zbytečného komfortu a neprohloubí psychiku hlavní postavy do mrtě. Vzhledem k tomu, jak pomalý film to je, mě mrzí ten nenaplněný potenciál, protože prostor pro herecký koncert Aaron Paul zde fakt měl a i při tom málu je vidět, čeho je schopný. Víc než polovina interakcí a rozhovorů pak nepůsobí ani nijak informativně a tak nějak.... nijak. Tam kde jsem si sliboval něco zajímavého, nic nepřišlo a jen to klouzalo po povrchu. Rozhodně to není špatný film, ale právě ta absence čehokoliv mi nedovolí jít přes průměr a.... kdybych to neviděl, tak bych ani o nic nepřišel. Dokonalá scéna kde je nenaplněný potenciál, tak prolog, kde diskutuje Mike a Jessie. Škoda, že jsem ani nic nepocítil, bylo to i takové chladné. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračování seriálu Breaking Bad, které dále rozvádí příběh Jessieho po jeho útěku ze spárů jeho věznitelů. Proč se Gilligan po tolika letech rozhodl pro sequel? Peníze? Ze sledování jsem neměl pocit, že by tohle muselo být něco, co potřeboval nutně sdělit obecenstvu. Spíš je to zbytečně natahovaný příběh (původně se mělo jednat o max. 30minutový filmeček). Kdyby se ve filmu aspoň dělo něco zajímavého, ale děj je unylý a nudný, jako kdyby neměl Gilligan na starost scénář a režii. Veškeré napětí je to tam, protože víme, že Toddovi se nic nestane a Gilligan by si určitě nedovolil, aby policie chytila ani Jessieho. Vzhled Todda je do očí bijící, za těch pár let neskutečně přibral. Vůbec jsem si neuvědomil, že jsem na něj vlastně pár dny před zhlédnutím El Camina hleděl skoro dcě hodiny v kuse v jiném filmu – I am thinking of ending things, kde byl k nepoznání (očividně přibral mnohem víc). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Breaking bad je pro mě něco co přesahuje obyčejný filmový průmysl, je to kus mého srdce a o to větší jsem měl nároky na tento dvouhodinový epilog. Dost mě mrzí, že se na scéně neukáže Skyler ani Marie ani ostatní postavy. Doufal jsem v něco jako pohřeb Waltera Whitea, více vysetrovani DEA td. Epilog se zaměřuje jen na Jessieho a i když to dopadne dobře, tak ve mně zůstává určitá pachuť neuzavřeného seriálu. To mě trochu trápí, ale i tak děkuju Vincovi, že natočil alespoň toto. 70procent ()

Galerie (34)

Zajímavosti (25)

  • V úvodu filmu je na některých záběrech vidět restaurace Twisters. Právě tato restaurace byla v původním seriálu použita jako restaurace Los Pollos Hermanos. (Punisher)

Související novinky

Zemřel herec Robert Forster

Zemřel herec Robert Forster

12.10.2019

Ve věku 78 let zemřel vážený herec Robert Forster. Ten byl známý především díky svým charakterovým rolím, včetně té ve snímku Jackie Brown, která mu vynesla dokonce i nominaci na Oscara. Herec… (více)

Reklama

Reklama